Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Στην Πλάκα έχει πάντα ήλιο

Στην πιο γοητευτική γειτονιά της Αθήνας θα περπατήσει σήμερα η Γωγώ, σε μια βόλτα που θα καταλήξει στα εγκαίνια μιας έκθεσης στο Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη.


Γωγώ Καρκάνη

Τα όμορφα μέρη είναι όμορφα παντός καιρού. Όπως η Πλάκα, η πιο γοητευτική συνοικία της Αθήνας, όπου ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει δεκαετίες πριν, όταν δεν είχαν ισοπεδωθεί ακόμα πολλά από τα ωραιότερα κτίρια της πόλης για να δώσουν τη θέση τους στις πολυκατοικίες της αντιπαροχής.

Με ομπρέλα ή λιακάδα, θα περπατήσω στα λεγόμενα Αναφιώτικα, την κυκλαδίτικη συνοικία που έχτισαν οι πιο φημισμένοι μάστορες της Ανάφης, και θα κάνω μια στάση στο Γιασεμί, στο κουκλίστικο καφέ στα εξίσου κουκλίστικα σκαλάκια της Μνησικλέους, που αγναντεύουν την Αθήνα. Θα απολαύσω έναν ελληνικό καφέ και γλυκό του κουταλιού, γιατί όσο γραφική κι αν γίνομαι, δύσκολα μπορώ να φανταστώ πιο ταιριαστές γεύσεις και αρώματα για να συνοδεύσω αυτό το σκηνικό. 
 

idrima_melina.jpg
Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη
 

Η βόλτα μου θα καταλήξει στο Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη, που απόψε φιλοξενεί τα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης του Τάσου Λιακόπουλου «Μελίνα-Ελλάδα» (εγκαίνια Δευτέρα 5/3, 20:00, έως τις 25/3, Πολυγνώτου 9-11, Πλάκα, melinamercourifoundation.com). 

Με έργα μεικτής τεχνικής ο εικαστικός τιμά την παντοτινή του αγάπη, Μελίνα Μερκούρη, πάνω στην οποία έχει δουλέψει με φόντο την αγαπημένη της και αγαπημένη του Ελλάδα. Δεν θα μπορούσε αυτή η δουλειά να παρουσιαστεί σε καλύτερο μέρος από το «Σπίτι της Μελίνας».
 

prosklisi.jpg

Η πρόσκληση των εγκαινίων της έκθεσης.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 6 Μαΐου

Ασχοληθείτε με κάτι πρωτοποριακό και διαφορετικό πριν η ανία χτυπήσει την πόρτα σας

ΤΑΞΙΔΙ

Πασχαλινές διακοπές και «ταξιδεύουμε» σε μνημεία, πόλεις μέχρι και ζούγκλες σε όλο τον κόσμο

Από την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού σου περιηγήσου σε υπέροχα μέρη με τους φίλους, τον σύντροφο ή την οικογένειά σου

CELEBS

Eurovision: «Εκτόξευση» για το Zari στα προγνωστικά του televoting

Σε ποια θέση βρίσκεται η Μαρίνα Σάττι στην ψηφοφορία του κοινού;