Skip to main content

FASHION NEWS

Ο Moschino διοργάνωσε ένα παιχνίδι μόδας για την 40ή επέτειο για το SS24

Η συλλογή, εμπνευσμένη από το έργο του Franco Moschino, φιλοτεχνήθηκε από τις Carlyne Cerf de Dudzeele, Gabriella Karefa-Johnson, Lucia Liu και Katie Grand



Γιορτάζοντας τα 40 χρόνια στον κόσμο της Μόδας, το σόου του Moschino Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024 ξεπέρασε τα πρότυπα μιας πασαρέλας. Αντίθετα, ήταν ένα έργο πολλών πράξεων που συνέθεσαν τέσσερις φίλες του Οίκου –η Carlyne Cerf de Dudzeele, η Gabriella Karefa-Johnson, η Lucia Liu και η Katie Grand– που συνδύαζε τη μόδα εμπνευσμένη από τα αρχεία με τις τέχνες των παραστάσεων.

Στο σύνολό της, η συλλογή εμπνεύστηκε από τις σεβαστές σιλουέτες του Franco Moschino από τις δεκαετίες του '80 και του '90. Με αυτή τη χρονική κάψουλα κατά νου, καθεμία από τους προαναφερθείσες δημιουργούς συνέταξε ανεξάρτητα τον δικό της καμβά αναφορών, με απώτερο στόχο να απεικονίσει το εύρος των κωδίκων του ιδρυτή από τέσσερις διαφορετικές οπτικές γωνίες.

Στο χώρο, άνοιξαν μεγάλες κόκκινες κουρτίνες και οι κωδικοποιημένες από τον πηγαίο κώδικα εφευρέσεις της Cerf de Dudzeele μπήκαν στην αρένα του Act One. Σαν μουσική αιώνων, τα σχέδια του Γάλλου στυλίστα πρόσφεραν φόρο τιμής στη διαχρονικότητα του Franco. Λευκά, διπλά κοστούμια συνάντησαν γκρι πλισέ παντελόνια και μαύρα ζιβάγκο, ενώ οι μικρές τσάντες σε σχήμα καρδιάς πρόσθεσαν μια διακριτική αίσθηση διασκέδασης. Οι σιλουέτες ήταν σε μεγάλο βαθμό ανανεωμένες, αλλά ήταν ντυμένες με βασιλικά κολιέ και σκουλαρίκια, εντοπίζοντας τη λεπτή ισορροπία μεταξύ αριστοκρατικού και πολυτελούς.

moschino-a

Τα έργα της Karefa-Johnson ήρθαν στη συνέχεια, σηματοδοτώντας την έναρξη της Δεύτερης Πράξης. «Βασίστηκα σε μεγάλο βαθμό στην αναδημιουργία και την αλλαγή στυλ από τα σόου των αρχών της δεκαετίας του '90 για να ανανεώσω τη σιλουέτα και την κατασκευή, αλλά συνέχιζα να ήθελα αυτή η ενέργεια να πυροδοτείται», είπε. «Ας το πούμε ΤΩΡΑσταλγία!» Η κάψουλα που προέκυψε επανασχεδιάστηκε με τα κλασικά καουμπόικα καπέλα του Franco, τα κοσμήματα και τα φορέματα με κροσέ για τη σύγχρονη γυναίκα – και με το «PURE/HONEY» της Beyonce να χτυπά στο φόντο, η εκκεντρική ενέργεια της KJ διαπέρασε το προσεγμένο δωμάτιο.

