Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μια ... «Γαργάρα» την ημέρα!

Σήμερα η Γεωργιάννα μας σερβίρει πρωινό στη Δροσιά,  σ’ ένα πολύ αγαπημένο της στέκι.



Νέα εβδομάδα, νέος μήνας, νέες περιπέτειες. Σήμερα αποφάσισα να μην σε πάω βόλτα πάλι στο κέντρο, αλλά να σε ξεναγήσω στα μέρη μου και συγκεκριμένα στα βόρεια προάστια. Αυτή η Δευτέρα, λοιπόν, θα μας βρει στη Δροσιά, σε ένα από τα πιο όμορφα και παρεΐστικα μαγαζιά που χαρακτηρίζω στη ζωή μου ως «στέκια».

Ο λόγος για τη «Γαργάρα», ένα μοντέρνο καφενείο, που άνοιξε τις πόρτες του τον Αύγουστο του 2011 κι από τότε έγινε  το hot spot  των κατοίκων της περιοχής, αλλά και όλων όσων  ξέρουν και θέλουν να περνούν καλά.

Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση που έχει στηθεί με αγάπη και σεβασμό στην παράδοση, έχοντας όμως εντάξει στην φιλοσοφία της ορισμένες μοντέρνες πινελιές, που την κάνουν να ξεχωρίζει.

geor.jpg

 

Αποφασίζω να ξεκινήσω την εβδομάδα, αλλά και τη μέρα μου από εδώ για πολλούς  λόγους. Ένας από αυτούς είναι ότι το μαγαζί προσφέρει ένα εξαιρετικά πλούσιο πρωινό, με επιλογές ανάμεσα σε μπαγκέτες, ομελέτες, κλαμπ σάντουιτς και κέικ. Ποιος, άραγε, δεν χρειάζεται ένα γεμάτο πρωινό για να συνεχίσει δυναμικά τη μέρα του;

Βεβαίως, η «Γαργάρα» προσφέρει και πολλά άλλα, που την έχουν καθιερώσει ως στέκι. Πρώτα απ’όλα, είναι ίσως το πιο φωτεινό μαγαζί που έχω συναντήσει, με πολύ προσεγμένη και ταυτόχρονα cozy διακόσμηση. Επιπλέον, προσφέρει μια ανεπανάληπτη εμπειρία γεύσεων καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας, με το μενού της να περιέχει από μακαρονοσαλάτα και αυγά μάτια με σουτζούκι, μέχρι μπουγιουρντί και μαστιχάτο, που δεν πρέπει να ξεχάσεις να παραγγείλεις όταν θα πας!

georg.jpg

 

Το καλύτερο, όμως, το άφησα για το τέλος.. Ένα μαγαζί με ένα τόσο ιδιαίτερο όνομα, δεν θα μπορούσε να μη διαπρέψει στον τομέα του ποτού. Και η αλήθεια είναι πως πέρα από την πολυποίκιλη κάβα που διαθέτει, ξεχωρίζει για τη ρακί, το ρακόμελο και την αρμπαρόριζα. Όλα αυτά μπορούν να συνδυαστούν υπέροχα ένα Σαββατόβραδο, που το μαγαζί έχει ζωντανή μουσική και το κέφι εκτοξεύεται στα ύψη ως τα ξημερώματα.

Εγώ, αν και σήμερα θα αρκεστώ στο πρωινό μου, οι επόμενες μέρες σίγουρα θα με βρουν και πάλι εδώ σε διαφορετικές ώρες, πάντα όμως με την ίδια χαρούμενη διάθεση. Πού ξέρεις; Ίσως αν αποφασίσεις να γνωρίσεις κι εσύ τη «Γαργάρα» να με βρεις μέσα και να έρθεις να με ευχαριστήσεις που στη «σύστησα».

Γεωργιάννα Μαρίνου

Info
Πετρίτη 1, 14572, Δροσιά.
Ανοιχτά καθημερινά 10:00-02:00.
Τηλ: 210 8136141

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

CELEBS

Έλενα Παπαρίζου– Μιχάλης Χατζηγιάννης: Ακυρώνουν τις κοινές τους συναυλίες;

Γεωργιάδης: «Έγιναν ένα - δυο πραγματάκια που την ενόχλησαν»

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η φιλοδοξία μου είναι να είμαι ευτυχισμένη» Penelope Cruz

Γίνεται 50 ετών και συνεχίζει να είσαι όσο ονειρεύεται ευτυχισμένη

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια για 29/4 έως 4/5

Πριν πάρετε οριστικές αποφάσεις σε οτιδήποτε, χρειάζεται να βάζετε μπροστά τη λογική