Skip to main content

FASHION NEWS

Endless beauty: ζήτω η νέα καμπάνια μόδας με πρωταγωνίστρια την Dame Maggie Smith

Πρέπει να σταματήσουμε να δίνουμε στις γυναίκες περιορισμένη διάρκεια ζωής – και να γιορτάσουμε την ηλικιακή διαφορετικότητα



Όπως αμέτρητοι άλλοι, πανηγύρισα από χαρά όταν είδα τη Dame Maggie Smith στη νέα καμπάνια προσυλλογής Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024 διάσημης φίρμας. Και όχι μόνο επειδή ο μετρ McGonagall διαμορφώνει μια τσάντα Puzzle. Αλλά μάλλον επειδή η εκστρατεία είναι τόσο ευγενικά επαναστατική.

Με μια άτακτη λάμψη στα μάτια της, είναι σαν να χτυπά με την αόρατη γροθιά της η Dame Maggie Smith την άρρητη ημερομηνία λήξης που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες – μια κίνηση που υποστηρίζεται από την έλλειψη αερογράφου, διασφαλίζοντας ότι οι γραμμές στο πρόσωπό της και οι ηλικιακές κηλίδες στα χέρια της δεν εξαφανίστηκαν ως διά μαγείας.

Στα 88 της χρόνια, η διάσημη ηθοποιός πρόσφατα στέφθηκε στο It Girl της μόδας και όπως ήταν αναμενόμενο, η εικόνα της με ένα γιγάντιο παλτό από ψεύτικη γούνα κρατώντας την εμβληματική τσάντα της μάρκας έχει γίνει viral.

Και όμως, ο Jonathan Anderson δεν είναι ο πρώτος σχεδιαστής που ονειρεύεται μια καμπάνια με μια ηλικιωμένη γυναίκα (αν και είναι μια πολύ έξυπνη κίνηση για να απευθυνθείς στην «ασημένια λίρα», καθώς και στους fashionistas και τους θαυμαστές του Χάρι Πότερ). Η Celine ήταν αναμφισβήτητα η πρώτη μάρκα που το έκανε το 2015, όταν έθεσε την 80χρονη σταρ της λογοτεχνίας Joan Didion ως το κορίτσι της αφίσας της.

Αλλά η καμπάνια του Loewe ήρθε σε μια πιο βέλτιστη στιγμή, διασφαλίζοντας κατά κάποιο τρόπο ότι θα χτυπήσει διαφορετικά. Πρώτα απ’ όλα, είναι εντελώς αυθεντικά αληθινό. Είναι ξεκάθαρο από τις εικόνες ότι η Dame Maggie δεν έχει αλλάξει χειρουργικά το πρόσωπό της ή δεν έχει απαλύνει τα σημάδια γήρανσης με καλλυντικές θεραπείες. Στην πραγματικότητα, αποκαλύπτει περήφανα εμπειρία δεκαετιών με το να μην φοράει μακιγιάζ – μια υπέροχα αναζωογονητική τάση που έγινε πρωτοσέλιδο πρόσφατα όταν η Pamela Anderson υπερασπίστηκε μια φυσική εμφάνιση στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι το καμέο της Dame Maggie έχει επισκιάσει τα άλλα αστέρια της καμπάνιας, συμπεριλαμβανομένης της Αμερικανίδας ηθοποιού Dakota Fanning.

Ίσως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αυτή η καμπάνια ταιριάζει απόλυτα με το κέφι, όπου οι γυναίκες που κάποτε θα περίμενε κανείς να κρεμάσουν τα τακούνια τους για τα καλά, ανατρέπουν τις κοινωνικές προσδοκίες και προχωρούν, αποδεικνύοντας ότι η ηλικία είναι πραγματικά ένας αριθμός. Στα 65 της, η Madonna ξεκίνησε μια παγκόσμια περιοδεία σε sold-out στάδια. Η 77χρονη Cher, φορώντας ένα γατάκι με παγιέτες και πετράδια προσώπου σε στυλ Eurphoria, είναι το νέο κορίτσι του εξωφύλλου του περιοδικού PAPER. Για να μην αναφέρουμε, τη Charlotte Rampling, που στα 77, κερδίζει τις εντυπώσεις στη νέα καμπάνια Massimo Dutti.

Και είναι αυτό που προκαλεί μια συναισθηματική αντίδραση, ειδικά τώρα που περισσότεροι άνθρωποι από ποτέ βιώνουν μια αποσύνδεση μεταξύ βιολογικής και συναισθηματικής ηλικίας λόγω του αυξημένου προσδόκιμου ζωής. Είναι επίσης απόδειξη –αν χρειάζονταν αποδείξεις– ότι οι γυναίκες «ορισμένης ηλικίας» αξίζουν να είναι ορατές και να τις γιορτάζουν.

Τελικά, η Dame Maggie μας δείχνει ότι ζει με τους δικούς της κανόνες. Κι είναι η στιγμή αυτούς τους κανόνες να τους υιοθετήσουμε και να τους κάνουμε πράξη!

 

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024

Με τους παστέλ χρωματισμούς της σειράς Quiet Sand και τα έντονα μοτίβα της Summer Nights να θυμίζουν τις ηλεκτρισμένες βραδιές των πόλεων

FASHION NEWS

Celine: Αποχωρεί τελικά ο Hedi Slimane από τον εμβληματικό οίκο;

Τι συμβαίνει με το συμβόλαιο του ταλαντούχου καλλιτεχνικού διευθυντή;

FASHION NEWS

Εγκαίνια για το ανακαινισμένο κατάστημα της Li-LA-LO στο The Mall Athens

 Το εντυπωσιακό κατάστημα που δεσπόζει στον 1ο όροφο του πλέον δημοφιλούς εμπορικού κέντρου των βορείων προαστίων, ακολουθεί το νέο image των καταστημάτων Li-LA-LO, το οποίο μετουσιώνει το αυθεντικό DNA του brand

Προτεινόμενα

CELEBS

Αθηνά Οικονομάκου: Οι πρώτες διακοπές μετά τον χωρισμό της

Οι φωτογραφίες με μαγιό που πόσταρε η ηθοποιός

CELEBS

Άννα Παναγιωτοπούλου: Το συγκινητικό «αντίο» του Θανάση Ευθυμιάδη

Ο «Αντώνης Καλούδης» αποχαιρετά τη Χριστίνα του