Skip to main content

PETS

Πώς να κάνετε τον σκύλο σας να μυρίζει όμορφα χωρίς μπάνιο

8 απλές συμβουλές για καθαρό και μοσχομυριστό σκύλο χωρίς να προϋπθέτει μπανιέρα ή λάστιχο...



Εάν έχετε αρχίσει να παρατηρείτε ότι μπορείτε να μυρίσετε τον σκύλο σας πριν τον δείτε, ήρθε η ώρα να κάνετε τη χάρη στη μύτη σας και να φροντίσετε το θέμα. Ξέρετε ότι μπορείτε να κάνετε μπάνιο στον σκύλο σας, αλλά τι γίνεται αν δεν έχετε χρόνο; Υπάρχουν άλλες διαθέσιμες επιλογές;

Ναι, μπορείτε να κάνετε τον σκύλο σας να μυρίζει όμορφα χωρίς μπάνιο με οκτώ απλά βήματα, χωρίς να χρειάζεται να βραχεί και να μείνετε με ένα χάος!

Πριν ξεκινήσετε

Η μυρωδιά του σκύλου σας μπορεί να προέρχεται από μία ή περισσότερες πηγές, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει μια σειρά από διαφορετικά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να τον βοηθήσετε να μυρίζει καλύτερα. Πριν αρχίσετε να αντιμετωπίζετε τη βρώμα, δείτε εάν μπορείτε να περιορίσετε ένα συγκεκριμένο μέρος του σκύλου σας που φαίνεται πολύ δύσοσμο. Για παράδειγμα, έχουν κακή αναπνοή ή βρώμικα αυτιά;

Προετοιμασία

Ανάλογα με την πηγή της μυρωδιάς του σκύλου σας, μπορεί να χρειαστείτε ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω προμήθειες:

Καθαριστικό αυτιών

Κομμάτια γάζας ή βαμβακιού

Προϊόντα οδοντιατρικής φροντίδας

Βούρτσα

Σαμπουάν χωρίς νερό

Αραβόσιτο ή μαγειρική σόδα

Doggy κολόνια ή άρωμα

Μαντηλάκια καθαρισμού σκύλων

Απορρυπαντικό ρούχων (όχι για τον σκύλο)

Και πάλι, πιθανότατα δεν θα χρειαστείτε όλα αυτά τα αντικείμενα για να βοηθήσετε τον σκύλο σας να μυρίζει καλύτερα, αλλά θέλαμε να γνωρίζετε όλες τις πιθανές επιλογές για κάθε ενδεχόμενο.

Πώς να κάνετε τον σκύλο σας να μυρίζει όμορφα χωρίς μπάνιο

Καθαρίστε τα αυτιά του

Τα αυτιά του σκύλου σας μπορεί να είναι μια αγνοημένη πηγή μυρωδιάς, η οποία μπορεί να αποκατασταθεί εύκολα χωρίς μπάνιο. Τα δύσοσμα αυτιά μπορεί επίσης να υποδηλώνουν μόλυνση του αυτιού, ειδικά εάν τα αυτιά είναι επίσης κόκκινα, πρησμένα, επώδυνα ή γεμάτα εκκρίσεις. Εάν υποψιάζεστε μόλυνση του αυτιού, επισκεφθείτε τον κτηνίατρό σας.

Για να καθαρίσετε τα αυτιά του σκύλου σας, θα χρειαστείτε ένα καθαριστικό αυτιών για σκυλάκια και βαμβακερές μπάλες ή γάζα. Πιέστε λίγο καθαριστικό στο κανάλι του αυτιού του σκύλου και κάντε μασάζ για να διαλύσετε τυχόν βαθιά πήξη βρωμιάς και μυρωδιάς. Κάντε ένα βήμα πίσω και αφήστε τον σκύλο σας να κουνήσει το κεφάλι του και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μπάλες βαμβακιού ή γάζα για να σκουπίσετε τα αυτιά.

