Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γαρίδες με σκόρδο, άνηθο, λεμόνι και μυζήθρα

Οι γαρίδες συνδυάζονται πολύ ωραία με το παντζάρι. Το σουφλέ όμως αυτό από παντζάρι μπορεί να συνοδεύσει τέλεια και άλλα θαλασσινά όπως καραβίδες αλλά και καλαμάρι ψητό.


Γεωργία Κοντού

Συστατικά:

16 γαρίδες μεγάλες

2 σκελίδες σκόρδο

100 ml ελαιόλαδο

1 ματσάκι άνηθο

χυμό από 3 λεμόνια

αλάτι, πιπέρι

150 γρ. μυζήθρα (κατά προτίμηση Ίου)

Για το σουφλέ παντζάρι

150 γρ. παντζάρια βρασμένα

100 γρ. μυζήθρα (κατά προτίμηση Ίου)

2 αβγά

1 κ.σ. εστραγκόν ξερό

100 γρ. αλεύρι

100 ml κρέμα γάλακτος

αλάτι, πιπέρι

Για το σερβίρισμα

μικρά ντοματάκια

γλυκιές πιπεριές

Οδηγίες:

Για τις γαρίδες

Tρίβουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και μαρινάρουμε στο μείγμα αυτό τις γαρίδες για 3-4 ώρες.

Ψήνουμε στους 180°C για 15 λεπτά περίπου με όλα τα υγρά της μαρινάδας.

Στραγγίζουμε την μαρινάδα και τη χτυπάμε με τη μυζήθρα στο μπλέντερ για να γίνει μια πηχτή πάστα.

Για το σουφλέ παντζάρι

Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ και τα στρώνουμε σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί.

Ψήνουμε στους 170°C για 20 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει.

Σερβίρουμε τις γαρίδες πάνω από το σουφλέ του παντζαριού και περιχύνουμε με τη σάλτσα της μαρινάδας.

Γαρνίρουμε με τοματάκια και γλυκιές πιπεριές.

Πηγή: http://www.gourmed.gr/syntages/ygieines-syntages

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια για 29/4 έως 4/5

Πριν πάρετε οριστικές αποφάσεις σε οτιδήποτε, χρειάζεται να βάζετε μπροστά τη λογική

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα