ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Κεφτέδες με σάλτσα ντομάτας και βασιλικού
Αρκεί λίγη σάλτσα ντομάτας και το μεθυστικό άρωμα του βασιλικού για να απογειώσεις τους κεφτέδες σου!
Υλικά για 4 μερίδες
1 κιλό κιμά
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομένο
½ φλ. κρουτόν
3 κ.σ. γάλα
1 αβγό
1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
1 κ. σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 κ.γ. σκόρδο σε πούδρα
2/3 φλ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας με βασιλικό
αλάτι, μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Ζεσταίνεις τον φούρνο στους 200οC.
2. Σε ένα μπολ ρίχνεις τον κιμά, τα κρεμμύδια, το κρουτόν, το γάλα, τα αυγά, την μουστάρδα, τον μαϊντανό, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι και 1/4 από σάλτσα με το βασιλικό και ανακατεύεις πολύ καλά.
3. Βάζεις το μείγμα σε μια λαδόκολλα. Στη συνέχεια, πλάθεις τους κεφτέδες και ρίχνεις από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα. Ψήνεις μέχρι οι κεφτέδες να πάρουν χρώμα, για 20-25 λεπτά.
Tip: Κάν’το όπως οι Ιταλοί! Συνδύασε τους κεφτέδες σου με σπαγγέτι, λιγκουίνι ή μπουκατίνι και θα μας... θυμηθείς!
Πηγή: www.savorysimple.net
SELECTIONS
- Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024
- 6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση
- Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή
- Το στιλιστικό τρικ που θα σε «σώσει» τις άστατες ημέρες της άνοιξης