ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Pop Fasting: Πατατοκεφτέδες με ταραμά
H νηστεία αλλιώς! Οι "πειραγμένες" συνταγές, νο1 στις νέες τάσεις διατροφής
Yλικά
1 κουτί νιφάδες πατάτας για κροκέτες (1
φάκελο) ή 4 μέτριες πατάτες
80 γρ ταραμά
1 κρεμμύδι μικρό
1-2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια χλιαρό νερό
ελάχιστο αλάτι και πιπέρι
σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Eκτέλεση
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το τρίβουμε και το βάζουμε να ξανθύνει ελαφρά με 1-2 κουταλιές σούπας λάδι. Βάζουμε το χλιαρό νερό σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον ταραμά. Ανακατεύουμε, μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Ρίχνουμε τις νιφάδες πατάτας και το κρεμμύδι, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά. Πλάθουμε το μείγμα σε στρογγυλά μικρά κεφτεδάκια χωρίς να τα αλευρώσουμε και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο και πολύ καυτό λάδι. Δεν πρέπει να τηγανίζονται πολλά κεφτεδάκια μαζί, γιατί πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού και χαλάνε. Το λάδι πρέπει να τα σκεπάζει αρκετά. Τους βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας για να ρουφήξει το λάδι τους.
Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκες πατάτες, τις βράζουμε, τις καθαρίζουμε και τις κάνουμε πουρέ. Αραιώνουμε τον ταραμά με 4-5 κουταλιές σούπας νερό και τον προσθέτουμε στον πουρέ μαζί με το κρεμμύδι που έχουμε ξανθύνει. Ανακατεύουμε καλά και δοκιμάζουμε το μείγμα για αλάτι. Προσθέτουμε το πιπέρι. Πλάθουμε το μείγμα σε μικρά στρογγυλά κεφτεδάκια και συνεχίζουμε τη διαδικασία όπως πιο πάνω.
H συνταγή είναι από το βιβλίο:
Σαρακοστιανά: Μεσογειακή, νηστήσιμη, χορτοφαγική κουζίνα
Συγγραφείς: Μαριγούλα Δ. Κοκκίνου- Γεωργία Σ. Κοφινά
Εκδόσεις: Πορφύρα
Το βιβλίο κυκλοφορεί και στα Αγγλικά με τον τίτλο “The Festive Fast”.