Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ψάχνοντας τον Juan

Η Κέλλυ αγαπάει τον κέντρο και περνάει την ημέρα της εκεί


Κέλλυ Νόβακ

Είμαι άνθρωπος του κέντρου. Πρόσφατα, μια φίλη μου πρότεινε να πάμε στην Γλυφάδα και ένιωσα ένα σφίξιμο στην καρδιά. Ένιωσα ότι αν πάω εκεί, θα νιώσω «αποκλεισμένη» από τον υπόλοιπο κόσμο. Χαζό, το ξέρω. Και ειδικά, αν σκεφτείς ότι όλη μου την εφηβεία την έχω «βγάλει» στο νότιο αυτό προάστιο.

Αλλά έχω μια άλλη σύνδεση με το κέντρο. Είναι πιο αληθινό, στα δικά μου μάτια τουλάχιστον. Και αυτή την «αλήθεια» αναζητώ κάθε φορά που απολαμβάνω μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας. Λατρεύω το γεγονός ότι στο Σύνταγμα, το Μοναστηράκι, το Θησείο «ξεπετάγεται» από το πουθενά και ένα νέο μαγαζί, στο οποίο μπορείς να απολαύσεις το κρασί σου, χωρίς όμως να απομονώνεσαι από την «πραγματικότητα» του κέντρου.

Στην αναζήτησή μου για ένα τέτοιο μέρος, μια φίλη που έχει έρθει από το Manchester, μου είπε για τον… Juan. Τον Juan Rodridguez. Όχι, δεν πρόκειται για ένα υπαρκτό πρόσωπο (εντός Ελλάδας τουλάχιστον), αλλά για το νέο ΙΤ μέρος στην καρδιά της Αθήνας.

Με ρώτησε χθες η φίλη μου λοιπόν: «Πάμε σήμερα στο Juan; Έχω ακούσει καλά λόγια». Προβληματίστηκα και ντράπηκα στην αρχή που δεν γνώριζα ‘ποιος’ είναι αυτός ο άτιμος Juan, και της απάντησα τελικά: «Ναι, πάμε να βρούμε τον Juan!».

Μετά την δουλειά λοιπόν, θα πάρω το μετρό και θα κατεβώ Σύνταγμα. Θέλω να περπατήσω λιγάκι, για να νιώσω τα vibes της πόλης να εισχωρούν στο σύστημά μου. Το έχω ανάγκη. Έχω καιρό να κατέβω στο κέντρο και νιώθω ότι το έχω προδώσει. Θα κατέβω από την Καραγιώργη Σερβίας με σκοπό να χαζέψω λιγάκι τα μαγαζάκια. Η Κυριακή λοιπόν, (σ.σ. η φίλη από την Αγγλία) με περιμένει στην Αθηνάς. Από εκεί, θα περπατήσουμε μέχρι την Παλλάδος, που βρίσκεται ο… Juan!

Το Juan Rodriguez Bar •Compañia de Bebida, (Παλλάδος 3, Ψυρρή) πρόκειται για μία όαση στο κέντρο της Αθήνας. Γι’ αυτό και μου αρέσει το κέντρο. Εκεί που κάποτε, βρισκόταν ένα παλιατζίδικο, τώρα μπορεί κανείς να απολαύσει το οld fashioned cocktail του πάνω στον δρόμο, ενώ παράλληλα «ατενίζει» τα αντιφασιστικά γκράφιτι στους τοίχους των εγκαταλελειμμένων κτιρίων.  

Τώρα λοιπόν, που… βρήκα το(ν) Juan μπορώ να ησυχάσω, να βάλω όλα τα προβλήματα της ημέρας στην άκρη, να κουβεντιάσω με την φίλη μου και να απολαύσω ένα ωραίο κοκτέιλ (είπαμε θα πιώ ένα old fashioned από την pre – bottled cocktails κατηγορία, στα τρία προ-εμφιαλωμένα δηλαδή ποτά που περιέχουν από δύο έως τρία αποστάγματα και παλαιώνονται σε βαρελάκια δρυός). Και αν η πείνα… θερίσει (που λέμε και στο χωριό μου) θα μοιραστώ με την Κυριακή μια πίτσα με χοιρομέρι ή κάποιο από τα 2 μπέργκερ που σερβίρει το μαγαζί, μεταξύ άλλων φυσικά.

Όπως και να έχει, τον σκοπό μου θα τον έχω πετύχει. Για άλλη μια μέρα θα έχω καταφέρει να απολαύσω όχι μόνο την παρέα της φίλης μου, αλλά την «παρέα» της πόλης μου.

Κεντρική φωτό: Facebook @Juan Rodriguez Bar •Compañia de Bebida

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

BEAUTY TIPS

Το κούρεμα princess bob είναι το hot trend για το καλοκαίρι

Δείτε πώς να αποκτήσετε το look

CELEBS

Μαρίνα Σάττι: Αναχώρησε για τη Σουηδία η ελληνική αποστολή της Eurovision

Η χώρα μας διαγωνίζεται στον δεύτερο ημιτελικό, στις 9 Μαΐου στο Μάλμε