Skip to main content

DO IT YOURSELF

Πώς να ντύσεις το αγόρι σου σαν τον Matt Damon

Στα 53 ο Matt Damon συνεχίζει να παραδίδει μαθήματα στιλ και κομψότητας



Μια γρήγορη ανασκόπηση στο αρχείο του Ματ Ντέιμον αποδεικνύει ότι λατρεύει το ύφος της δεκαετίας του '90. Όλοι αγαπάμε λίγη έμπνευση σε στυλ ρετρό, οπότε καθώς ετοιμάζουμε τις γκαρνταρόμπες μας για το φθινόπωρο, ακολουθούν έξι από τις καλύτερες συμβουλές του...

Προς το παρόν, θέλουμε να εστιάσουμε τα φώτα μας στον Ντέιμον, ο οποίος έκλεισε τα 53 στις 8 Οκτωβρίου, οπότε κοιτάξαμε πίσω την εξέλιξη της γκαρνταρόμπας του. Λατρεύουμε κάθε ευκαιρία να αγκαλιάσουμε κάποιο αυθεντικό ρετρό στιλ, γι' αυτό αντλήσαμε τις ξεχωριστές στιγμές που φαίνονται εξίσου κομψές τα τελευταία χρόνια.

Ξέχασε τη γραβάτα

Θέλει το αγόρι σου να πάει σε μια εκδήλωση αλλά δεν θέλει να φαίνεται πολύ επίσημος; Το στιλ του Ντέιμον είναι απλό: πόνταρε στο πουκάμισο, ξέχασε τη γραβάτα. Μπορεί να θεωρείται ως μια συμβατική τελική πινελιά, αλλά όταν φοράει ένα λευκό φωτεινό πουκάμισο (και το καλύπτει με ένα ναυτικό σακάκι με διπλό στήθος), δεν είναι κακή ιδέα να αφήσει το πουκάμισό του να μιλάει από μόνο του.

Γείωσε το τζιν πουκάμισο με ένα λευκό μπλουζάκι

Φαίνεται ότι ο Damon λατρεύει το layering σχεδόν όσο εμείς. Το αγαπημένο του μεταβατικό κομμάτι; Το λευκό μπλουζάκι. Διαχρονικό, cool και αποτελεσματικό σε σχεδόν οποιοδήποτε ντύσιμο, είναι το κορυφαίο σημείο για το φθινόπωρο – ειδικά όταν είναι φορμαρισμένο κάτω από ένα τζιν πουκάμισο. Πρότεινέ του μια υπερμεγέθη εμφάνιση η παραπάνω που είναι απλή και γοητευτική.

Και τα πλεκτά V πάνε στα αγόρια

Άλλη μια χαρακτηριστική περίπτωση για το λευκό μπλουζάκι. Ο Ντέιμον φαίνεται τόσο χαλαρός όσο ποτέ εδώ, και πολύ όμορφος. Ποιος είπε ότι δεν μπορεί να βάλει ένα μαύρο ή σκούρο μπλε με λαιμόκοψη πάνω από ένα; Μπορεί να είναι καλή ιδέα να μη φορέσει το παντελόνι που φουντώνει αλλά να προτιμήσει κάτι με πιο ίσιο και κοφτερό κόψιμο, αλλά το πάνω μισό παραμένει. Όσο για τα παπούτσια; Τα μαύρα μποτάκια μπότες είναι ιδανικά.

Το κλασικό blazer

Όταν η Celine, η Fendi και η Gucci πήραν το μπλέιζερ houndstooth για το Φθινόπωρο/Χειμώνα 2019, ο Matt Damon αισθάνθηκε σίγουρα λίγο αυτάρεσκος. Ο λόγος; Ήταν 20 χρόνια μπροστά από το παιχνίδι. Το print στιλ μπορεί να είναι λίγο τρομακτικό, αλλά η αντίθεση διχρωμίας είναι ένας εύκολος (και κομψός) τρόπος. Μπορεί να το φορέσει  πάνω από μια μαύρη στρώση και ένα τζιν σε ίσιο κόψιμο.

Τίποτα πιο cool από το δέρμα

Δεν μπορείς να αρνηθείς πόσο κουλ φαίνεται ο Ντέιμον εδώ. Όλα επιτυγχάνονται μέσα από ένα κομμάτι: το δερμάτινο τζάκετ. Τολμηρό, το ξέρουμε, αλλά αυτό είναι ένα κομμάτι που κάθε άντρας πρέπει να έχει στην γκαρνταρόμπα του. Υπάρχουν κανόνες για τα στυλ που πρέπει να φοράτε. Τα πουκάμισα με κουμπιά είναι καλά για αγόρια στα είκοσί τους, τα πουκάμισα με κουμπιά μπορεί να ταιριάζουν περισσότερο σε άνδρες τριάντα ετών, αλλά όσο για το blazer; Λειτουργεί σε οποιαδήποτε ηλικία.

Ένα βραδινό κοστούμι δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα

Τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών, επομένως υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να παρευρεθεί σε μια εκδήλωση με μαύρη γραβάτα. Την επόμενη φορά που θα χρειαστεί έμπνευση για το κοστούμι, στρέψε την προσοχή σου στον Ντέιμον στα Βραβεία Χρυσής Σφαίρας, περίπου το 1998. Έχει κατακτήσει την ανατομία του βραδινού κοστουμιού εδώ, επιλέγοντας ένα σετ σατέν πέτου με σωστή αναλογία για να τελειώσει το σακάκι του. Όσο για την τελευταία του πινελιά; Δεν μπορείς να κάνεις λάθος με ένα παπιγιόν.

Κι ας έρθουμε στο τώρα, με την τελευταία του εμφάνιση της σε την εκδήλωση της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης, μαζί με τη σύζυγό του Luciana Barroso - ενώ ο Ντέιμον, κράτησε το στιλ casual με ένα λευκό μπλουζάκι και αθλητικά παπούτσια, το γκρι παντελόνι του ταίριαζε με το ασημί αστραφτερό μακρυμάνικο φόρεμα της συζύγου του.

 

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση

Όλα όσα πρέπει να βάλεις στη βαλίτσα σου για τις διακοπές στο χωριό ή στο νησί αυτό το Πάσχα

DO IT YOURSELF

Πώς να κάνεις styling στο λευκό jean σου αυτή την άνοιξη

Δημιουργικά tips για να κάνεις δικό σου το white denim trend

Προτεινόμενα

CELEBS

Αλέξης Κούγιας: Η δικαστική διαμάχη με την Εύη Βατίδου και οι εξηγήσεις στα παιδιά του

«Έδωσε το 25% σε δικηγόρους για να πάρουν την περιουσία των παιδιών»

FASHION RADAR

Lingerie Dress: Το φόρεμα που λατρεύουν οι Γαλλίδες

Ύφασμα απαλό σαν μετάξι και γραμμή που κολακεύει το σώμα