Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

"Ennio", το ζωντανό καρτούν

Ένα onemanshow  με τον Ennio Marcheto και...60 διάσημες προσωπικότητες


Λένα Γρηγορίου

Μια ξεκαρδιστική παράσταση, χωρίς λόγια και με πολλή μουσική, βασισμένη σε μια ξεχωριστή προσωπική θεατρική γλώσσα, που στηρίζεται στη μιμική, το χορό και τη γρήγορη αλλαγή των κοστουμιών, που είναι καμωμένα από χαρτί!

Ένα onemanshow που θα μας ταξιδέψει παρέα με διάσημους καλλιτέχνες όπως δεν τους έχουμε ξαναδεί.
Ο Έννιο Μαρκέττο είναι ένας πρωτοποριακός καλλιτέχνης αναγνωρισμένος σε όλο τον κόσμο.

 Ένας καλλιτέχνης που έχει κερδίσει βραβεία:
Στις Κάννες για την καλύτερη παράσταση
Στο Λονδίνο το βραβείο Λώρενς Ολιβιέ καλύτερης ψυχαγωγίας
Στη Βενετία Χρυσό λιοντάρι του φεστιβάλ ψυχαγωγίας
Στη Νέα Υόρκη στο φεστιβάλ ψυχαγωγίας για την καλύτερη παράσταση onemanshow.
 
Πώς μπορεί σ’ ελάχιστα δευτερόλεπτα η Βασίλισσα της Αγγλίας να γίνεται Μέριλιν Μονρόε ή η Μέρκελ να γίνεται Φρίντα Κάλο; Πως μπορεί η Lady Γκάγκα να τραγουδάει δίπλα στον Ναπολέοντα Βοναπάρτη ή  η Εντίθ Πιάφ να τραγουδάει ντουέτο με τον Μπόνο των U2;
Κοστούμια, μάσκες και περούκες από χαρτί είναι το μοναδικό μέσο, μαζί με τη βοήθεια της μουσικής, που χρησιμοποιεί ο Μαρκέττο για να δώσει μια πολύχρωμη παράσταση μ’ ένα ρεπερτόριο βασισμένο σε πάνω από εκατό παγκοσμίως γνωστούς χαρακτήρες. Αστείρευτη φαντασία, δεξιοτεχνία, ταχυδακτυλουργική ταχύτητα και σπαρταριστό χιούμορ είναι η συνταγή για να «γραφτεί» αυτό το σόου που θυμίζει παιδικό βιβλίο, με τους χάρτινους ήρωες να ξεπετάγονται από κάθε σελίδα.
Ήρωές του, ο Έλβις Πρίσλευ, η Lady Γκάγκα, η Μέριλιν Μονρόε, η Σερ, η Σελίν Ντιόν, οι διάσημοι τρεις τενόροι, ο Μπόι Τζόρτζ, η Μαντόνα, η Γκλόρια Γκέινορ αλλά και η Μαρία Κάλας, ο Βίνσεντ Βαν Γκόγκ, ακόμα και η Μόνα Λίζα!

Ο Βενετός Έννιο Μαρκέττο ήταν ένας ζωγράφος που αποφάσισε να ασχοληθεί με τη μιμική όταν οραματίστηκε μια χάρτινη Μέριλιν Μονρόε να έρχεται πετώντας κατά πάνω του! Θα επιχειρήσει να σπάσει το ρεκόρ των μιμήσεών του και στην Αθήνα, στις 12 Ιανουαρίου 2020 στο ChristmasTheater. Σχεδιάζει χάρτινα κοστούμια και υποδύεται εξήντα διάσημες προσωπικότητες σε ισάριθμα λεπτά: από την αγαπημένη του Μέριλιν ως τον Φιντέλ Κάστροκαι από τον Πάπα ως τον Ελβις Πρίσλεϊ…
Είναι ένας καταπληκτικός performer όχι μόνο για τις μιμήσεις του αλλά και για τον τρόπο που τις πραγματοποιεί. Στις παραστάσεις του ο Έννιο καταφέρνει να κάνει το θέατρο από τα πρώτα λεπτά της παράστασης να ξεσπάει σε ασταμάτητα γέλια. Μικροί και μεγάλοι βρίσκουν κοινό κώδικα επικοινωνίας και μ’ αυτόν τον τρόπο διασκεδάζουν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.

 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Να ονειρεύομαι το αδύνατο, αυτή είναι η επιδίωξή μου» Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, θυμόμαστε τον μπαμπά του πιο ονειροπόλου ήρωα, που πέθανε στις 23 Απριλίου 1616

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

Προτεινόμενα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα

CELEBS

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα!

Πότε και πού θα γίνει ο γάμος του κορυφαίου μπασκετμπολίστα

CELEBS

Μαρίνα Σάττι: Ξέσπασε σε λυγμούς στην εκπομπή Στούντιο 4

Όταν αναφέρθηκε στον θάνατο του πατέρα της