Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.



Τα μπουτάκια κοτόπουλου με τραγανή πέτσα ψήνονται μαζί με ανοιξιάτικα λαχανικά και ολοκληρώνονται με ένα θεϊκό συνδυασμό από κατσικίσιο τυρί και βότανα για ένα δείπνο που αποτυπώνει την υπόσχεση των πιο ζεστών ημερών ενώ φέρνει τις ζεστές αισθήσεις που λαχταράμε.

Το κοτόπουλο:

Ξεκινώντας σε ένα κρύο τηγάνι είναι το μυστικό για την πιο τραγανή πέτσα κοτόπουλου. Τοποθετήστε την πέτσα των κομματιών κοτόπουλο προς τα κάτω, βάλτε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αφήστε το για τουλάχιστον 10 λεπτά. Καθώς το τηγάνι ζεσταίνεται, το λίπος μεταξύ της πέτσας του κοτόπουλου και του κρέατος θα γίνει αργά, αφήνοντας την πέτσα εξαιρετικά λεπτή και τραγανή. Αντισταθείτε στην επιθυμία να μετακινήσετε το κοτόπουλο μέσα στο τηγάνι κατά τη διάρκεια αυτού του αρχικού χρόνου μαγειρέματος, ακόμα και να κρυφοκοιτάξετε από κάτω. Αυτό διαταράσσει το σχηματισμό αυτού του όμορφου τραγανού δέρματος και μπορεί ακόμη και να το σχίσει. Και αν νομίζετε ότι κολλάει, μην πανικοβληθείτε: Το κοτόπουλο θα απελευθερωθεί από το τηγάνι όταν είναι έτοιμο. Απλώς πάρτε μια βαθιά ανάσα και αφήστε το να μαγειρευτεί λίγα λεπτά ακόμα.

Τα λαχανικά:

Αν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ ψητό ραπανάκι, ετοιμαστείτε να εκπλαγείτε. Τα ωμά ραπανάκια έχουν μια δυνατή, πιπεράτη μπουκιά, αλλά όταν ψήνονται, αυτή η οξύτητα μειώνεται και τα ραπανάκια γίνονται εξαιρετικά σφουγγάρια για όποιες γεύσεις τα περιβάλλουν. Σε αυτήν την περίπτωση, απορροφούν τη γεύση κοτόπουλου – και τι καλύτερο από αυτό; Όπως μια πατάτα, τα ραπανάκια πρέπει να καρυκεύονται πολύ, οπότε μην ντρέπεστε με το αλάτι.

Οι γαρνιτούρες:

Σε συμφωνία με την ανοιξιάτικη αναλαμπή, αυτό το δείπνο σε ένα τηγάνι περιβάλλεται με άφθονη μέντα, βασιλικό και κατσικίσιο τυρί. Η φρεσκάδα των βοτάνων και η γεύση του τυριού ξυπνούν το πλούσιο κοτόπουλο και λαχανικά. Ακόμα κι αν συνήθως δεν συμπληρώνετε τα γεύματά σας με πολλά φρέσκα βότανα, σας προτρέπω εδώ να ακολουθήσετε την προτροπή μας. Οτιδήποτε φέρει την ένδειξη «άνοιξη» αξίζει να καλύπτεται με πληθωρικότητα.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

50 λεπτά

CAL/SERV:

469

Συστατικά

1 κ.γ. ουδέτερο λάδι

4 μπούτια κοτόπουλου με κόκαλα με το δέρμα (περίπου 2 κιλά)

2 1/2 κουτ. αλάτι

1/2 κουτ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

350 γρ. ραπανάκια, μίσχους, μισοκομμένα

1 καφέ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

200 γρ. σπαράγγια, κομμένα σε κομμάτια 2".

1/2 φλ. αρακάς, αποψυγμένος

60 γρ. κατσικίσιο τυρί

2 κ.σ. φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος

2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

Φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Τοποθετήστε μια σχάρα στο κέντρο του φούρνου. Προθερμάνετε στους 200°. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ρίξτε λάδι. Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές με 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και το απλώνετε στο τηγάνι με την πέτσα προς τα κάτω. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, ανενόχλητα, μέχρι να ροδίσει η πέτσα του κοτόπουλου, για 10 με 14 λεπτά. Γυρίστε το δέρμα προς τα πάνω και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να ροδίσει στο κάτω μέρος, περίπου 1 λεπτό ακόμα (το κοτόπουλο δεν θα ψηθεί πλήρως). Μεταφέρετε σε ένα πιάτο.

Βήμα 2

Στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, αλατοπιπερώστε τα ραπανάκια με το υπόλοιπο 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ανακατέψτε να καλυφθούν με το λίπος του κοτόπουλου. Απλώνετε σε μία στρώση, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω και μαγειρεύετε, ανενόχλητα, μέχρι να ροδίσουν στον πάτο, περίπου 5 λεπτά.

Βήμα 3

Προσθέστε το κρεμμύδι και ρίξτε τα ραπανάκια. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να μυρίσει, περίπου 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε τα σπαράγγια και ανακατέψτε απαλά να ενωθούν. Σπρώξτε τα λαχανικά στις άκρες του τηγανιού και βάλτε το κοτόπουλο στο κέντρο, με την πέτσα προς τα πάνω.

Βήμα 4

Μεταφέρετε το τηγάνι στο φούρνο και ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν τα ραπανάκια και το κοτόπουλο να ψηθεί σχεδόν, 8 με 10 λεπτά.

Βήμα 5

Προσθέστε τον αρακά στο τηγάνι, σκορπίζοντας το κοτόπουλο. Συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να ζεσταθεί ο αρακάς και να ψηθεί πλήρως το κοτόπουλο, περίπου 5 λεπτά ακόμα.

Βήμα 6

Τοποθετήστε το κοτόπουλο και τα λαχανικά σε μια πιατέλα. Πασπαλίζετε με κατσικίσιο τυρί, βασιλικό και δυόσμο. Σερβίρετε μαζί με φέτες λεμονιού.

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Τρίτης 30 Απριλίου

Αγκάλιασε τη φθαρτότητα ως το ανθρώπινο μεγαλείο

BLOGS

Cher, A Tribe Called Quest και Dave Matthews Band στο Class of 2024 του Rock & Roll Hall of Fame

Mary J. Blige, Ozzy Osbourne, Foreigner, Peter Frampton και Kool & The Gang εισήχθησαν επίσης στο Hall of Fame μαζί με τους Jimmy Buffett, Big Mama Thornton, MC5 και άλλους

Στο

ΒΙΒΛΙΟ

Το Πάσχα των Ελλήνων ποιητών

Ελύτης, Γκάτσος, Δημουλά, Καρέλλη, Καρούζος, Χριστιανόπουλος, Σολωμός, μας βάζουν στο κλίμα της Μεγάλης Εβδομάδας