Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Αγγουροσαλάτα με γουασάμπι και σουσάμι

Το γνωστό λαχανικό σε μια... ασιατική εκδοχή.


Γεωργία Κοντού

Η γουασάμπι είναι μια γιαπωνέζικη σος που συνήθως καταναλώνεται μαζί με το σούσι. Όμως σε αυτή τη συνταγή μεταμορφώνει το "κλασικό" αγγουράκι σε μια πανεύκολη σαλάτα με έθνικ χαρακτήρα.

Pixel

Υλικά:

3 μέτρια αγγουράκια, κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες

1 κ.γ. αλάτι

2 κ.σ. σπόροι σουσαμιού

1 κ.σ. ξίδι

2 κ.σ. γουασάμπι

1/4 κ.σ. σόγια σος

1 κ.σ. ζάχαρη

Pixel

Εκτέλεση

1. Απλώνεις τις φέτες αγγουριού σε ένα σουρωτήρι και πασπαλίζεις με το αλάτι. Αφήνεις να στραγγίξει για περίπου 15 λεπτά. Πιέζεις ελαφρά, για να απομακρυνθεί το επιπλέον νερό, και μεταφέρεις σε ένα μπολ.

2. Ενώ το αγγούρι στραγγίζει, σοτάρεις τους σπόρους σουσαμιού σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά περίπου για 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν, ανακατεύοντας συχνά.

3. Ανακατεύεις το ξίδι, τη γουασάμπι, τη σόγια σος και τη ζάχαρη.

4. Ρίχνεις το μείγμα της γουασάμπι στο μπολ με το αγγούρι, προσθέτεις το σουσάμι και ανακατεύεις καλά. 

Πηγή: She Wears Many Hats

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Βουτιά απόλαυσης: Ντιπ με χτυπημένη κρέμα μοτσαρέλας και ψητά ντοματίνια

Ένα ντιπ που θα απογειώσει τη γεύση σας

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σολομός Τοσκάνης – μια εύκολη συνταγή που θα σε ενθουσιάσει

Απλή, γρήγορη και απίστευτα απολαυστική

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Το λευκό ταιριάζει στην πίτσα!

Αν για σένα πίτσα σημαίνει οπωσδήποτε σάλτσα ντομάτας, σου έχουμε μια εκδοχή λευκή πίτσας που θα σε κάνει να αναθεωρήσεις...

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 20 Μαΐου

Έχετε την προδιάθεση να ανοίξετε καινούριες προοπτικές σε τομείς της ζωής σας

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Βουτιά απόλαυσης: Ντιπ με χτυπημένη κρέμα μοτσαρέλας και ψητά ντοματίνια

Ένα ντιπ που θα απογειώσει τη γεύση σας

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Όσοι πετυχαίνουν τους στόχους τους διαθέτουν αυτά τα 10 χαρακτηριστικά

Δες πού πρέπει να εστιάσεις και πώς να οργανωθείς για να πετύχεις ό,τι βάζεις στον στόχο σου