Καθαρίστε καλά όλες τις πτυχές των αυτιών του σκύλου σας. Αποφύγετε να κολλήσετε οτιδήποτε πολύ μακριά στον ακουστικό πόρο, όπως ένα Q-tip. Επαναλάβετε τη διαδικασία για το άλλο αυτί, χρησιμοποιώντας φρέσκα μπαλάκια βαμβακιού ή γάζα.

Βουρτσίστε το σκύλο σας τακτικά

Το βούρτσισμα είναι ένας άλλος τρόπος για να διατηρήσετε το σκυλί σας καθαρό και να μυρίζει φρέσκο χωρίς μπάνιο. Μερικοί σκύλοι πρέπει να βουρτσίζονται καθημερινά για να μην μπερδεύεται το τρίχωμα τους. Ωστόσο, οι σκύλοι με κοντό επίχρισμα μπορούν επίσης να επωφεληθούν από το βούρτσισμα 1-2 φορές την εβδομάδα.

Ένα καλό βούρτσισμα αφαιρεί τη βρωμιά και τις νεκρές τρίχες από το τρίχωμα του σκύλου σας. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ομοιόμορφη εξάπλωση των φυσικών ελαίων του δέρματος, βελτιώνοντας την εμφάνιση και την αίσθηση του τριχώματος.

Ελέγξτε τα δόντια του σκύλου σας

Δεν προέρχεται όλη η κακή αναπνοή από τα δόντια του σκύλου σας, αλλά η καλή οδοντιατρική φροντίδα εξακολουθεί να αποτελεί ζωτικό μέρος της ρουτίνας περιποίησης ενός σκύλου. Το βούρτσισμα των δοντιών του σκύλου σας είναι ο καλύτερος τρόπος για να τα διατηρήσετε υγιή. Επιλέξτε μια οδοντόκρεμα σχεδιασμένη για σκύλους και βουρτσίστε καθημερινά αν είναι δυνατόν.

Μερικές άλλες επιλογές για οδοντιατρική φροντίδα περιλαμβάνουν οδοντικά μαντηλάκια, μασητικά βοηθήματα και πρόσθετα νερού. Παρά τις καλύτερες προσπάθειές σας, τα περισσότερα σκυλιά θα χρειαστούν τελικά έναν επαγγελματικό οδοντικό καθαρισμό. Εάν το στόμα του σκύλου σας εξακολουθεί να μυρίζει παρά την τακτική οδοντιατρική φροντίδα, ίσως χρειαστεί να ζητήσετε από τον κτηνίατρό σας να διερευνήσει άλλες πιθανές πηγές κακοσμίας του στόματος.

Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα ή άμυλο καλαμποκιού

Για ένα απλό «ξηρό μπάνιο» που θα βοηθήσει τον σκύλο σας να μυρίζει καλύτερα, δοκιμάστε μαγειρική σόδα ή άμυλο καλαμποκιού. Οποιοδήποτε από τα προϊόντα μπορεί να πασπαλιστεί στο σκυλί σας και να μείνει στο τρίχωμα για να βοηθήσει στην απορρόφηση των οσμών ή της περίσσειας λιπαρότητας. Για να αφαιρέσετε, απλώς αφαιρέστε τη σκόνη και τη μυρωδιά του σκυλιού μαζί της!

Πλύνετε το κρεβάτι του σκύλου σας

Εάν έχει περάσει καιρός από τότε που το κρεβάτι του σκύλου σας έχει δει το πλυντήριο, η βρώμα του υλικού θα μπορούσε να τρίβεται στον σκύλο σας. Με την πάροδο του χρόνου, τρίχες, τρίχωμα, βρωμιά και λάδια μπορούν να συσσωρευτούν στο κρεβάτι του σκύλου σας, ακόμα κι αν το κουτάβι σας παραμένει γενικά καθαρό. Η μυρωδιά μπορεί στη συνέχεια να κολλήσει στο σκυλί σας όταν ξυπνήσει από ένα snooze.

Πλύνετε καλά το κρεβάτι του σκύλου σας, πιθανώς με ένα πρόσθετο πλυντηρίου που έχει σχεδιαστεί για να εξαλείφει τις οσμές του σκύλου. Εάν μπορείτε, στεγνώστε τα κλινοσκεπάσματα έξω και όχι στο στεγνωτήριο. Το φως του ήλιου και ο καθαρός αέρας προσθέτουν άλλο ένα στρώμα αποσμητικής δύναμης.

Χρησιμοποιήστε σαμπουάν ή μαντηλάκια χωρίς νερό

Για να μυρίσει το αγαπημένο σας κατοικίδιο φρεσκάδα καθαριότητας χωρίς μπάνιο, δοκιμάστε ένα από τα πολλά σαμπουάν ή μαντηλάκια χωρίς νερό που κυκλοφορούν στην αγορά. Αυτά τα προϊόντα έχουν σχεδιαστεί για να καθαρίζουν και να αποσμούν γρήγορα το σκυλί σας χωρίς να χρειάζεται να το ξεπλύνετε μετά.

Ψεκάστε με άρωμα ειδικό για σκύλους

Για ένα γρήγορο καλό άρωμα, δοκιμάστε να πασπαλίσετε το κουτάβι σας με μία από τις πολλές κολώνιες ή αρώματα για σκύλους που υπάρχουν. Μερικά από αυτά τα σπρέι προσφέρουν ένα αποσμητικό συστατικό, αλλά τα περισσότερα απλώς καλύπτουν τη μυρωδιά του σκύλου με ένα προτιμώμενο άρωμα. Συνήθως δεν είναι πολύ μακράς διάρκειας, αλλά μπορούν να χρησιμεύσουν για να κάνουν το σκυλί σας να μυρίζει καλύτερα γρήγορα εάν έχετε απροσδόκητους επισκέπτες.

Αξιολογήστε τη δίαιτα του σκύλου σας

Μερικές φορές, η πηγή της μυρωδιάς του σκύλου σας προέρχεται από μέσα. Η τροφή του σκύλου σας παίζει βασικό ρόλο τόσο στην υγεία όσο και στη μυρωδιά του. Τα αέρια του σκύλου σας δεν είναι διασκεδαστικό να τα αναπνέετε και συχνά φταίνε τα τρόφιμα κακής ποιότητας ή τα πολλά υπολείμματα τραπεζιού.

Ζητήστε από τον κτηνίατρό σας να σας προτείνει μια ποιοτικά ισορροπημένη διατροφή σκύλου.

ΣΥΜΒΙΩΣΗ ΜΕ ΣΚΥΛΟ (tetrapodo.gr)

Διαβάστε επίσης

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

PETS

5 σκύλους θεραπείας για επιβάτες με προβλήματα άγχους απέκτησε το αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολης

Τα πέντε σκυλιά βρίσκονται στο αεροδρόμιο και με τα χάδια και τα φιλιά τους βοηθούν τους επιβάτες που δυσκολεύονται να διαχειριστούν το άγχος για την πτήση τους

PETS

Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων – σώσε μια ζωή υιοθετώντας την

Το να υιοθετήσεις ένα αδέσποτο ζωάκι σου προσφέρει πολλά οφέλη

Προτεινόμενα

CELEBS

Μαρίνα Σάττι: Ξέσπασε σε λυγμούς στην εκπομπή Στούντιο 4

Όταν αναφέρθηκε στον θάνατο του πατέρα της

BEAUTY TIPS

Το καλύτερο tip ομορφιάς για να προλάβεις τις ρυτίδες

Βάζοντας αυτό το βήμα περιποίησης στην καθημερινότητα σου, έχεις αντιγηραντικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα σου