Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τα μπισκότα σε μια αλμυρή εκδοχή τους

Αλμυρά μπισκότα με λιαστή ντομάτα.


Γεωργία Κοντού

Υλικά:

200 γραμ. αλεύρι

120 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

7-8 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες

50 γραμ. γραβιέρα τριμμένη

5-6 κ.σ. νερό

1 κ.γ. ρίγανη

1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη λιαστή ντομάτα και χτυπάμε για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε και το νερό λίγο λίγο μέχρι να σχηματιστεί μία σφιχτή ζύμη.

Τη μαζεύουμε με τα χέρια και σχηματίζουμε μία μπάλα. Την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Έπειτα την τοποθετούμε ανάμεσα σε 2 μεγάλα κομμάτια λαδόκολα και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε πάχος μισού cm περίπου.

Αφαιρούμε την πάνω λαδόκολα και τη στρώνουμε στο τετράγωνο ταψί του φούρνου. Κόβουμε τη ζύμη οριζόντια και κάθετα σχηματίζοντας ορθογώνια σε μέγεθος σπιρτόκουτου.

Τα τοποθετούμε στο ταψί και ψήνουμε για 18 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 αέρα.

Όταν ψηθούν τα ακουμπάμε πάνω σε μία σχάρα να κρυώσουν. Βγαίνουν περίπου 30 κομμάτια. Είναι μαλακά και πολύ χορταστικά, ιδανικά για κάθε περίσταση.

Πηγή: Ditucook.blogspot.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γευστικό ταξίδι στην Ιταλία με pasta Puttanesca

Ζυμαρικά που μυρίζουν Μεσόγειο Θάλασσα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δροσερή σαλάτα κουσκούς

Υγιεινή κι απολαυστική, θα σε χορτάσει χωρίς να έχεις τύψεις

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 9 Μαΐου

Διεκδικήστε ό,τι πιστεύετε ότι σας ανήκει

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Dua Lipa ερμηνεύει το “Illusion” και το “Happy for You” στο Saturday Night Live

Η ταλαντούχα pop star παρουσίασε το επεισόδιο της ιστορικής αμερικανικής τηλεοπτικής εκπομπής, στην οποία συμμετείχαν και οι Troye Sivan και Jerry Seinfeld

VIRAL

Airbnb: Μείνετε στο ιπτάμενο σπίτι της ταινίας Up

Μαζί με άλλες 11 απίθανες εμπειρίες και μέρη για να μείνετε, όπως αποκαλύφθηκαν στη νέα κατηγορία Icons.  Γράφει ο Μάνος Νομικός