Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Όλη η Αθήνα μία Σκηνή, το πρόγραμμα 24 - 30 Ιουλίου

Οι εκδηλώσεις κι αυτής της εβδομάδας θα είναι εξαιρετικές



Ο Δήμος Αθηναίων, μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) μετατρέπει έως και τις 4 Αυγούστου την Αθήνα σε μία μεγάλη σκηνή, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να πάρουν μέρος στο πλούσιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα «Όλη η Αθήνα μια Σκηνή 2023».  Συνολικά 59 εκδηλώσεις, με ελεύθερη είσοδο, θα γεμίσουν με ρυθμό, ήχους και εικόνες 30 γειτονιές της πόλης και στις επτά δημοτικές κοινότητες.

Το πρόγραμμα επιμελείται ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝΔΑ), στο πλαίσιο του Culture is Athens/Ο πολιτισμός είναι η Αθήνα, φέρνοντας κοντά κοινό και καλλιτέχνες. Συναυλίες, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, χορευτικά πάρτι και μουσικά αφιερώματα σε θέατρα, πλατείες, πάρκα και προαύλιους χώρους της πόλης, δίνουν και αυτό το καλοκαίρι τον τόνο της διασκέδασης από άκρη σε άκρη της.
Με τον μαγικό συνδυασμό μουσικής και θεάτρου ξεκινάει η εβδομάδα τη Δευτέρα 24.7. Το κοινό θα απολαύσει τη Νάντια Καραγιάννη σε ένα αφιέρωμα στην πολύμορφη μουσική της χώρας μας, ενώ το θέατρο Κολωνού θα φιλοξενήσει τη θεατρική παράσταση «Η Λεονί εν αναμονή» του Ζωρζ Φεντώ σε διασκευή-σκηνοθεσία Τάσου Πυργιέρη, που αποτελεί ένα ξεχωριστό έργο της γαλλικής κωμωδιογραφίας.
Η Τρίτη 25.7 είναι αφιερωμένη στα παιδιά αλλά και στους μεγάλους που νιώθουν αιώνια παιδιά. Ο Γιώργης Χριστοδούλου έρχεται στην πλατεία Καλλιγά με μία εκπληκτική μουσική παράσταση με τα ωραιότερα παιδικά τραγούδια που έχουν γραφτεί για ζώα και την ίδια ώρα στο Πάρκο Λογγίνου ο Θίασος Σκιών Τάσου Γεωργίου θα παρουσιάσει την παράσταση «Ο Καραγκιόζης δάσκαλος». Την Τετάρτη 26.7 η Ελένη Πέτα θα μαγέψει το κοινό στην πλατεία Μεσολογγίου με μια μοναδική συναυλία, όπου τραγούδια της δισκογραφίας της ταξιδεύουν σε προορισμούς γεμάτους πολυποίκιλα φωνητικά και κιθαριστικά ηχοχρώματα, ενώ τραγούδια από την Γαλλία, την Αγγλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Αμερική συναντούν διαχρονικές επιτυχίες Ελλήνων δημιουργών.
Την θεατρική παράσταση “Ay, Carmela!” του Χοσέ Σάντσις Σινιστέρρα από τη Θεατρική Εταιρεία THEARTES σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Κυριακού, ένα μανιφέστο κατά της βαρβαρότητας, γεμάτο ευαισθησία και με πολύ χιούμορ, θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το θεατρόφιλο κοινό την Πέμπτη 27.7 στο Θέατρο Κολωνού. Πρόκειται για ένα αντιπολεμικό, κωμικοτραγικό