Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Κίτρινο, πράσινο, κόκκινο, μπλε

Στη Νέα Φιλαδέλφεια παίζουν όλα τα χρώματα. Στο γήπεδο της ΑΕΚ, που μόλις άρχισε να φτιάχνεται, στο γειτονικό άλσος και στο μεξικανικό εστιατόριο όπου καταλήγουν πολλές από τις βόλτες της Γωγώς, στην περιοχή.


Γωγώ Καρκάνη

Σήμερα θα βάλω όλα τα χρώματα μαζί, να καλύψουν το μεγάλο κενό που άφησε πίσω του το απέραντο γαλάζιο των διακοπών. Θα τα βρω συγκεντρωμένα σε μια «κίτρινη» συνοικία, τη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου μετά από πολλά χρόνια αναμονής για τους οπαδούς της ΑΕΚ άρχισε να κατασκευάζεται το νέο γήπεδο της ομάδας.

Δίπλα στο εργοτάξιο, απλώνεται το άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας, που θα περπατήσω, ή πιο σωστά θα τρέξω, παρέα με τον δίχρονο γιο μου. Θα τον αφήσω να απολαύσει την αίσθηση φύσης που αποπνέει αυτή η πράσινη έκταση, αρκετά μεγάλη και φυτεμένη για να σε κάνει να ξεχάσεις ότι βρίσκεσαι στην πόλη, αρκετά «ήρεμη» και αστική ώστε ένα νήπιο να μπορεί να παίξει άφοβα με τα ξυλαράκια και τις πέτρες. 

Η διαδρομή μας θα καταλήξει, για μια καλή δόση μπλε, στη λίμνη του άλσους, με το χαρακτηριστικό ανεμόμυλο και τα σιντριβάνια, όπου θα αναρωτηθώ για ακόμα μια φορά, όπως σε κάθε βόλτα μου στην περιοχή, πόσο πιο όμορφο θα μπορούσε να είναι αυτό το πάρκο αν ήταν περισσότερο φροντισμένο.

agavita.JPGAgavita 

Η Νέα Φιλαδέλφεια, με τα πολλά και διαφορετικά μέρη για φαγητό, είναι παράδεισος για όσους αναζητούν νέες γαστρονομικές συγκινήσεις σε κάθε έξοδο. 

Πολλές από τις δικές μου βόλτες στην περιοχή καταλήγουν στο Agavita (Σμύρνης 55, Ν. Φιλαδέλφεια). Για το δεόντως πολύχρωμο και χαρούμενο, για μεξικανικό εστιατόριο, ντεκόρ. Για τα απολαυστικά πιάτα του, που σερβίρονται σε γενναιόδωρες μερίδες, και ιδιαίτερα για τα καλά κρεατικά του (τα οποία ξεχωρίζουν από εκείνα που σερβίρονται σε άλλα μεξικανικά εστιατόρια όπου μέτριας ποιότητας κρέατα «καμουφλάρονται» με πληθωρικές σάλτσες). Για τις πάνω από 30 διαφορετικές τεκίλες του. Και βέβαια για το kid friendly προφίλ του, αφού εκτός από ειδικά διαμορφωμένη παιδική γωνιά έχει και παιδικό μενού. 

Έτσι, μικροί και μεγάλοι θα χορτάσουμε χρώματα, αρώματα και γεύσεις. Περισσότερα από όσα θα μπορούσαμε να ζητήσουμε από μια φθινοπωρινή Δευτέρα.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 29 Απριλίου

Μην κάνετε σοβαρές συζητήσεις, όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση

Μεγαλοβδομάδα: όταν το μεγάλο Α της αγάπης γεφυρώνεται με το μικρό α του ανθρώπου μέσω της κατάργησης του θανάτου και τη βεβαιότητα της Ανάστασης

CELEBS

Τόνια Σωτηροπούλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τη μαμά της - Δες πόσο μοιάζουν

Η μαμά της ηθοποιού γιόρτασε τα 74α γενέθλιά της