Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

«Μία βόλτα γεμάτη παράξενες αναμνήσεις»

Σήμερα, η Γεωργιάννα μας πηγαίνει στο Γκάζι, που για εκείνη είναι "δεμένο" με εκατοντάδες ιστορίες.



Η καινούργια εβδομάδα μας έφερε έναν καινούργιο επισκέπτη: τον ήλιο!  Η προηγούμενη, πάλι, μας είχε ισοπεδώσει με τις  βροχερές μέρες της. Κι όλες (κι όλοι) ξέρουμε πόσα συναισθήματα μπορεί να προκαλέσει και πόσες αναμνήσεις μπορεί να ανασύρει η βροχή!  Πολλές φορές κάθε σταγόνα έχει και διαφορετική σημασία για τον παρατηρητή της. Κι εγώ που είμαι ένα από τα άτομα που παρατηρούν τις σταγόνες για ώρα,  αφήνω το μυαλό μου να τρέξει ελεύθερο, κι ας φτάσει όπου αυτό νιώθει ασφαλές.

Ο καιρός αυτός, λοιπόν,  εμένα , με γύρισε αρκετά χρόνια πίσω, σε μια άλλη πόλη, σε μια άλλη χώρα. Συγκεκριμένα, με ταξίδεψε στο Düsseldorf της Γερμανίας, όπου έζησα τα πιο πολλά εφηβικά μου χρόνια και ταυτόχρονα τα πιο όμορφα μέχρι σήμερα. Μου θύμισε τις βροχερές μέρες εκεί, με τις ατελείωτες βόλτες στα στενά της παλιάς πόλης και τη μυρωδιά της υγρασίας, που παρότι τότε τη σιχαινόμουν, σήμερα την θυμάμαι με αγάπη και πολλές φορές τη νοσταλγώ. Κατευθείαν το μυαλό γεμίζει με εικόνες, που νόμιζα πως έχω πια ξεχάσει. Αλλά, ευτυχώς, είναι ακόμα εδώ. 

Κάθε φορά που «ταξιδεύω» στα χρόνια εκείνα, η λύση είναι μία. Αφού ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που θέλουν να ζουν τις αναμνήσεις τους και όχι να τις αποβάλουν, με τη δικαιολογία ότι μπορεί να είναι δυσάρεστες, επιλέγω να επισκεφτώ ένα στέκι στην Αθήνα, που θα μπορούσε πολύ εύκολα να υπάρχει ανάμεσα στα παραδοσιακά γερμανικά που γνώρισα τότε.

 

georgianna.jpg 

Έτσι , επισκέφτηκα την pub  «The Lazy Bulldog». Μια βρετανική pub, που βρίσκεται στο Γκάζι και που για μένα, είναι ένα εναλλακτικό στολίδι για όλους εμάς που δεν τρέχουμε στα δεκάδες μαγαζιά με ελληνική μουσική κάθε είδους που βρίσκονται στην περιοχή αυτή. Λειτουργεί από το 2015 και θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε ως «συνέχεια» του «The local pub», στο Χαλάνδρι.  

 

georgianna1.jpg 

Αν είσαι λάτρης της μπίρας, το μαγαζί αυτό είναι το πιο κατάλληλο για να ικανοποιήσει όλα σου τα γούστα, καθώς διαθέτει draught μπίρα με 28 βαρέλια όλων των ειδών. Επιπλέον, εκεί θα βρεις ελληνικές μικροζυθοποιίες (και μάλιστα όλες τις νέες παραγωγές), πολλές αγγλικές και ορισμένες επιλεγμένες από Αμερική, Γερμανία και Τσεχία, ενώ από εμφιαλωμένες, λίγες, ιδιαίτερες και σπάνιες.
Βεβαίως θα έχεις την ευκαιρία να συνοδέψεις το ποτό σου με όποια γεύση επιλέξεις μεταξύ ενός αγγλικού και αμερικανικού μενού. Το φαγητό είναι εξαιρετικό και, αν θες τη γνώμη μου, μην παραλείψεις να δοκιμάσεις το bulldog burger που σερβίρουν!

Σχετικά με τον χώρο, πρόκειται για ένα φανταστικό και πολύ ενδιαφέρον περιβάλλον, που σε οδηγεί σε μέρη που πιθανότατα έχεις δει μόνο σε ταινίες και ποτέ από κοντά. Χαρακτηρίζεται από μια χαλαρή διάθεση, με μουσική από rock ‘n’ roll και irish folk επιλογές. Το προσωπικό είναι ιδιαίτερα φιλικό και μέσα στο κλίμα του μαγαζιού, με κάθε καλή διάθεση να βοηθήσει στις απορίες που δημιουργούνται από τις τόσες μπίρες που προσφέρει.

Εγώ έφτασα, παρήγγειλα και είμαι έτοιμη να κάνω ένα φανταστικό ταξίδι στα χρόνια που γνώρισα πολλά τέτοια μαγαζιά, χαρούμενη που έχω την ευκαιρία να αναβιώνω τέτοιες εμπειρίες και στην πόλη μου.
Μην ξεχάσεις να το δοκιμάσεις κι εσύ κάποια στιγμή.
 

Γεωργιάννα Μαρίνου

Info

Ορφέως 2 & Περσεφόνης 13, Γκάζι.
Ανοιχτά καθημερινά 13:00 – 01:00

 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια για 29/4 έως 4/5

Πριν πάρετε οριστικές αποφάσεις σε οτιδήποτε, χρειάζεται να βάζετε μπροστά τη λογική

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα