ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Φτιάξε μια φανταστική ιταλική πίτα για το Πάσχα!
Αυγά, αγκινάρες και χειροποίητο τραγανό φύλλο. Σερβίρεται και ζεστή και κρύα.
Υλικά
½ κιλό αλεύρι
8 αυγά
6 αγκινάρες λεπτοκομμένες
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.γ. μαντζουράνα
½ κιλό μυζήθρα
50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
1 κ.σ. μαϊντανό τριμμένο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Οδηγίες
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το σκόρδο, προσθέτουμε τις αγκινάρες και τις σοτάρουμε καλά για 10 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το μαϊντανό και τη μαντζουράνα και αποσύρουμε από τη φωτιά. Μόλις είναι χλιαρή προσθέτουμε τη μυζήθρα και την παρμεζάνα.
Κάνουμε το φύλλο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με 3 κ.σ. ελαιόλαδο, μία πρέζα αλάτι και 200 γρ. νερό χλιαρό. Δουλεύουμε να γίνει μία ζύμη εύπλαστη. Τη χωρίζουμε σε 8 κομμάτια και τα ανοίγουμε με τον πλάστη σε μέγεθος για 1 φόρμα 22 εκ. διάμετρο. Παίρνουμε 4 φύλλα, περνάμε το καθένα με λίγο ελαιόλαδο και τα τοποθετούμε στη φόρμα το ένα πάνω στο άλλο. Βάζουμε τη γέμιση και προσθέτουμε από πάνω τα αυγά ολόκληρα. Αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 4 φύλλα πάλι περνώντας τα με λίγο ελαιόλαδο. Κλείνουμε καλά γύρω γύρω και τρυπάμε από πάνω με ένα πιρούνι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά.
Πηγή: Botrini.gr
SELECTIONS
- Το κούρεμα princess bob είναι το hot trend για το καλοκαίρι
- «Ξέρεις ότι έχεις βρει κάποιον ξεχωριστό. Όταν μπορείς να κλείσεις για ένα λεπτό τα μάτια και να απολαύσεις άνετα τη σιωπή» Ούμα Θέρμαν
- «Υποθέτω ότι έχω μια πολύ ανεπτυγμένη ικανότητα στην αυταπάτη, οπότε δεν είχα πρόβλημα να πιστεύω ότι είμαι κάποιος άλλος!» Ντάνιελ Ντέι Λούις
- Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση