Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Εμείς οι δύο κι ένας Σπόρος

Η Λένα σήμερα και... φυτεύει σπόρους και πάει Στοά! Ακολούθησέ την!


Λένα Γρηγορίου

Δεν ξέρω εσύ, αλλά εγώ έχω αρχίσει να μετράω ανάποδα. Κατι σαν διαφήμιση του  Jumbo, ένα πράγμα. 30, 29, 28....Mέχρι να'ρθουν τα Χριστούγεννα.  Και να περιμένω πώς και πώς να ξεκινήσω το ψαχτήρι για τα (μικρά) δώρα που θα κάνω σ' αυτούς που αγαπώ και που ομορφαίνουν τις μέρες και τις νύχτες μου!

Αλλά κάτι με κρατάει. Κι εσένα; Είναι οι μέρες, οι καιροί, τα περίεργα γύρω μας (και μέσα μας)... ΄Όλο κάτι προσπαθώ να βρω για να μου φτιάξω το κέφι. Και να δείς που τα καταφέρνω! Σήμερα, ας πούμε, θα πάω να ψάξω και να βρω τις πιο όμορφες κάρτες.
Γιατί ακόμα κι αν δεν καταφέρω να κάνω δώρα σε όλους, μια κάρτα γιορτινή οπωσδήποτε θα τους χαρίσω. Αγορασμένη και γραμμένη ειδικά για τον καθένα τους. Πάω για τον "Σπόρο" λοιπόν. Δεν ξέρεις τον Σπόρο; Δεν ξέρεις τι χάνεις. Είναι στην Κηφισιά, στην οδό Δροσίνη στο νούμερο 7, κι είναι ένας μικρός παράδεισος με βιβλία, κάρτες, μικρά δώρα, μεταξοτυπίες και ατμόσφαιρα vintage.

spiros.jpg

Θα ψάξω προσεκτικά, θα μου προσφέρουν και καφέ, και ξέρω πως φεύγοντας, εκτός από τις υπέροχες κάρτες που θα έχω αγοράσει, θα έχω κερδίσει και κάτι πολύ χρήσιμο: μια γιορτινή διάθεση!

Το απόγευμα θα πάω στη "Στοά". Στο θέατρο Στοά, στου Ζωγράφου (Μπισκίνη 55). Στο στέκι (εδώ και πολλά πολλά χρόνια)  ενός μαγικού ανθρώπου του θεατρου: του Θανάση Παπαγεωργίου.
Δεν ξέρω αν υπάρχουν λόγια για να σου πώ πόσο τον θαυμάζω, πόσο τον αγαπώ, πόσο κάθε του παράσταση είναι για μένα ένα δώρο.  
Σήμερα θα δω ένα έργο δικό του, το "Eμείς οι δυο" που το έγραψε, όπως λέει ο ίδιος " σε συνεργασία με ειδικούς        ψυχοθεραπευτές"!

Ένα έργο για τις συζυγικές σχέσεις. Που αποτελούσαν πάντοτε το μεγάλο πρόβλημα των ανθρώπων. Ακούμε για ένα ζευγάρι που  είναι μαζί τριάντα χρόνια και μας κάνει εντύπωση! Αντίθετα έγινε καθημερινότητα ο χωρισμός και το διαζύγιο. Τι σημαίνει σήμερα γάμος; Τι σημαίνει οικογένεια; Είναι δύσκολο άραγε να συμβιώσουμε με το άλλο φύλο; Αυτό είναι το βασικό θέμα του έργου

emeis oi dyo.JPG
 

Ένα αντρόγυνο έχει προβλήματα στη σχέση του και ο χωρισμός είναι προ των πυλών. Αποφασίζει να καταφύγει σε έναν ειδικό. Οι συναντήσεις του μαζί του αποβλέπουν στο να τους βοηθήσει να μιλήσουν ειλικρινά ο ένας στον άλλο. Δεν γνωρίζουμε την κατάληξη.
Ακολουθεί μια συζήτηση με το κοινό - με τη συνδρομή ενός ψυχοθεραπευτή - για να προταθούν οι  πιθανές λύσεις που θα μπορούσαν να αποσυμφορήσουν την κατάσταση.
Και πες μου αν δεν το βρίσκεις υπέροχο, το να συζητάς μετά από μια παράσταση, όλα όσα ένιωσες και σκέφτηκες βλέποντας την!
Στο έργο παίζουν ο Δημήτρης Θεοδώρου, η Εύα Καμινάρη, ο Θανάσης Παπαγεωργίου, η Ελευθερία Στεργίδου.
Η παράσταση αρχίζει στις 7
Να σε περιμένω;

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 6 Μαΐου

Ασχοληθείτε με κάτι πρωτοποριακό και διαφορετικό πριν η ανία χτυπήσει την πόρτα σας

ΤΑΞΙΔΙ

Πασχαλινές διακοπές και «ταξιδεύουμε» σε μνημεία, πόλεις μέχρι και ζούγκλες σε όλο τον κόσμο

Από την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού σου περιηγήσου σε υπέροχα μέρη με τους φίλους, τον σύντροφο ή την οικογένειά σου

CELEBS

Eurovision: «Εκτόξευση» για το Zari στα προγνωστικά του televoting

Σε ποια θέση βρίσκεται η Μαρίνα Σάττι στην ψηφοφορία του κοινού;