Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Εύκολη συνταγή για κρεμμυδοκροκέτες

Πεντανόστιμος μεζές για όλες τις ώρες.



Υλικά για 8 μερίδες
8 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
6 παξιμάδια τριμμένα
3-4 φιλέτα αντζούγια
3 αυγά
30 ml ξύδι
2 κ.σ. μαϊντανό τριμμένο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Οδηγίες
Παίρνουμε τα φιλέτα αντζούγιας και τα πολτοποιούμε. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο νερό και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια, αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν και να πιουν όλα τα υγρά. Ρίχνουμε ύστερα το ξύδι και αφήνουμε να εξατμιστεί. Παίρνουμε όλο το μείγμα, το βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα τριμμένα παξιμάδια, τις αντζούγιες, τα αυγά, το μαϊντανό, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια. Τα πιέζουμε ελαφρώς και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο και από τις δύο μεριές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Πηγή: Botrini.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δροσερή σαλάτα κουσκούς

Υγιεινή κι απολαυστική, θα σε χορτάσει χωρίς να έχεις τύψεις

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 6 Μαΐου

Ασχοληθείτε με κάτι πρωτοποριακό και διαφορετικό πριν η ανία χτυπήσει την πόρτα σας

ΤΑΞΙΔΙ

Πασχαλινές διακοπές και «ταξιδεύουμε» σε μνημεία, πόλεις μέχρι και ζούγκλες σε όλο τον κόσμο

Από την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού σου περιηγήσου σε υπέροχα μέρη με τους φίλους, τον σύντροφο ή την οικογένειά σου

CELEBS

Eurovision: «Εκτόξευση» για το Zari στα προγνωστικά του televoting

Σε ποια θέση βρίσκεται η Μαρίνα Σάττι στην ψηφοφορία του κοινού;