Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Oι πιο ωραίες μας βόλτες

Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες εντός και εκτός πρωτεύουσας.



*Την Δευτέρα, η Λένα, ο Athens Voice και ο Βρούτος
Με τα τραγούδια και τη φωνή του Περρή ξύπνησα και σήμερα, 7 το πρωί παρακαλώ. Και πίνοντας καφέ σκέφτηκα πως πολύ θα ήθελα πηγαινοντας για το γραφειο να κάνω μια σταση σε αγαπημένο μου βιβλιοπωλείο και να κάνω βουτιά στις σελίδες των αγαπημενων μου συγγραφεων πριν χωθώ στις δικές μου!

*Την Τρίτη, η Αλεξάνδρα πάει βόλτα με την πεθερά της
Η πεθερά είναι πεθερά, και με αυτή τη μεγάλη δήλωση που μπορείς να την ερμηνεύσεις όπως εσύ νιώθεις, οφείλω να σου πω πως καλό είναι να μην την παραμελείς. Πλην συγκεκριμένων δικαιολογημένων εξαιρέσεων, γιατί να μην πάρεις την πεθερά σου να τη βγάλεις έξω; Μπορεί να μην την πας μπουζούκια (τη ρώτησες; Μπορεί και να θέλει), θα την πας όμως κάπου που θα της αρέσει.

*Την Τετάρτη, η Γεωργιάννα σε μια βόλτα με παράξενες αναμνήσεις

Κάθε φορά που «ταξιδεύω» στα χρόνια εκείνα, η λύση είναι μία. Αφού ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που θέλουν να ζουν τις αναμνήσεις τους και όχι να τις αποβάλουν, με τη δικαιολογία ότι μπορεί να είναι δυσάρεστες, επιλέγω να επισκεφτώ ένα στέκι στην Αθήνα, που θα μπορούσε πολύ εύκολα να υπάρχει ανάμεσα στα παραδοσιακά γερμανικά που γνώρισα τότε.


*Την Πέμπτη, η Μαλού βολτάρει στην κουζίνα της

Στο ημίφως της κουζίνας με ένα μπουκάλι κρασί και ένα μικρό ραδιόφωνο πάνω στο τραπέζι. Όχι. Δεν είναι αλήθεια. Με ένα ipod σε βάση ηχείο.
Μου έχει μείνει η συνήθεια από τα φοιτητικά μου χρόνια στην Γερμανία. Συγκατοικούσα με 2, 4 άτομα. Ο καθένας είχε το δωμάτιο του και ο τόπος συνάντησης... ο τόπος για το πάρτι ήταν η κουζίνα.

*Την Παρασκευή, η Γεωργία πάει Αναφιώτικα
Η ιστορία τους είναι λίγο πολύ γνωστή: άρχισαν να χτίζονται μετά το 1834, όταν η Αθήνα ανακηρύχθηκε πρωτεύουσα του νεοσύστατου τότε ελληνικού κράτους και φημισμένοι Αναφιώτες μάστορες έφτασαν εδώ για να οικοδομήσουν την καινούρια πόλη – ανάμεσα στα κτίρια που κατασκεύασαν ήταν και το παλάτι. Μαζί τους κουβάλησαν και ένα κομμάτι από το νησί τους: την αναφιώτικη αρχιτεκτονική, την οποία τίμησαν δεόντως στα σπίτια που έφτιαξαν στο βράχο της Ακρόπολης.


 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

CELEBS

Έλενα Παπαρίζου– Μιχάλης Χατζηγιάννης: Ακυρώνουν τις κοινές τους συναυλίες;

Γεωργιάδης: «Έγιναν ένα - δυο πραγματάκια που την ενόχλησαν»

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η φιλοδοξία μου είναι να είμαι ευτυχισμένη» Penelope Cruz

Γίνεται 50 ετών και συνεχίζει να είσαι όσο ονειρεύεται ευτυχισμένη

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια για 29/4 έως 4/5

Πριν πάρετε οριστικές αποφάσεις σε οτιδήποτε, χρειάζεται να βάζετε μπροστά τη λογική