Για την Τρίτη Πράξη, η Liu μπήκε στο προσκήνιο με μια ρομαντική σύνθεση που υιοθέτησε μια εννοιολογική προσέγγιση για την κατασκευή νέων μοτίβων, αντλώντας έμπνευση από το διάσημο μπλουζάκι του Franco «Προστατέψτε με από το σύστημα μόδας». Το αποτέλεσμα ήταν αιθέριο, με άφθονο χρυσό, υλικό σε σχήμα καρδιάς και λουλουδάτα κεντήματα φυτεμένα σε χνουδωτές και κομψές σιλουέτες.

moschino-b

Η Grand, που έδωσε μεγάλη προσοχή στην αντιδραστικότητα του Franco, ετοίμασε μια σειρά που ήταν τόσο καλαίσθητη όσο και χλευαστική για την Πράξη Τέταρτη. «Η χρήση των συνθημάτων [από τον Franco] ήταν βαθιά ελκυστική και η ιδέα της LOUD LUXURY μου ήρθε πολύ γρήγορα», δήλωσε. «Το ένιωσα επίκαιρο». Στην πραγματικότητα, φώναζε: πολλά φορμάκια είχαν τεράστια ερωτηματικά και θαυμαστικά. Άλλοι περιέγραψαν με τόλμη την ανθρώπινη μορφή σε μαύρο και άσπρο, και ορισμένα κομμάτια εξέφραζαν ξεκάθαρα την άποψή τους με κολοσσιαία γράμματα που έγραφαν «LOUD LUXURY!»

https://www.youtube.com/watch?v=08tN5M8VdiE

Ενισχύοντας περαιτέρω το θέαμα, η συλλογή του Grand βασίστηκε σε κορυφαίους χορευτές, οι οποίοι ερμήνευσαν χορογραφίες από τον Wayne McGregor, τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Studio Wayne McGregor και τον μόνιμο χορογράφο του The Royal Ballet. «Οι παραστάσεις του Φράνκο ήταν πάντα εννοιολογικές», είπε η Γκραντ. «Αυτή ήταν η εγγενής έκκλησή τους για μένα».

moschino-d 

Τον χορό ακολούθησε ένα τραγούδι, στην Πράξη Πέντε. Η Laura Marzadori ερμήνευσε μια διασκευή σε βιολί του "I Am What I Am", γνέφοντας με το κεφάλι στην επίδειξη μόδας του Moschino Φθινόπωρο/Χειμώνας 1986. Καθώς το όργανο αντηχούσε στην αίθουσα, το καστ των μοντέλων εμφανίστηκε για άλλη μια φορά, φορώντας φιλανθρωπικά μπλουζάκια φτιαγμένα σε συνεργασία με το Ίδρυμα Elton John AIDS, τα οποία είναι τώρα διαθέσιμα για αγορά στον ιστότοπο της μάρκας και στο εμβληματικό κατάστημα του Μιλάνου.

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024

Με τους παστέλ χρωματισμούς της σειράς Quiet Sand και τα έντονα μοτίβα της Summer Nights να θυμίζουν τις ηλεκτρισμένες βραδιές των πόλεων

FASHION NEWS

Celine: Αποχωρεί τελικά ο Hedi Slimane από τον εμβληματικό οίκο;

Τι συμβαίνει με το συμβόλαιο του ταλαντούχου καλλιτεχνικού διευθυντή;

FASHION NEWS

Εγκαίνια για το ανακαινισμένο κατάστημα της Li-LA-LO στο The Mall Athens

 Το εντυπωσιακό κατάστημα που δεσπόζει στον 1ο όροφο του πλέον δημοφιλούς εμπορικού κέντρου των βορείων προαστίων, ακολουθεί το νέο image των καταστημάτων Li-LA-LO, το οποίο μετουσιώνει το αυθεντικό DNA του brand

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 29 Απριλίου

Μην κάνετε σοβαρές συζητήσεις, όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση

Μεγαλοβδομάδα: όταν το μεγάλο Α της αγάπης γεφυρώνεται με το μικρό α του ανθρώπου μέσω της κατάργησης του θανάτου και τη βεβαιότητα της Ανάστασης

CELEBS

Τόνια Σωτηροπούλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τη μαμά της - Δες πόσο μοιάζουν

Η μαμά της ηθοποιού γιόρτασε τα 74α γενέθλιά της