Μοντέρνα Σταχτοπούτα - AllYou.gr

Search

Μοντέρνα Σταχτοπούτα

Απόψε θα δούμε το κλασικό παραμύθι... αλλιώς.

04 Σεπτεμβρίου 2016

Μπορεί ο Αλέκος Σακελλάριος να προσπάθησε να εκσυγχρονίσει το κλασικό παραμύθι του μέσα από την ταινία «Μοντέρνα Σταχτοπούτα», ωστόσο εμείς έχουμε ήδη βρει, δει και αγαπήσει μια ακόμα πιο μοντέρνα εκδοχή του αγαπημένου (μας) παιδικού παραμυθιού. Κι αυτή ακριβώς σκοπεύουμε να απολαύσουμε απόψε στο Άλσος Νέας Σμύρνης.

Ο λόγος για το αληθινά υπέροχο «Πιάνω παπούτσι… πάνω στο πιάνο», μια παράσταση στην οποία η ομάδα Patari Project αφηγείται την ιστορία της Σταχτοπούτας λίγο διαφορετικά.

Το δικό τους «παραμύθι», άλλωστε, ξεκινά όταν έξι ηθοποιοί και ένας πιανίστας ανεβαίνουν σε ένα πιάνο. Μέσα σε λίγα λεπτά, το πιάνο μετατρέπεται σε «πατάρι» και έτσι όλα μπορούν να συμβούν: οι κολοκύθες γίνονται άμαξες, τα ποντίκια γίνονται άλογα, τα παλιά παπούτσια γίνονται γυάλινα γοβάκια. Παράλληλα, ο χορός γίνεται αφήγηση, η αφήγηση κοντσέρτο και μια ολόκληρη ιστορία χωράει σε μια νότα! Και κάπως έτσι, η Σταχτοπούτα και ο Πρίγκιπας θα μεγαλώσουν και εμείς –για μια ώρα και τριανταπέντα λεπτά ακριβώς–  θα γίνουμε πάλι παιδιά! 

Όλα αυτά συμβαίνουν πάνω στο πιάνο, χωρίς μαγικά ραβδιά, παρά μόνο με το σώμα, τη φωνή και τη μαγευτική μουσική του σπουδαίου συνθέτη Sergei Prokofiev.

Θα σε περιμένουμε στις 21.00 στο Άλσος νταν!
 

Πιάνω παπούτσι… πάνω στο πιάνο!
Από τους Patari Project
Βασισμένο σε μια ιδέα του Θωμά Μοσχόπουλου

Σκηνοθεσία:
 Σοφία Πάσχου
Πρωταγωνιστούν οι:
 Γιάννης Γιαννούλης, Θεοδόσης Κώνστας, Θάνος Λέκκας, Κατερίνα Μαυρογεώργη, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος, Αποστόλης Ψυχράμης
Μουσικός:
 Βασίλης Παναγιωτόπουλος
Πού:
Άλσος Νέας Σμύρνης, Ελευθερίου Βενιζέλου και Εφέσου, Νέα Σμύρνη
Ώρα έναρξης: 21.00
Τιμές εισιτηρίων: 5€Ακολούθησε το allyou στο Instagram!