Skip to main content

FASHION TRENDS

Δέσε τον φιόγκο!

Bows are back! And we want them! 



Οι φιόγκοι στα μαλλιά δεν είναι αποκλειστικό αξεσουάρ των παιδικών κοτσίδων ούτε των πρίμων μπαλαρίνων της λυρικής. Είναι ένα σούπερ θηλυκό αξεσουάρ μαλλιών που επιστρέφει και χαρίζει girly χαρακτήρα στην εμφάνισή σου. Μπορείς να διακοσμήσεις ακόμα και το πιο απλό χτένισμα με έναν υπέροχο βελούδινο φιόγκο σαν μια γρήγορη λύση ειδικά ενόψει των εορτών. Μια πινελιά πολυτέλειας στην κατά τα άλλη απλή χαίτη σου. 

Οι φιόγκοι επιστρέφουν και διακοσμούν τόσο ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ όσο και το κεφάλι μας. Κυριάρχησαν στις πασαρέλες φέτος, από τα όμορφα παστέλ της Sandy Liang μέχρι το χαρούμενο χάος στην Collina Strada, όπου οι κορδέλες αιωρούνταν τυχαία από τα κεφάλια των μοντέλων. Στο TikTok, οι Gen Z'ers αλλάζουν με μανία τα κορδόνια των παπουτσιών τους με διακοσμητικές λωρίδες όλων των αποχρώσεων και κολλούν μεγάλους φιόγκους στα πλάγια των ματιών τους, σαν εναλλακτικοί αρλεκίνοι.  

Η τάση έχει διαδοθεί στην εσωτερική διακόσμηση, τα κοσμήματα, τα τατουάζ, ακόμη και σε άλλους τομείς που ούτε φαντάζεσαι. Διάσημα κορίτσια της showbiz τους προτιμούν φορώντας τους από την άνεση του καναπέ τους, μέχρι το Met Gala και τις Κάννες, κάνοντας εμφανίσεις με τεράστιους φιόγκους από εκλεκτά υλικά κολλημένους στην αλογοουρά τους.

Αυτόν το χειμώνα παίξε με το συγκεκριμένο look και διάλεξε φιόγκους που θα απογειώσουν στιλιστικά τις εμφανίσεις σου. Βάλτους στο γραφείο στο τέλος μιας απλής πλεξούδας, διάλεξε μια στέκα με έντονο φιόγκο στην κορυφή, στόλισε το μισό μισό χτένισμά σου με έναν φιόγκο στο πίσω μέρος του κεφαλιού, ή στο πλάι μιας χωρίστρας. Αν πιάνουν τα χέρια σου και σου αρέσουν τα πιο περίτεχνα σχέδια μπορείς να πλέξεις και μια κορδέλα στο χρώμα που επιθυμείς ανάμεσα στα μαλλιά σου και να δημιουργήσεις έναν φιόγκο στο τελείωμα. Μην περιμένεις να νιώσεις γυναίκα αράχνη με τους φιόγκους στα μαλλιά, ωστόσο όπως και να έχει, το αποτέλεσμα θα έχει μία κοριτσίστικη αθωότητα και έναν ρομαντικό χαρακτήρα, τον οποίο κι αυτόν πολλές φορές και για κάποιους θεωρείται σέξι.

Οι φιόγκοι από την Αναγέννηση και έπειτα χρησιμοποιήθηκαν τόσο από άντρες όσο και από γυναίκες, σαν κοινωνικό σύμβολο ταυτότητας, για να φτάσουν λίγο πριν το σήμερα και να θεωρούνται αξεσουάρ των μικρών κοριτσιών.

Αυτόν τον χειμώνα οι φιόγκοι είναι παντού! Γιατί όχι και στα μαλλιά σου; 

 

  

Διαβάστε επίσης

FASHION TRENDS

6 high waist jeans για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει για τις καθημερινές σου εμφανίσεις

Το ψηλόμεσο jean είναι απαραίτητο κομμάτι μιας έξυπνης γκαρνταρόμπας και φοριέται σε απεριόριστες περιστάσεις και συνδυασμούς

FASHION TRENDS

Ποια σανδάλια είναι η πιο κομψή τάση του καλοκαιριού 2024;

Κομψά και άνετα – με «δαχτυλίδι» που τα κάνει να ξεχωρίζουν

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 29 Απριλίου

Μην κάνετε σοβαρές συζητήσεις, όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση

Μεγαλοβδομάδα: όταν το μεγάλο Α της αγάπης γεφυρώνεται με το μικρό α του ανθρώπου μέσω της κατάργησης του θανάτου και τη βεβαιότητα της Ανάστασης

CELEBS

Τόνια Σωτηροπούλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τη μαμά της - Δες πόσο μοιάζουν

Η μαμά της ηθοποιού γιόρτασε τα 74α γενέθλιά της