Σήμερα ταξιδεύουμε στη Βενεζουέλα - AllYou.gr

Search

Σήμερα ταξιδεύουμε στη Βενεζουέλα

...με όχημα τις δημιουργίες της Aurora Douros.

24 Ιανουαρίου 2017

Αν έχεις όρεξη για ταξίδι, τότε σήμερα το απογεύμα φρόντισε να βρεθείς στο Κολωνάκι. Από εκεί, θα μπορέσεις να... φτιάξεις βαλίτσες για τη Βενεζουέλα, με τη βοήθεια της Aurora Douros η οποία εκθέτει έργα εμπνευσμένα από την πατρίδα της.

H Douros, ζει εκτός Βενεζουέλας τα τελευταία 30 χρόνια, ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο και καταλήγοντας στην Ελλάδα όπου ζει από το 1995, όμως έχει φυλάξει από την παιδική της ηλικία και την πρώτη της νιότη τις εικόνες της χώρας της και προσπαθεί να τις αποτυπώσει στα έργα ζωγραφικής της και στα κοσμήματα που σχεδιάζει.

Η ζωγραφική της είναι εμφανώς επηρεασμένη από τα τοπία της Βενεζουέλας, ενώ για τα κοσμήματά της χρησιμοποιεί λίθους και πολύτιμες πέτρες που βρίσκει κανείς στα πιο απομακρυσμένα σημεία της Βενεζουέλας, όπως κόκκινο ίασπις, χρυσό, ασήμι, κεχριμπάρι, χαλαζία, πέρλες, αμέθυστο,  το «μάτι του γερακιού», φίλντισι, λαβραδορίτη, διαμάντι, αχάτη και κοράλλια. Η δουλειά της Aurora Douros είναι το αποτέλεσμα συνεχών αναζητήσεων και η εικόνα που εισπράττει το κοινό βλέποντας την έκθεσή της είναι η εικόνα της προσωπικής Ιθάκης της καλλιτέχνιδος, μιας Ιθάκης που φυλάει μέσα της και που την συντροφεύει σε όλες τις πτυχές της ζωής της.

Με αυτόν τον τρόπο, το κοινό μπορεί να ταξιδέψει στη Βενεζουέλα μέσω των επτά έργων τοπιογραφίας, που συμβολίζουν  την ενέργεια και το φυσικό  πλούτο  της χώρας, όπως οι καταρράκτες Angel Falls, το Jasper Creek και το Αρχιπέλαγος Los Roques, ένα μεταλλικό γλυπτό από ίασπι,  τρείς κορμούς με Πετρογλυφικά από το έμβλημα της Γουιάνα, «στοιχειώδης δημιουργία», και που αντιπροσωπεύει την εξέλιξη ενός από τους αρχαιότερους πολιτισμούς του κόσμου, και τέλος εννέα κοσμήματα κατασκευασμένα από πολύτιμους λίθους της Βενεζουέλας.

 

ΙΝFO

«Μια άλλη ματιά στη Βενεζουέλα»
Πολιτιστικός χώρος «Φρανσίσκο ντε Μιράντα»
Πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα, Χάρητος 6, Κολωνάκι.
Εγκαίνια 24/1, 19:30.
 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!