Μια γέφυρα μουσικής πάνω από τη Συγγρού! - AllYou.gr

Search

Μια γέφυρα μουσικής πάνω από τη Συγγρού!

Σήμερα, απολαμβάνουμε τη συνεργασία του Παντείου Πανεπιστημίου και της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

08 Φεβρουαρίου 2017

Οι ήχοι του σήμερα και του χθες, συναντιούνται σε μια Γέφυρα πάνω από τη Συγγρού και εμείς θα είμαστε εκεί για να τους απολαύσουμε!

Φυσικά, μιλάμε για τη συνεργασία της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών και του Παντείου Πανεπιστημίου. Τα δύο Ιδρύματα μηδενίζουν για δεύτερη χρονιά τη μεταξύ τους χωροταξική απόσταση και μοιράζονται το κοινό ενδιαφέρον τους για τον πολιτισμό. Η μουσική γίνεται η γέφυρα που τα ενώνει, με μια σειρά τριών συναυλιών.

Σήμερα, είναι η δεύτερη συναυλία! Νέοι και ανερχόμενοι –ως επί το πλείστον– ερμηνευτές θα παρουσιάσουν έργα που συνδέονται μέσα από ένα κοινό μουσικό περιβάλλον ή έργα που δημιουργούν μία (ακόμη) γέφυρα πάνω από τους αιώνες που τα χωρίζουν.

Οι φοιτητές της κατεύθυνσης «Πολιτισμός και Πολιτιστική Διαχείριση» του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, υποστηριζόμενοι από την τεχνογνωσία και το δίκτυο επικοινωνίας της Στέγης, έχουν αναλάβει την προώθηση των συναυλιών σε στενή συνεργασία με τους μουσικούς, ενώ το πρόγραμμα τελεί υπό την εποπτεία και των δύο Ιδρυμάτων.

Ένας ιδιαίτερος φόρος τιμής φέτος αποδίδεται στον György Kurtág με αφορμή τα ενενηκοστά του γενέθλια (γενν. 1926). Το έργο του Ούγγρου συνθέτη χαρακτηρίζεται σε μεγάλο βαθμό από το διάλογο που ανοίγει με όλες τις εποχές της μουσικής φιλολογίας. Μερικοί από τους σημαντικότερους «συνομιλητές» του είναι οι György Ligeti, Anton Webern, και J. S. Bach, έργα των οποίων θα ακουστούν μαζί με τα δικά του. Άλλες εκλεκτικές συγγένειες του φετινού προγράμματος είναι αυτές του Νίκου Σκαλκώτα με τον σύγχρονό του Erwin Schulhoff, των Hans Werner Henze και Rodney Sharman με τον Richard Wagner, καθώς και η πολύ ιδιαίτερη σύζευξη λογοτεχνίας και μουσικής, μεσαιωνικής και σύγχρονης, στη συναυλία με τίτλο Laborinthus.
συντελεστές.

ΙNFO

Μια Γέφυρα πάνω από τη Συγγρού vol.2 

Μιχάλης Χόιπελ: τσέλο
Έργα: Έφη Μαρκουλάκη, Miklós Rózsa, Krzysztof Penderecki, György Kurtág και György Ligeti
Κριστίν Σωφρονίου: πιάνο
Έργα: György Kurtág, George Rochberg, J. S. Bach, Ηans Werner Henze, Rodney Sharman και Richard Wagner

Υπεύθυνη πρότζεκτ: Λορέντα Ράμου
Υπεύθυνη καθηγήτρια Παντείου: Ανδρομάχη Γκαζή
Τεχνική υποστήριξη Παντείου: Σταύρος Καπερώνης

Ώρα έναρξης: 20:30 

Η είσοδος στο χώρο του Παντείου γίνεται από την οδό Φραγκούδη (είσοδος και για ΑΜΕΑ).  Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τελετών του Παντείου Πανεπιστημίου, στο ισόγειο του Παλαιού Κτιρίου (κόκκινο κτίριο). Η είσοδος είναι δωρεάν και τηρείται σειρά προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων εισόδου θα γίνεται στο Πάντειο (Αίθουσα Τελετών) και θα ξεκινήσει 1 ώρα πριν από την εκδήλωση.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, 

" target="_blank" title="">εδώ.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!