Skip to main content

FASHION NEWS

Naomi Campbell: Τα 40 υπέροχα χρόνια μόδας της θα γίνουν έκθεση στο V&A

Το V&A ανακοίνωσε ότι η επόμενη έκθεση μόδας του θα είναι αφιερωμένη στο σούπερ μόντελ Naomi Campbell



Η Naomi Campbell με μια επιλογή από τα αρχειακά της κομμάτια στο V&A. Το V&A ανακοίνωσε ότι η επόμενη έκθεση μόδας του θα είναι αφιερωμένη στο Βρετανό σούπερ μόντελ Naomi Campbell, σχεδόν 40 χρόνια αφότου βρέθηκε για πρώτη φορά στο Covent Garden σε ηλικία 15 ετών, με τίτλο «Naomi», θα ακολουθήσει την τρέχουσα αναδρομική έκθεση του μουσείου αφιερωμένη στην Gabrielle "Coco" Chanel και θα παρουσιάσει κομμάτια από την εκτεταμένη προσωπική γκαρνταρόμπα της Campbell, μαζί με αρχειακές εμφανίσεις από την καριέρα της στην πασαρέλα που δανείστηκε από σχεδιαστές.

«Για μένα ως ιστορικό μόδας, αυτό που είναι τόσο συναρπαστικό είναι ο τρόπος που η 40χρονη καριέρα της διασταυρώνεται με τα καλύτερα της υψηλής μόδας», εξήγησε η επιμελήτρια Sonnet Stanfill. «Εμείς λέμε την ιστορία μιας καριέρας μέσα από ρούχα – ρούχα που είναι ασυνήθιστα». Θα υπάρξει επίσης μια εγκατάσταση σημαντικής φωτογραφίας μόδας, με την επιμέλεια του αρχισυντάκτη της βρετανικής Vogue, Edward Enninful, η οποία θα αποτυπώσει την «ιδιαίτερη αλχημεία που έχει με τους φωτογράφους».

Είναι η πρώτη φορά που ένα μοντέλο θα βρεθεί στο επίκεντρο μιας έκθεσης στο V&A και η προσωπική συμμετοχή της Campbell το κάνει επίσης μοναδικό. «Δουλεύουμε πολύ μαζί της για να βάλουμε σε πρώτο πλάνο τη φωνή της και την προοπτική της», λέει η Stanfill. «Νομίζω ότι αυτό που προέκυψε από αυτές τις συζητήσεις είναι ότι όλο αυτό δεν μοιάζει πραγματικά με αναδρομική έκθεση, καθώς αν και κοιτάζει 40 χρόνια πίσω, είναι ακόμα τόσο ενεργή – είναι σε διαφημιστικές καμπάνιες, μια πολυπόθητη παρουσία στην πρώτη σειρά και περπατάει τακτικά στην πασαρέλα».

Το θέμα της έκθεσης δεν θα είναι απλώς τα πιο όμορφα ρούχα, αλλά τα κομμάτια που αφηγούνται μια «ολυεπίπεδη ιστορία για μια καριέρα και τη ζωή της που ξεκίνησε στο Λονδίνο.

Εκτός από τον εορτασμό των προσωπικών της σχέσεων μέσα στον κλάδο, η έκθεση θα τονίσει επίσης τις προσπάθειες της Campbell να υπερασπιστεί τη διαφορετικότητα και το έργο της ως φιλάνθρωπος. Συγκεκριμένες στιγμές που θα επισημανθούν περιλαμβάνουν την ένταξή της στο Black Girls Coalition το 1989 και την εκστρατεία για περισσότερη διαφορετικότητα στην πασαρέλα με το Diversity Coalition.

Η έκθεση «Naomi», η οποία θα ανοίξει στις 22 Ιουνίου 2024 και θα διαρκέσει έως τις 6 Απριλίου 2025, θα είναι μια «ευρεία έρευνα του παρελθόντος και του παρόντος», με έμφαση στους σχεδιαστές που συνέβαλαν στη διαμόρφωση της πρώιμης καριέρας της, όπως ο Azzedine Alaïa (ή «Papa», όπως τον αποκαλούσε η Campbell), τον Yves Saint Laurent και τον Gianni Versace, αλλά και μια εξερεύνηση των πιο πρόσφατων εμφανίσεών της στις πασαρέλες. Η έκθεση θα περιλαμβάνει 100 αντικείμενα συνολικά, με κομμάτια από Chanel, Dolce & Gabbana, Alexander McQueen, Jean Paul Gaultier, Virgil Abloh και άλλα που θα συμπεριληφθούν.

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024

Με τους παστέλ χρωματισμούς της σειράς Quiet Sand και τα έντονα μοτίβα της Summer Nights να θυμίζουν τις ηλεκτρισμένες βραδιές των πόλεων

FASHION NEWS

Celine: Αποχωρεί τελικά ο Hedi Slimane από τον εμβληματικό οίκο;

Τι συμβαίνει με το συμβόλαιο του ταλαντούχου καλλιτεχνικού διευθυντή;

FASHION NEWS

Εγκαίνια για το ανακαινισμένο κατάστημα της Li-LA-LO στο The Mall Athens

 Το εντυπωσιακό κατάστημα που δεσπόζει στον 1ο όροφο του πλέον δημοφιλούς εμπορικού κέντρου των βορείων προαστίων, ακολουθεί το νέο image των καταστημάτων Li-LA-LO, το οποίο μετουσιώνει το αυθεντικό DNA του brand

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 29 Απριλίου

Μην κάνετε σοβαρές συζητήσεις, όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση

Μεγαλοβδομάδα: όταν το μεγάλο Α της αγάπης γεφυρώνεται με το μικρό α του ανθρώπου μέσω της κατάργησης του θανάτου και τη βεβαιότητα της Ανάστασης

CELEBS

Τόνια Σωτηροπούλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τη μαμά της - Δες πόσο μοιάζουν

Η μαμά της ηθοποιού γιόρτασε τα 74α γενέθλιά της