Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Oι πιο ωραίες βόλτες της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτήν την εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πρωτεύουσα.



*Η Γωγώ ήταν στην πρεμιέρα της "Αθήνας, Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου"
Με κάποια αλαζονεία θα μπορούσα να θεωρήσω ευτυχή συνωμοσία του σύμπαντος το γεγονός ότι η επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων για την προκήρυξη της Αθήνας ως Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου για το 2018 από την UNESCO συμπίπτει χρονικά με την ονομαστική γιορτή μου. Η μεταμόρφωση της πόλης σε ένα βιβλιοφιλικό παράδεισο για τους επόμενους μήνες, όπως ευαγγελίζεται ο Δήμος Αθηναίων, μου φαίνεται σαν θεόσταλτο σχεδόν δώρο.

*Η Αλεξάνδρα έφαγε ένα αλλιώτικο burger
Οι ώρες θα περάσουν, η μικρή θα έχει διάβασμα και εγώ θα πρέπει να επιστρέψω σπίτι, στην άλλη, τη μοναδική μικρή μου. Πριν φύγω όμως θα περάσουμε από το The Big Kahuna που μετά τον Κεραμεικό άνοιξε και εδώ, και θα φάμε το γνωστό και αγαπημένο burger κροκόδειλου. 

*Η Μελίνα ήπιε κρασί στην Κυψέλη
Θα πάω περπατητά, ως την πλατεία του Αη Γιώργη. Κάτω απ' τα δέντρα, στρωμένα τραπεζάκια περιμένουν για κολοκυθοκεφτέδες, τσίπουρο και γαριδομακαρονάδα. Στην ¨Κυβέλη" (Επτανήσου 15) όλα είναι όμορφα. Και οι τιμές της, οι πιο όμορφες απ' όλα! Αν προτιμας κρασί, θα πάρουμε χύμα. Είναι τέλειο! Κι αν πεινάς πολύ, θα παραγγείλουμε και μια τηγανιά. Κολασμένη...

*Η Μαριέτα πήγε Άνω Πατήσια
Ας ξεκινήσουμε από τον σταθμό των Άνω Πατησίων και το «Coffee Monkeys» στην Χαλκίδος 6, που δεν είναι μια απλή καφετέρια. Όπως θα δεις στο χώρο, υπάρχουν μοναδικά σχέδια τα οποία είναι φιλοτεχνημένα από τον street artist Παναγιώτη Μαυρογιαννόπουλο. Εδώ πίνεις τον καφέ σου και μπαίνεις σε ένα μέρος που κυριαρχεί η χιπ χοπ κουλτούρα.  

*Η Κέλλυ το έριξε στα γλυκά
Το cozy και γλυκύτατο Ohh Boy (Aρχελάου 32, Παγκράτι) λοιπόν, θα είναι σήμερα ο παρασκευιάτικος προορισμός μου! Η Μαργαρίτα Σιδερίδου και ο Κλέων Γρηγοριάδης είναι οι υπεύθυνοι πίσω από το ολόλευκο, γωνιακό, γειτονικό “sweetshop” το οποίο με την αίσθηση νησιώτικου μαγαζιού κατάφεραν να δημιουργήσουν μια όμορφη ατμόσφαιρα στην γειτονιά του Παγκρατίου!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα