ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Η κολοκύθα που μεταμορφώθηκε σε... μάφιν
Μάφινς κολοκύθας.
Ίσως κι η Σταχτοπούτα να δοκίμασε μάφινς κολοκύθας! Εσείς πάντως ακολουθήστε τις οδηγίες που σας δίνει το "Νηστικό αρκούδι δε χορεύει" και μεταφερθείτε σε μια παραμυθένια κατάσταση!
Υλικά (για 20 μάφινς):
500 γραμ. κολοκύθας
1 πράσο
2 αυγά
2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
250 γραμ. φέτα
1 γιαούρτι 200γραμ. 2% λιπαρά
1 πρέζα κύμινο
αλάτι και πιπέρι
προαιρετικά 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε την κολοκύθα από τον εξωτερικό φλοιό και τα σπόρια και τις ίνες εσωτερικά.
Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια την κολοκύθα και την ψιλοκόβουμε στο μπλέντερ.
Βάζουμε την κολοκύθα σε σουρωτήρι και την αλατίζουμε ελαφρά για να τη βοηθήσουμε να βγάλει τα υγρά της. Αφού σταθεί περίπου μισή ώρα, πιέζουμε με τα δάχτυλα για να αποβάλλει όσο γίνεται περισσότερα υγρά.
Ψιλοκόβουμε το πράσο και το σωτάρουμε με 2 κουταλιές λάδι στο τηγάνι.
Προσθέτουμε για σωτάρισμα και την κολοκύθα. Ανακατεύουμε για 15 λεπτά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα ευρύχωρο μπωλ.
Ρίχνουμε τα αυγά ελαφρά χτυπημένα.
Προσθέτουμε το μίγμα της κολοκύθας κι ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τη φέτα και το λάδι.
Ρίχνουμε και το γιαούρτι, το κύμινο και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε το μίγμα στις θήκες για μάφινς.
Στολίζουμε με τα ντοματίνια. Ψήνουμε στους 180ο C για 25 λεπτά ή ώσπου να ροδίσουν.
Σερβίρονται κρύα σε κάθε ώρα της μέρας.
Δες τη συνταγή βήμα βήμα εδώ: Νηστικό αρκούδι δε χορεύει