έργο, το οποίο έχει ως αφετηρία του το ερώτημα: Τι μπορεί να συμβεί όταν βρεθείς στη λάθος πλευρά της ιστορίας; Και πόσα είσαι διατεθειμένος να κάνεις στον βωμό της ελευθερίας (σου); Ταυτόχρονα, τέσσερις θρύλοι της ροκ, οι Λάκης Παπαδόπουλος, Γιάννης Γιοκαρίνης, Νίκος Ζιώγαλας και Γιάννης Μηλιώκας,  θα πλημμυρίσουν με τη μουσική τους το γήπεδο Ελληνορώσων κα θα μας ξεσηκώσουν σε μία συναυλία εφ’ όλης της ύλης.
Την Παρασκευή 28.7 πάμε στο θέατρο Κολωνού για να παρακολουθήσουμε την θεατρική παράσταση Luna Nera με τους Νικολέτα Βλαβιανού και Σπύρο Μπιμπίλα. Πρόκειται για μια μακάβρια κωμωδία με διασκεδαστικές ιστορίες εμπνευσμένες από το «Δεκαήμερο» του Βοκάκιου, του μεγαλύτερου παραμυθά της Ιταλίας, που με τα έργα του άνοιξε νέους ορίζοντες στην ευρωπαϊκή λογοτεχνία. Οι διασκεδαστικές ιστορίες του είναι ένα παιχνίδι, μία φάρσα, ένας ύμνος στη ζωή. Τα ίχνη του ακολουθεί ο Κεφαλλονίτης Σπύρος Σκιαδαρέσης και το «Μουρτόριο του κόντε Ρεστέλου», το οποίο συμπεριλαμβάνεται στις ιστορίες της παράστασης.
Όμως, και το Σάββατο 29.8 συναντιόμαστε στο θέατρο Κολωνού για την εξαιρετική μουσικοθεατρική παράσταση «Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης στη Γειτονιά των Τραγουδιών του», ένα αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του σπουδαίου θεατρικού συγγραφέα του νεοελληνικού θεάτρου από την θεατρική ομάδα ΜΠΟΕΜ και την Χορωδία της Λέσχης Φιλίας Γκράβας Δήμου Αθηναίων. Παράλληλα, στον Λόφο Λαμπράκη, ο Νεκτάριος Σφυράκης επιμελείται τη μουσική ψυχαγωγία μας το Σαββατόβραδο με ένα εκρηκτικό live, όπου θα μας ταξιδέψει στη διεθνή και εγχώρια ροκ μουσική και θα μας παρασύρει με το συγκρότημα ROCK ALARM σε ένα ροκ πάρτι με τραγούδια που έγραψαν ιστορία.
Στο τέλος της εβδομάδας, την Κυριακή 30.7 πρωταγωνιστής είναι το παιδικό θέατρο. Στο θέατρο Κολωνού η Παιδική Σκηνή του θεάτρου Πρόβα παρουσιάζει την διαδραστική θεατρική παράσταση «Γιαγιά Σμύρνη» του Υάκινθου Μάινα, σε σκηνοθεσία Κοραλίας Τσόγκα, που με τα παραμύθια της, καθώς και σμυρναίικα και παραδοσιακά μικρασιάτικα τραγούδια, σε έναν πανέμορφο σκηνικό χώρο με γιγάντιες φιγούρες του θεάτρου σκιών, μυεί τα παιδιά την κουλτούρα, τον πολιτισμό και την παράδοση  της Μικράς Ασίας. Την ίδια ώρα, στο θέατρο Γκράβας, ο Θανάσης Βισκαδουράκης στο ρόλο του Νώε και ο Καραγκιόζης της Οικογένειας Σπυρόπουλου, με τον Κώστα Σπυρόπουλο πίσω από τον μπερντέ, μαθαίνει στα παιδιά την αξία της ανακύκλωσης, της συνεργασίας και της αρμονικότητας με τη θεατρική διαδραστική, μουσική παράσταση για όλη την οικογένεια «Η Κιβωτός του Νώε ταξιδεύει με τον Καραγκιόζη».

