Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Ο «Μπαμπάς» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα για τη Γιορτή του Πατέρα

Τριάντα βιβλιοπωλεία σε όλη την Ελλάδα ανοίγουν μια τεράστια αγκαλιά στον Μπαμπά, με παρουσιάσεις, εκδηλώσεις και κληρώσεις!



Η Ημέρα του Πατέρα γιορτάζεται για το 2023 την Κυριακή 18 Ιουνίου. Με αφορμή την κυκλοφορία του αριστουργηματικού εικονογραφημένου βιβλίου των Helene Delforge και Quentin Greban γιορτάζουμε όλοι μαζί την Ημέρα του Πατέρα με παρουσιάσεις, εκδηλώσεις και κληρώσεις.

Συμμετέχουν τα βιβλιοπωλεία:

Books & Toys, Εύοσμος, Θεσσαλονίκη, Hello kids, Αθήνα, SOFIANOS pen & paper, Λαμία & Λιβαδειά, Αγράμπελη Books, Υμηττός, ΑΛΚΥΟΝΑ, ΓΑΛΑΤΣΙ, Αρχονταρίκι, Κυπαρισσία Μεσσηνίας, Βιβλιοπωλεία Παπαχρίστου - Γωνιά του Βιβλίου, Πάτρα, Βιβλιοπωλεία Σπανίδης, Ξάνθη, Βιβλιοτρόπιο, Αγρίνιο, Βινιέτα, Θεσσαλονίκη, ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ Βιβλιοχαρτοπωλείο, Κομοτηνή, Επίπεδο, Λαμία, Έτσι κάνουν οι μπαλαρίνες, Θεσσαλονίκη, Ευριπίδης στη Στοά (Χαλάνδρι) & Ευριπίδης στην Κηφισιά, Η γωνιά σου, Κερατσίνι, Η πολυθρόνα του Νίτσε, Άρτα, Ηλιοτρόπιο, Βέροια, Κουκίδα, Κόρινθος, ΚουΚουΒά - Δημιουργικός Παιδότοπος, Αγρίνιο, Κουκουμάβλα, Πάτμος, Ο γάτος Μαουρίτσιο, Παγκράτι, Ο Μαγεμένος Αυλός, ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, Παιζωγράφημα, Ν. Μουδανιά, Πράσινο Σύννεφο, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη, Σιμούν, Πρέβεζα, Φουρφούρι, Χαϊδάρι, Χαρτόπολις, Φάρος Ψυχικού, Χαρτοργάνωση, Ελληνικό.

Επιπλέον στη Λαμία, μέσω του βιβλιοπωλείου «επίπεδο», διοργανώνεται εργαστήριο ζωγραφικής με θέμα «Ζωγραφίζω το δικό μου μπαμπά» στο πλαίσιο της LAMIA EXPO 2023, στο τμήμα της εικαστικής έκθεσης PEL ART.

 afisa-mpampas-a3_page-0001

Ιδέες για το πώς να διαβάσετε και να χρησιμοποιήσετε το βιβλίο ως βιβλιοπώλης, εμψυχωτής, εκπαιδευτικός ή ως γονιός που θέλει να το απολαύσει σε μια διαδραστική ανάγνωση με τα παιδιά του:

Υλικά:

  • Ένα χαμηλό τραπέζι ή έναν πάγκο ή κάποια άλλη επιφάνεια στην οποία μπορούν τα παιδιά να ζωγραφίσουν και μαζί καθίσματα ή μαξιλάρες.
  • Χρώματα ζωγραφικής. Προτείνουμε ξυλομπογιές ή κηρομπογιές. Αν είστε αρκετά… τολμηροί μπορείτε να δοκιμάσετε και τέμπερες ή δακτυλομπογιές.
  • Καρτολίνες για τη ζωγραφική (θα σας τις στείλουμε εμείς).
  • Ένα σκοινί μπουγάδας στερεωμένο χαμηλά ή ακόμα και στη βιτρίνα με χρωματιστά μανταλάκια. Εκεί μπορείτε να κρεμάσατε τις ζωγραφιές των παιδιών.
  • Έναν «Μπαμπά» για να μπορούν να ξεφυλλίσουν τα παιδιά το βιβλίο (πάντα με τη βοήθεια ενήλικα).

Οδηγίες:

