Εδώ θα φας την καλύτερη σούπα Κακαβιά - AllYou.gr

Search

Εδώ θα φας την καλύτερη σούπα Κακαβιά

Ένα πιάτο που θα σου μείνει αξέχαστο!

19 Φεβρουαρίου 2018
Συντάκτης : Allyou Team

Αν ψάχνεις ένα μέρος να φας κάτι απόλυτα γευστικό και θαλασσινό, σου προτείνουμε οπωσδήποτε να περάσεις από το πανέμορφο Roof Garden του Ηotel Grande Bretagne. Για τη θέα δε θα σου πούμε πολλά, μάλλον τα ξέρεις - αν έχεις πάει ήδη - ή τα φαντάζεσαι.

Γι' αυτό που θα σου πούμε όμως σίγουρα, είναι για ένα μοναδικό πιάτο που σερβίρεται εκεί για 4η συνεχόμενη χρονιά, και αξίζει να το δοκιμάσεις. Το όνομα του; Σούπα Κακαβιά. 

Ένα αγαπημένο πιάτο, που αυτή τη χρονιά επιμελείται ο νέος Chef de Cuisine του εστιατορίου, Δημήτρης Μπούτσαλης. Μόνο και μόνο από την εικόνα το λιγουρεύεσαι.

 

kakavia1.jpg
 

Διαβάζουμε στον κατάλογο, όσο το περιμένουμε να φτάσει μπροστά μας:

"Άκου να δεις παιδί μου" μου είπε κάποτε ένας γέρος ψαράς που έφαγε όλη του τη ζωή στη θάλασσα. "Η γνήσια κακαβιά είναι απλή, όλα τα άλλα είναι ψαρόσουπες. Εμείς οι ψαράδες από τα παλιά χρόνια, σε όποιο όρμο αράζαμε, βάζαμε δύο πέτρες, στήναμε το τσικάλι, ανάβαμε φωτιά με κλαδιά τριγύρω και ψήναμε την κακαβιά. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία ψαράδες έφτιαχναν την κακαβιά στην πααλία σκάβοντας ένα μικρό λάκκο στα βότσαλα, βάζοντας μετά από πάνω την κατσαρόλα στην φωτιά που είχανε φτιάξει με μικρά ξύλα και φρίγανα". 

Ήξερες ότι η λέξη κακαβιά είναι αρχαιοελληνική και σημαίνει "το φαγητό που έχει μαγειρευτεί μέσα στον κάκαβο, ένα είδος χύτρας"; Ούτε εμείς. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι το πιάτο του Δημήτρη Μπούτσαλη στο GB Roof Garden, είναι απλά υπέροχο. Το έμαθες κι εσύ, μένει να το δοκιμάσεις! Βιάσου, θα σερβίρεται μέχρι τις 8 Μαρτίου.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!