Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Στην Αλκμήνης με μια Κρεμάστρα

Η Τίνα ψωνίζει ρούχα και πίνει καφέ σε ένα διαμαντάκι που λέγεται Κρεμάστρα.



Η Κρεμάστρα είναι δημιούργημα της Σοφίας και του άντρα της, του Αντέλ.

Πρόκειται για έναν απίθανο χώρο που φιλοξενεί second hand και stock στα Κάτω Πετράλωνα.

33024-74674.jpg

Κι ενώ, στον πίσω χώρο του καταστήματος, ο Αντέλ κάνει μόνος του καριέρα στον χώρο του βιομηχανικού ντιζάιν -ειλικρινά ο άνθρωπος φτιάχνει απίστευτα πράγματα (φώτα, γραφεία, ινσταλέισον, καναπέδες), μέσα στην Κρεμάστρα, η Σοφία εξυπηρετεί έναν, τόσο ετερόκλητο και φιλικό κόσμο που σε κάνει να νιώθεις ότι βρίσκεσαι κάπου μακριά από τη σημερινή Ελλάδα, της διχόνοιας και της μονοχρωμίας.

Φούστες, παντελόνια, φορέματα, μπλουζάκια, πλεκτά, δερμάτινα, μπουφάν, καπαρντίνες, φούτερ, φλις, σακάκια, γιλέκα, αξεσουάρ και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς σε τιμές από 4 έως 30 ευρώ!

Το χιπστεροαγόρι που μπαίνει με τη φίλη του αγοράζει ένα γιλέκο (πώς δεν το είδα πρώτη εγώ!), ένα εκπληκτικό γιλέκο μπορντώ, τελείως unique, με στραφταλιζέ λαχούρια στην πλάτη για 5 ευρώ. Φεύγει ευτυχισμένος. Ρωτά κάθε πότε φέρνουν νέα ρούχα. Κάθε δυο εβδομάδες.

Η κυρία που ξεχειμωνιάζει εδώ και θέλει να φύγει άμεσα για Πτολεμαϊδα (έχω εκεί τα λουλούδια μου, τα πράγματά μου, αλλά να μην πάω από τώρα και καίω και καλοριφέρ, έχει κρύο εκεί πάνω) είναι μεταξύ της γαλάζιας καπαρντίνας και ενός ανοιχτού πράσινου ανδρικού μπουφάν.

«Ήμουν μοδίστρα», μου λέει, «και ξέρω». Της λέω «πάρτε το γαλάζιο, το χρώμα είναι συγκλονιστικό». «Είμαι χήρα», μου λέει, «τι θα πούν στο χωριό;». Φεύγει με χαμόγελα. Με ευχές για όμορφα Χριστούγεννα. Πήρε το γαλάζιο. Καθόμαστε με τη Σοφία.

Μαθαίνω πως η Κρεμάστρα κάθε τόσο κάνει μπαζάρ.

Χειροποίητες τσάντες, ρούχα Ελλήνων σχεδιαστών, χειροποίητου κοσμήματος. Η Κρεμάστρα κάνει και όνειρα. Να μεγαλώσει. Να ταξιδέψει κι άλλο. Να προσφέρει κι άλλες υπηρεσίες στον κόσμο της. Να γνωρίσει κι άλλους, περισσότερους ανθρώπους. Όχι απαραίτητα για να ψωνίσουν. Απαραίτητα όμως, για να πιούν ένα καφέ με τη Σοφία. Για να πουν δυο κουβέντες με τον Αντέλ. Τον Αντέλ που τριγυρνά με ένα πλατύ χαμόγελο και μοιάζει να είναι φτιαγμένος από αγάπη, από καλοσύνη και ιδέες.

Εκεί λοιπόν. Στην Κρεμάστρα, φίλοι μου. Εκεί όπου το στιλ πωλείται. Εκεί όπου βρίσκεις την αισθητική μέχρι 30 ευρώ. Εκεί όπου η ευτυχία προσφέρεται δωρεάν από τους ιδιοκτήτες.

karta.jpg

Info

*Κρεμάστρα, Αλκμήνης 24, Κ. Πετράλωνα.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Σαββάτου 4 Μαΐου

Οργανώστε τις υποθέσεις σας βάζοντας προτεραιότητες σε ό,τι έχετε ανάγκη πρώτα

ΣΙΝΕΜΑ

May the 4th be with you με 20 από τις πιο ρομαντικές στιγμές Star Wars

Η αγάπη είναι μεγάλη με τον γαλαξία - απέραντη

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Το Voés Festival επιστρέφει για δεύτερη χρόνια στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Mε τους Villagers of Ionnina City, Social Waste, Γιάννη Αγγελάκα και οι 100°C, Πάνο Βλάχο, Σκιαδαρέσες, Λόγος Τιμής, LosTre, Κωσταντή Πιστιόλη, Pagan και Λεωνίδα Μπαλάφα