- 

Το πλήρες πρόγραμμα με επιπλέον πληροφορίες για κάθε σχήμα/καλλιτέχνη, μπορείτε να δείτε εδώ.

Ώρα έναρξης εκδηλώσεων: 21:00
Ώρα έναρξης παιδικών παραστάσεων: 20:30

Πληροφορίες: www.opanda.gr, https://cultureisathens.gr/

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων από 24 έως 30 Ιουλίου 2023:

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023


21:00| Λόφος Λαμπράκη, Νέος Κόσμος
«Τα τραγούδια της Ελλάδας»
Συναυλία με την Νάντια Καραγιάννη. Ένα αφιέρωμα στην υπέροχη, πολύμορφη μουσική της Ελλάδας με τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών, ποιητών και στιχουργών.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

 

21:00| Θέατρο Κολωνού
«Η Λεονί εν αναμονή» του Ζωρζ Φεντώ
Θεατρική παράσταση σε διασκευή-σκηνοθεσία Τάσου Πυργιέρη και μετάφραση Γιάννη Θηβαίου. Η μονόπρακτη κωμωδία του Ζωρζ Φεντώ αποτελεί ένα ξεχωριστό έργο της γαλλικής κωμωδιογραφίας. Συμμετέχει μια ομάδα ταλαντούχων ηθοποιών της νεότερης γενιάς, ο Αλέξανδρος Βάρθης, η Παρασκευή Δουρουκλάκη, η Ρένα Kυπριώτη, η Ανούς Μπογοσιάν, ο Κλέαρχος Παπαγεωργίου και ο Χρήστος Σταθούση.
Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό εδώ

 

Τρίτη 25 Ιουλίου 2023

20:30| Πλατεία Καλλιγά, Κάτω Πατήσια
«
Ζωολογικός Ήχος»
Μουσική παράσταση του Γιώργη Χριστοδούλου με τα ωραιότερα παιδικά τραγούδια που έχουν γραφτεί για ζώα. Μια παράσταση για ζώα, παιδιά και έξυπνους μεγάλους.

Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό εδώ

 

20:30| Πάρκο Λογγίνου, Μετς
«Ο Καραγκιόζης δάσκαλος»
Παράσταση θεάτρου σκιών από τον Θίασο Σκιών Τάσου Γεωργίου, που πραγματεύεται το ζήτημα του bullying.

 

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023

21:00| Πλατεία Μεσολογγίου, Παγκράτι
Συναυλία με την Ελένη Πέτα. Γνώριμα κομμάτια, από την προσωπική της δισκογραφία, σε καινούργιο «περιβάλλον» ενώνονται και ταξιδεύουν σε προορισμούς γεμάτους πολυποίκιλα φωνητικά και κιθαριστικά ηχοχρώματα. Τραγούδια από Γαλλία, Αγγλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Αμερική, συναντούν διαχρονικές επιτυχίες Ελλήνων δημιουργών με μια ενορχηστρωτική διάθεση φλογερή και εκφραστική. Μαζί της δύο σπουδαίοι σολίστες της κιθάρας, ο Γιώργος Λιμάκης και ο Κωνσταντίνος Μητρόπουλος.
Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό εδώ

 _-

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023

21:00| Θέατρο Κολωνού
“Ay, Carmela!” του Χοσέ Σάντσις Σινιστέρρα
Θεατρική παράσταση από τη Θεατρική Εταιρεία THEARTES σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Κυριακού. Ένα μανιφέστο κατά της βαρβαρότητας, γεμάτο ευαισθησία, με πολύ χιούμορ.
Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό εδώ

 

21:00| Γήπεδο Ελληνορώσων
«Οι τέσσερις θρύλοι της ροκ εφ’ όλης της ύλης»
Συναυλία με τους
Λάκη Παπαδόπουλο, Γιάννη Γιοκαρίνη, Νίκο Ζιώγαλα και Γιάννη Μηλιώκα. Τέσσερις κυνηγοί του «ονείρου» της ροκ μουσικής ακολουθούν ήχους της και ξεσηκώνουν τα πλήθη. Γνήσιοι έφηβοι μιας νιότης που δεν χάθηκε ποτέ κατακτούν το «σανίδι» δίνοντας μας, με τον παλμό της μουσικής τους, ρυθμό στα πόδια και μια βραδιά που όλοι μένουν πάντα «παιδιά».
Γυριστρούλες και Σταρ όλων των εποχών μαζευόμαστε γύρω από το Νοσταλγό του ροκ ’εν ρολ, Για το καλό μας!
Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό εδώ

