Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

“Marry Me Chicken”, η ιδανική συνταγή για ερωτευμένους

Το τέλειο πιάτο για τo μενού του Αγίου Βαλεντίνου



Αν ψάχνετε για ένα δείπνο με κοτόπουλο που θα κάνει τα σαγόνια να πέφτουν, τότε αυτή είναι η συνταγή για εσάς. Τα στήθη κοτόπουλου ψήνονται μέχρι να ροδίσουν πριν ψηθούν σε μια απλή (αλλά εξαιρετικά ικανοποιητική) σάλτσα κρέμας που έχει ως αποτέλεσμα ένα κοτόπουλο γεμάτο γεύση σε κάθε μπουκιά. Είτε το φτιάχνετε για έναν ξεχωριστό άνθρωπο την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είτε απλώς ως ένα ξεχωριστό δείπνο το βράδυ της εβδομάδας, να είστε προετοιμασμένοι – αυτό το κοτόπουλο μπορεί απλώς να εμπνεύσει μια ομολογία αγάπης με την πρώτη μπουκιά. Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε:

Τι κάνει αυτό το κοτόπουλο εμπνευσμένο από την Ιταλία τόσο ξεχωριστό; Τα ψημένα στήθη κοτόπουλου μαγειρεύονται μαζί με μια απλή αλλά πλούσια σάλτσα κρέμας στο φούρνο, αναδεικνύοντας όλες τις υπέροχες γεύσεις. Το αποτέλεσμα είναι ένα γεμάτο γεύση κοτόπουλο με μια συνοδευτική σάλτσα κρέμας για να περιχύσετε σε οτιδήποτε (ή απλά να φάτε μόνο του, ειλικρινά).

Πώς να φτιάξετε το κοτόπουλο «Marry Me»:

Αφού ψήσετε το στήθος κοτόπουλου, φτιάχνετε μια απλή σάλτσα κρέμας από σκόρδο, φρέσκο ​​θυμάρι, λιαστές ντομάτες, ζωμό κοτόπουλου και παχύρρευστη κρέμα, στην οποία το ψημένο κοτόπουλο σιγοβράζει στον φούρνο για να απορροφήσει όλη τη γεύση.

Αυτή είναι μια τεχνική που πρέπει να θυμάστε αν δεν το ξέρετε ήδη: Ψήστε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει, φτιάξτε μια σάλτσα με λίγο από το ζουμί του κοτόπουλου (περιχύστε το μισό) και μετά προσθέστε το κοτόπουλο ξανά μέσα και ψήστε ή σιγοβράστε μέχρι να ψηθεί. μαγειρεμένο.

Τι να σερβίρετε με αυτό το κοτόπουλο:

Αυτό το πιάτο είναι νόστιμο από μόνο του σε συνδυασμό με λιωμένες πατάτες, ψητά πράσινα φασόλια ή λαχανάκια Βρυξελλών cacio e pepe. Τούτου λεχθέντος, αυτό το πιάτο είναι επίσης νόστιμο πάνω από ζυμαρικά ή και πουρέ πατάτας.

Αποθήκευση:

Έχετε υπολείμματα; Τυχεροί! Φυλάσσετε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες και μετά το ξαναζεσταίνετε όταν θέλετε να το απολαύσετε. Συμβουλή: Εάν η σάλτσα σας είναι πολύ πηχτή, προσθέστε λίγο νερό για να αραιώσει.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

40 λεπτά

CAL/SERV:

585

Συστατικά

3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, χωρισμένο

4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κ.γ. φρέσκα φύλλα θυμαριού

1 κουτ. θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς

3/4 φλ. ζωμό κότας με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

1/2 φλ. κρέμα γάλακτος

1/2 φλ. λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη

1/4 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Φρεσκοσκισμένος βασιλικός, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°. Σε ένα μεγάλο σκεύος κατάλληλο για φούρνο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνετε 1 κουταλιά της σούπας λάδι. Αλατοπιπερώνετε γενναιόδωρα το κοτόπουλο και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει, 5 λεπτά ανά πλευρά. Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο.

Βήμα 2

Βάζετε το σκεύος σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας λάδι. Προσθέστε σκόρδο, θυμάρι και νιφάδες κόκκινης πιπεριάς και μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσουν, για 1 λεπτό. Προσθέτετε τον ζωμό, την παχύρρευστη κρέμα, τις λιαστές ντομάτες και την παρμεζάνα και αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε να σιγοβράσει και μετά επιστρέφετε το κοτόπουλο στο τηγάνι.

Βήμα 3

Μεταφέρετε το σκεύος στο φούρνο και ψήστε μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο (και οι χυμοί να τρέξουν καθαρά όταν τρυπηθεί το κοτόπουλο με ένα μαχαίρι), 10 έως 12 λεπτά.

Βήμα 4

Γαρνίρετε με βασιλικό και σερβίρετε.

“Marry Me Chicken”, η ιδανική συνταγή για ερωτευμένους (botrini.gr)

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια για 29/4 έως 4/5

Πριν πάρετε οριστικές αποφάσεις σε οτιδήποτε, χρειάζεται να βάζετε μπροστά τη λογική

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα