ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Τόνος με noodles και μπιζέλια
Μια κινέζικη συνταγή με μεσογειακό ταμπεραμέντο, που σίγουρα θα σε εντυπωσιάσει!
Υλικά για 4 μερίδες
2 φέτες σταρένιο ψωμί
225 γρ. noodles με αβγό
2 φλ. κατεψυγμένα μπιζέλια
1 φλ. καρότο τριμμένο
2 κ.σ ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κονσέρβες τόνος σε λάδι
1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
1/2 φλ. φύλλα μαϊντανού
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Ψήνεις το ψωμί στην τοστιέρα μέχρι να ροδίσει. Στη συνέχεια, το σπας σε μικρά κομμάτια και το αφήνεις να κρυώσει λίγο.
2. Μαγειρεύεις τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία και προσθέτεις σε αυτά τα μπιζέλια, τα 2 τελευταία λεπτά. Κρατάς 1/2 φλ. ζουμί από τα ζυμαρικά σου.
3. Μεταφέρεις ξανά τα noodles στην κατσαρόλα. Ρίχνεις το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το καρότο, ανακατεύεις καλά και μαγειρεύεις σε χαμηλή φωτιά, για περίπου 30 λεπτά.
4. Σβήνεις τη φωτιά και προσθέτεις το ζουμί που κράτησες από το σούρωμα, την κρέμα γάλακτος, τον τόνο με το λάδι του, τον μαϊντανό και λίγο αλάτι και ανακατεύεις καλά. Προσθέτεις πιπέρι και σερβίρεις, ρίχνοντας τα κρουτόν από πάνω.
Tip: Δεν βρίσκεις noodles; Στη θέση τους, μπορείς να χρησιμοποιήσεις βίδες.
Πηγή: www.seriouseats.com