 luna-nera

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023

21:00| Θέατρο Κολωνού
“Luna Nera” 
Θεατρική παράσταση με τους Νικολέτα Βλαβιανού και Σπύρο Μπιμπίλα.
Μια μακάβρια κωμωδία με διασκεδαστικές ιστορίες εμπνευσμένες από «το Δεκαήμερο» του Βοκάκιου, σκηνοθετημένες με βάση τις αρχές της commedia dell' arte, του λαϊκού είδους κωμωδίας που επικράτησε στην Ευρώπη από τον 16ο αιώνα. Το συγκεκριμένο είδος επηρέασε και το λογοτεχνικό γίγνεσθαι της χώρας μας και ειδικότερα τα Επτάνησα. Ο Βοκάκιος είναι ο μεγαλύτερος παραμυθάς της Ιταλίας, με τα έργα του άνοιξε νέους ορίζοντες για την ευρωπαϊκή λογοτεχνία. Οι διασκεδαστικές ιστορίες του είναι ένα παιχνίδι, μία φάρσα, ένας ύμνος στη ζωή. Τα ίχνη του ακολουθεί ο Κεφαλλονίτης Σπύρος Σκιαδαρέσης και η ιστορία του το «Μουρτόριο του κόντε Ρεστέλου».
Διασκευή/Σύνθεση Κειμένων: Μαρία Μαρκέτου
Σκηνοθεσία: Νικολέτα Βλαβιανού
Μουσική: Κώστας Χαριτάτος
Χορός και Κίνηση: Χάρης Φλέουρας και omada ART4
Σκηνογραφία: Δάφνη Τσακώτα και omada ART4

Παίζουν: Νικολέτα Βλαβιανού, Σπύρος Μπιμπίλας, Χάρης Φλέουρας, Νικήτας Αναστασόπουλος, Γιοβάννα Μακκά, Δημήτρης Μαργαρίτης
Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό εδώ

 _-__-__-__-

Σάββατο 29 Ιουλίου 2023

21:00| Θέατρο Κολωνού
«Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης στη Γειτονιά των Τραγουδιών του»
Μουσικοθεατρική παράσταση από την θεατρική ομάδα ΜΠΟΕΜ και τη Χορωδία της Λέσχης Φιλίας Γκράβας Δήμου Αθηναίων, αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του σπουδαίου θεατρικού συγγραφέα του νεοελληνικού θεάτρου. Θα ακουστούν αποσπάσματα και τραγούδια από τα έργα «Παραμύθι χωρίς Όνομα», «Το Μεγάλο μας Τσίρκο», «Η Γειτονιά των Αγγέλων», καθώς και από το μυθιστόρημα «Μαουτχάουζεν» που αποτελεί μια προσωπική καταγραφή της εμπειρίας του συγγραφέα ως πολιτικού κρατούμενου, στο στρατόπεδο συγκεντρώσεως Μαουτχάουζεν.
Ομάδα ΜΠΟΕΜ: Γιάννης Μπόγρης και Λουκία Λαγού. Διεύθυνση Χορωδίας: Ζαφείριος Κουτελιέρης. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Γεωργία Παρασκευά. Στο πιάνο ο Χρήστος Κουτελιέρης.
Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό εδώ
 

21:00| Λόφος Λαμπράκη
“On The Road Again
Συναυλία με τον Νεκτάριο Σφυράκη. Ένα ταξίδι στη διεθνή και εγχώρια ροκ σκηνή. Ένα ροκ πάρτι με τραγούδια που έγραψαν ιστορία. Συμμετέχει το συγκρότημα ROCK ALARM.
Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό εδώ

 

Κυριακή 30 Ιουλίου 2023

20:30| Θέατρο Κολωνού
«Γιαγιά Σμύρνη» του Υάκινθου Μάινα
Παιδική θεατρική παράσταση από την Παιδική Σκηνή του θεάτρου Πρόβα, σε σκηνοθεσία Κοραλίας Τσόγκα. Η Γιαγιά Σμύρνη με τα παραμύθια της μαθαίνει στους μικρούς θεατές την κουλτούρα, τον πολιτισμό, την παράδοση και τους ήρωες των παραμυθιών της Μικράς Ασίας. Οι ηθοποιοί παίζουν όργανα και τραγουδούν ζωντανά σμυρναίικα και παραδοσιακά μικρασιάτικα τραγούδια. Σε έναν πανέμορφο σκηνικό χώρο με  γιγάντιες φιγούρες του θεάτρου σκιών τα παιδιά συμμετέχουν από τις θέσεις τους ενεργά ώστε να μην νιώθουν αποκομμένα από το θέαμα.
Σκηνοθεσία: Κοραλία Τσόγκα