  • Μπορείτε απλώς να συγκεντρώσετε τα παιδιά και να τα αφήσετε να ζωγραφίσουν ό,τι θέλουν.
  • Επίσης μπορείτε να σχεδιάσετε μια δράση με τα προαναφερόμενα υλικά.
  • Επίσης, μπορείτε και μόνοι σας να δείξετε στα παιδιά το περιεχόμενο του βιβλίου και να τα αφήσετε να το συζητήσουν μαζί σας.
  • Μπορείτε πριν ζωγραφίσουν να τους ζητήσετε να περιγράψουν το πιο βασικό χαρακτηριστικό του μπαμπά τους και να τα ενθαρρύνετε να μιλήσουν και για εσωτερικά χαρακτηριστικά. Π.χ.: Ο μπαμπάς μου έχει μεγάλη μύτη, ο μπαμπάς μου δεν έχει μαλλιά, ο μπαμπάς μου έχει την πιο στρογγυλή κοιλιά, ο μπαμπάς μου έχει τα πιο δυνατά χέρια, ο μπαμπάς μου γελάει δυνατά, ο μπαμπάς μου είναι μεγάλος υπναράς, ο μπαμπάς μου είναι πάντα θυμωμένος, ο μπαμπάς μου τραγουδάει φάλτσα, ο μπαμπάς μου φτιάχνει την πιο ωραία πίτσα κ.λπ.
  • Μπορείτε να τους ζητήσετε να δημιουργήσουν με τη φαντασία τους τον καλύτερο μπαμπά, βάζοντας το κάθε παιδί ένα χαρακτηριστικό. Π.χ.: Ο καλύτερος μπαμπάς θα είναι ψηλός όσο μια πολυκατοικία. Ο καλύτερος μπαμπάς θα έχει τη μύτη του Πινόκιο και θα με αφήνει να πιάνομαι και να κάνω κούνια. Ο καλύτερος μπαμπάς θα έχει μάτια μόνο για μένα. Ο καλύτερος μπαμπάς θα μπορεί να κρατάει την αναπνοή του κάτω από το νερό για δυόμιση ώρες. Ο καλύτερος μπαμπάς θα είναι αόρατος για να μπορώ να τον παίρνω πάντα μαζί μου. Ο καλύτερος μπαμπάς θα είναι μαλακός όσο το αρκουδάκι μου.
  • Μπορείτε ακόμη να βάλετε τα παιδιά να σκεφτούν ποιο μπαμπά θα προτιμούσαν, αν δεν ήταν άνθρωπος. Π.χ.: Αν ο μπαμπάς μου δεν ήταν άνθρωπος, θα ήθελα να ήταν σαλιγκάρι για να πηγαίνουμε παντού μαζί με το σπίτι μας. Ο μπαμπάς μου θα ήθελα να ήταν αχινός για να μην τολμάει κανείς να μας αγγίξει. Ο μπαμπάς μου θα ήθελα να ήταν ο Δίας και να πετούσαμε παντού κεραυνούς. Ο μπαμπάς μου θα ήθελα να ήταν καρχαρίας για να μας φοβούνται όλα τα άλλα ψάρια. Ο μπαμπάς μου θα ήθελα να ήταν ένα μεγάλος καφέ αρκούδος για να τρώμε το μέλι από τις αγριομέλισσες στο δάσος.

banner-fb-mpampas

Για να σας βάλουμε στο πνεύμα του βιβλίου, μοιραζόμαστε μαζί μας ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα:

«Για μένα, η δουλειά μου, ο ρόλος μου,

ως πατέρας, ήταν…

…να σε προστατεύω.

Να κρατώ τα δάχτυλά σου για να σε βοηθώ

στα πρώτα σου βήματα.

Να σου μαθαίνω να δένεις τα κορδόνια σου,

να τακτοποιείς το δωμάτιό σου, να αποφεύγεις

τις τοξικές σχέσεις,

να ξεδιαλέγεις τα σκουπίδια, να διασχίζεις τον δρόμο…

Να σου επαναλαμβάνω «6 φορές το 8, 48».

Να σε ενθαρρύνω, να σε μαλώνω, να σε χειροκροτώ,

να σου ψιθυρίζω «σ’ αγαπώ»,

να σε κανακεύω, να σου βάζω τη φωνή καμιά φορά,

να σε ταΐζω, να σε πλένω, να σε βγάζω βόλτα,

να σε καθοδηγώ, να σε αναζητώ,

να σε φροντίζω, να σου σκουπίζω τη μύτη,

να σε παρηγορώ,

να σου βάζω όρια, να σέβομαι κάθε σου επιλογή.

Να σου εξηγώ πώς γίνονται τα άστρα και τα μωρά.

Να έχω παρουσία και εμπλοκή, ανοιχτά αυτιά.

Είχα καταλάβει τα πάντα, αλλά και τίποτα.

 

Δουλειά μου είναι να σε αφήσω να πετάξεις

με τα δικά σου φτερά».

 giorti-tou-patera-d

Ένα βιβλίο μοναδικό που μπορεί να γίνει πολύτιμο δώρο σε όσους είναι μπαμπάδες, σε όσους μπορεί και θέλουν να γίνουν, αλλά και σε όλα τα παιδιά που αγάπησαν και αγαπούν τους μπαμπάδες τους.

Μπορείτε να παραγγείλετε το βιβλίο εδώ

Χρόνια πολλά σε όλους τους μπαμπάδες!

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Να ονειρεύομαι το αδύνατο, αυτή είναι η επιδίωξή μου» Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, θυμόμαστε τον μπαμπά του πιο ονειροπόλου ήρωα, που πέθανε στις 23 Απριλίου 1616

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια για 29/4 έως 4/5

Πριν πάρετε οριστικές αποφάσεις σε οτιδήποτε, χρειάζεται να βάζετε μπροστά τη λογική

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα