Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Oι πιο ωραίες μας βόλτες

Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες εντός και εκτός πρωτεύουσας.



*Την Δευτέρα, η Γεωργία πάει στο εξωτικό Χαλάνδρι
Πρώτη στάση: Μεξικό. Θα επισκεφτώ το Ancho Mexican Grill (Γρηγορίου Γυφτοπούλου & Κολοκοτρώνη), ένα μέρος που παντρεύει τις χαμηλές τιμές ενός ταχυφαγείου με τη λογική diy (συνδυάζεις τα υλικά της επιλογής σου σε κλασικές μεξικανικές συνταγές, όπως burritos, fajitas κ.λπ.) και τη διακόσμηση ενός μοντέρνου εστιατορίου. Τέλεια επιλογή αν απολαμβάνεις τη μεξικανική κουζίνα αλλά δεν τρελαίνεσαι για το έθνικ στιλ που χαρακτηρίζει άλλα αντίστοιχα στέκια, με τα άπειρα, εκτυφλωτικά χρώματα και τα πληθωρικά... παραφερνάλια.

Pixel

*Την Τρίτη, η Αλεξάνδρα τρέχει στα λιβάδια με ηλίανθους
Σήμερα θα νιώσω ελεύθερη- μόνο ο ήλιος θα με κυβερνά, θα λιώνει τις παγωμένες μου σκέψεις. Θα με βρεις στο ILIOS να απολαμβάνω την κουζίνα της αστικής Αθήνας, όπως παλιά. Με ζεστασιά, απλότητα και φως Ελλάδας.

*Την Τετάρτη, η Λένα στη Μπεμπέκα και στην Κόκκινη Σβούρα

Μετά από τις ατέλειωτες ώρες στο γραφείο, απόψε λέω να επισκεφτώ ένα από τα πιο αγαπημένα μεζεδοπωλεία της γειτονιάς μου. Σ' ένα ήσυχο στενάκι του Χαλανδρίου, πολύ κοντά στην Πλατεία Κένεντι, υπάρχει μία πανέμορφη αναπαλαιωμένη μονοκατοικία, με έναν κουκλίστικο μικρό κήπο, στολισμένο με λευκά φωτάκια. Και το όνομα αυτού "Μπεμπέκα" (Διονύσου 16, Χαλάνδρι).

Pixel

*Την Πέμπτη, η Τίνα επισκέπτεται νοερά την Ακαδημία Κατασκόπων

Εκτός της Ακαδημίας Κατασκόπων, μαθαίνω πως η Ελλάδα θα αναλάβει την εκπαίδευση πληρωμάτων ελικοπτέρων για τις συνθήκες σε μεγάλο υψόμετρο ή σε υψηλή θερμοκρασία, ενώ το πρόγραμμα θα είναι ανοιχτό και για τα πολιτικά πληρώματα, καθώς και τη δημιουργία ειδικών δυνάμεων που θα μπορούν να μετέχουν σε μικρές κοινές επιχειρήσεις.

*Την Παρασκευή, η Κέλλυ αναρωτιέται για το νόημα της ζωής
Συχνά αναρωτιέμαι. «Ποιο είναι το νόημα της ζωής;». Η απάντηση αλλάζει συνεχώς, ανάλογα με την διάθεσή μου. Μια απάντηση σε αυτό το ερώτημα όμως που δεν αλλάζει ποτέ, είναι μία: «Mην παίρνεις τον εαυτό σου σοβαρά». Και εξηγώ: Φυσικά και αυτό δεν σημαίνει να μην σεβόμαστε ή να μην αγαπάμε τον εαυτό μας, απλά να είμαστε ανοιχτοί στο να τον «κοροϊδέψουμε» λιγάκι. Να γελάμε με τα λάθη μας, τις χαζομάρες μας, τις επιτυχίες, τα καλά μας. Λίγο-πολύ με όλα. Μου αρέσει να γίνομαι… σίρκουλο!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Queer Movie Nights 2024: Φεστιβάλ LGBTQΙ+ ταινιών από το περιοδικό ANTIVIRUS

Οι queer κινηματογραφικές βραδιές επιστρέφουν για 3η χρονιά στον κινηματογράφο Τριανόν και το Ινστιτούτο Γκαίτε, 16 έως 20 Μαΐου. Γράφει ο Χρίστος Δημητρίου

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: 10 + 1 φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσετε τον Μάιο

Από μουσική μέχρι κόμικς, street food και κινηματογράφο, η Αθήνα τον Μάιο μας περιμένει με ανεβασμένη διάθεση και πολλά φεστιβάλ. Γράφει ο Μάνος Νομικός 

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 19-26/5

Αποφύγετε να πάρετε οριστικές αποφάσεις για το μέλλον σας

ΣΧΕΣΕΙΣ

Υπάρχει τελικά αυτό που λέμε αδελφή ψυχή;

Η αγάπη είναι λιγότερο συγκεκριμένη από όσο νομίζουμε, σύμφωνα με την επιστήμη

FOOD

Μούσμουλο: ένα φρούτο με εκπληκτικά ωφέλιμο διατροφικό προφίλ

Τα οφέλη που προσφέρει το μούσμουλο στην υγεία σου θα σε ενθουσιάσουν