Κοστούμια: Μιχάλης Σδούγκος

Σκηνικά: Άννα Μάινα

Μουσική επιμέλεια: Κωνσταντόπουλος Αντώνης

Χορογραφίες: Σταυρούλα Ρόιδου

Παίζουν: Γιάννης Χαντέλης, Υάκινθος Μάινας, Ήρα Σταυροπούλου, Μαίρη Καρφάκη, Νίνα Κεφαλογιάννη και η Μαίρη Ραζή χαρίζει την φωνή της στη Γιαγιά Σμύρνη

Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό εδώ

 

20:30| Θέατρο Γκράβας
«Η Κιβωτός του Νώε ταξιδεύει με τον Καραγκιόζη»
Θεατρική διαδραστική, μουσική παράσταση για όλη την οικογένεια, με πρωταγωνιστές τον Θανάση Βισκαδουράκη στο ρόλο του Νώε και τον Καραγκιόζη της Οικογένειας Σπυρόπουλου στον μπερντέ, όπου μέσα από το Θέατρο Σκιών, το θεατρικό παιχνίδι και τα μηνύματα του έργου, μαθαίνει στα παιδιά την αξία της ανακύκλωσης, της συνεργασίας και της αρμονικότητας. Ένας τεράστιος μπερντές φιλοξενεί πρωτότυπες φαντασμαγορικές φιγούρες, ενώ οι απίθανοι φωτισμοί, η μουσική, τα τραγούδια και τα ηχητικά εφέ, που πλαισιώνουν την παράσταση, μας ταξιδεύουν σε μια σύγχρονη εκδοχή της γνωστής ιστορίας του Νώε.
Πίσω από το μπερντέ ο Καραγκιοζοπαίχτης Κώστας Σπυρόπουλος, γιος του βετεράνου Καραγκιοζοπαίχτη Θανάση Σπυρόπουλου.
Κείμενο: Χάρης Γεωργιάδης.

Σκηνοθεσία: Θανάσης Βισκαδουράκης και Χάρης Γεωργιάδης

Φωνή του Θεού: Γιάννης Μποσταντζόγλου

Πίσω από το μπερντέ συμμετέχει η Ακαδημία Καραγκιοζοπαιχτών του Θεάτρου Σκιών Θανάση & Κώστα Σπυρόπουλου.

Επιμέλεια και κατασκευή σκηνικών και μπερντέ: Λία Οικονομοπούλου και Ηλίας Καταπόδης

Κατασκευή φιγούρων: Θανάσης Σπυρόπουλος, Κώστας Μακρής και Νικόλας Τζιβελέκης.

Ενορχήστρωση στα τραγούδια των ηρώων του Καραγκιόζη: Σωτήρης Παπατραγιάννης και KOMPANIA

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΔΣΝΑ.
Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό εδώ

 

 

Διευθύνσεις:

Θέατρο Κολωνού

Ιωαννίνων & Καπανέως, Κολωνός
Πρόσβαση στο θέατρο Κολωνού:

Γραμμή Μετρό 2: στάση Σεπόλια & στάση Σταθμός Λαρίσης
Λεωφορειακές γραμμές: 057 (στάσεις Καλλιπόλεως, Ηλέκτρας), Α13 (στάση Αρμονία), Α10 και Β10 (στάση Δομοκού)
Γραμμή Τρόλεϊ: 12 (στάση Αρμονία) & 1 (στάση Δομοκού)

 

 

Θέατρο Γκράβας

Ταϋγέτου 60, Γκράβα
Πρόσβαση στο θέατρο Γκράβας:

Γραμμή Μετρό 1: στάση Κάτω Πατήσια
Λεωφορειακές γραμμές: 054 (στάση Σχολεία Γκράβας), 608 (στάση Αγ. Λουκάς), 622 (στάση Ταϋγέτου) & Α8 (στάση Αγ. Λουκάς)
Γραμμές Τρόλεϊ: 3, 5 & 11 (στάση Αγ. Λουκάς)

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια για 29/4 έως 4/5

Πριν πάρετε οριστικές αποφάσεις σε οτιδήποτε, χρειάζεται να βάζετε μπροστά τη λογική

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα