ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Μακαρόνια καρμπονάρα με ψητά σπαράγγια και μανιτάρια
Η παραδοσιακή καρμπονάρα εμπλουτίζεται με τα νοστιμότερα λαχανικά!
Υλικά:
500 γρ. σπαράγγια, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
250 γρ. μανιτάρια, κομμένα στα τέσσερα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
250 γρ. φετουτσίνι (ή άλλα ζυμαρικά της επιλογής σου)
120 γρ. μπέικον, κομμένο σε λωρίδες ή σε κυβάκια
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
2 αυγά
1/2 φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
άφθονο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
αλάτι
1 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Εκτέλεση:
1. Περιχύνεις τα σπαράγγια και τα μανιτάρια με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνεις, τα τοποθετείς σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνεις σε φούρνο που έχεις προθερμάνει στους 200 βαθμούς μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, περίπου για 20-30 λεπτά, ανακατεύοντάς τα ανά διαστήματα.
2. Μαγειρεύεις τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
3. Τσιγαρίζεις το μπέικον σε ένα τηγάνι, αφαιρείς σχεδόν όλο το λίπος του, προσθέτεις το σκόρδο, αφήνεις για ακόμη 30 λεπτά και μετά σβήνεις τη φωτιά.
4. Ανακατεύεις τα αυγά, το τυρί, το αλάτι, το πιπέρι και το μαϊντανό σε ένα μπολ.
5. Στραγγίζεις τα ζυμαρικά κρατώντας λίγο από το νερό τους.
6. Αναμειγνύεις τα ζυμαρικά, το μείγμα αυγού, τα σπαράγγια και τα μανιτάρια στο τηγάνι με το μπέικον, προσθέτοντας νερό στο οποίο έχεις βράσει τα ζυμαρικά αν χρειαστεί.
Πηγή: Closet Cooking
SELECTIONS
- Ο Ισπανικός οίκος χειροποίητων luxury υποδημάτων Pedro Garcia καλωσορίζει το καλοκαίρι με μια δόση λάμψης
- NEOSTRATA: Tο brand συνώνυμο της ομορφιάς παρουσιάστηκε με μία μοναδική εκδήλωση
- Η Oysho λανσάρει την κολεξιόν padel και αποκτά συμμάχους στον επαγγελματικό χώρο
- Dry Brushing: 6 λόγοι για να ξεκινήσεις το στεγνό βούρτσισμα της επιδερμίδας σου αυτή την άνοιξη