Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

H Ασία είναι μόλις δύο σταθμοί του μετρό μακριά

Παρασκευή σήμερα και η Κέλλυ γεμίζει γευστικές εμπειρίες στο πιο αυθεντικό ασιατικό εστιατόριο ever!


Κέλλυ Νόβακ

Από μικρή λάτρευα τις ταινίες του Bruce Lee. Δηλαδή, υπάρχει άνθρωπος που να μην του αρέσουν; Και γενικά, πάντα κάτι με τράβαγε στην αισθητική της Άπω Ανατολής. Από τα ρούχα, μέχρι και την τέχνη. Βρίσκω εξαιρετικό ενδιαφέρον στην κουλτούρα αυτή και ο λόγος ίσως να είναι οι διαφορές που έχει ο δυτικός με τον ανατολικό πολιτισμό.

Και φυσικά, ο πολιτισμός αυτός, έχει προσφέρει στον κόσμο μια τρομερή κουζίνα. Κινέζικη, ιαπωνέζικη, κορεάτική κτλ. Όλες αυτές κουζίνες είναι από τις πιο διάσημες στον κόσμο και υπάρχει λόγος:είναι πεντανόστιμες!

Ακόμα θυμάμαι την πρώτη φορά που δοκίμασα ασιατικό φαγητό. Ήμουν μικρή, 10-12 χρονών το πολύ. Είχαμε πάει με τους γονείς μου σε ένα κινέζικο εστιατόριο στο Παλαιό Φάληρο. Δεν νομίζω ότι υπάρχει ακόμη. Ήταν η πρώτη φορά που δοκίμασα sweet chill σως και ξετρελάθηκα. Φυσικά, ήταν και το τηγανητό ρύζι, η πάπια Πεκίνου και ένα σωρό ακόμη φαγητά που με έκαναν να λατρέψω την κουζίνα αυτή.

Νομίζω είναι οι τόσο έντονες και ενδιαφέρουσες γεύσεις, που δε γίντεαι να μη με ιντριγκάρουν. Σήμερα, λοιπόν, θα…. ιντριγκάρω για ένα ακόμη βράδυ την γευστική μου παλέτα (πω πω, ούτε κριτής στο Master Chef να ήμουν) και θα απολαύσω το πιο αυθεντικό κινέζικο φαγητό στην πόλη.

Η... Κίνα είναι μόλις δύο σταθμοί του μετρό μακριά! Από το Σύνταγμα λοιπόν, θα πάρω το μετρό και θα κατέβω στον Κεραμεικό. Πάνω στην Ιερά Οδό βρίσκεται η «Κίνα»….!

Το Asian Taste (Ιεράς οδού & Κεραμεικού 116, Γκάζι) ανακάλυψα πριν περίπου 6 μήνες. Το έβλεπα χρόνια στην γωνία της Κεραμεικού, αλλά ποτέ δεν είχα δώσει σημασία, μέχρι που ένας φίλος αποφάσισε να με βγάλει για φαγητό εκεί. Από την είσοδο κι όλας του μαγαζιού θα μεταφερθείς στην Άπω Ανατολή!

Τα κόκκινα Chinese φανάρια, οι δυο χρυσοί τεράστιοι δράκοι έξω από το μαγαζί αλλά και τα τεράστια ενυδρεία με εξωτικά ψάρια, καβούρια και αστακούς είναι ένα καλό… καλωσόρισμα στο μαγαζί!

Αλλά και ο υπόλοιπος χώρος του μαγαζιού είναι εκπληκτικός! Από τις ταπετσαρίες με τα κινέζικα blossoms και άνθη, μέχρι και τις ροτόντες με τα rotating trays και τα μπορντό τραπεζομάντιλα θα σε κάνουν να πιστέψεις βαθιά μέσα σου, ότι αν ζούσε ο Bruce Lee, θα πεταγόταν σίγουρα από κάπου, δημιουργώντας σαματά προσπαθώντας να ξεφύγει από Ρώσους κακοποιούς!

Όλα αυτά, ανταμείβονται ακόμη περισσότερο, όταν κάτσεις να φας! Ο κατάλογος του εστιατορίου; Μακροσκελής. Θα δεις πολλά αυθεντικά πιάτα στο μενού (μέχρι και βατραχοπόδαρα) για τους πιο τολμηρούς. Εγώ, όμως κάθε φορά που πάω στο μαγαζί δεν πρόκειται να μην παραγγείλω το καπνιστό κοτόπουλο που μοσχοβολάει, το μοσχάρι που σερβίρεται και μαγειρεύεται μπροστά σου, πάνω σε μια καυτή πλάκα, το curry τηγανητό ρύζι και την πάναπλη αλλά πεντανόστιμη σαλάτα με αγγούρι, σουσάμι και σόγια σως.

Όλα αυτά τα πιάτα συνοδεύονται τέλεια με ένα μπουκάλι, καλό, ελληνικό κρασί (οξύμωρο το ξέρω), καθώς το μαγαζί διαθέτει μια μεγάλη λίστα κρασιών. Αν φυσικά, θέλεις να ζήσεις την εμπειρία all the way, τότε πρέπει να πιες ένα ποτηράκι σάκε. Πρόσεχε όμως, γιατί…. βαράει, όπως και ο Bruce Lee αυτούς τους Ρώσους κακοποιούς που λέγαμε πριν!

Γευστικό ταξίδι, στα γρήγορα; Check!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

FASHION NEWS

Ο Ισπανικός οίκος χειροποίητων luxury υποδημάτων Pedro Garcia καλωσορίζει το καλοκαίρι με μια δόση λάμψης

Από την καλοκαιρινή συλλογή ξεχωρίζουν οι μεταλλικές αποχρώσεις που δίνουν ένα extra shimmer στα loafers και τα πέδιλα

BEAUTY NEWS

NEOSTRATA: Tο brand συνώνυμο της ομορφιάς παρουσιάστηκε με μία μοναδική εκδήλωση

Με καλεσμένους γνωστούς celebrities & skinfluencers, η NEOSTRATA μας αποκάλυψε τον πιο καινοτόμο κόσμο της ομορφιάς

FASHION NEWS

Η Oysho λανσάρει την κολεξιόν padel και αποκτά συμμάχους στον επαγγελματικό χώρο

Η μάρκα γίνεται ο τεχνικός χορηγός του DUBAI PREMIER PADEL P1