«Πως μπορώ να απαλλαγώ από τις τρίχες του σκύλου;» - AllYou.gr

Search

«Πως μπορώ να απαλλαγώ από τις τρίχες του σκύλου;»

Home tips και λύσεις διακόσμησης από το www.spirossoulis.com – the home issue.

> ΣΠΙΤΙ ::
13 Φεβρουαρίου 2015

Η αναγνώστριά μας Νίκη Χουρβελά από το Μαρούσι μας ρωτάει για το πώς να ξεφορτωθεί τις τρίχες που έχει γεμίσει το σπίτι από τον σκύλο που έχει η οικογένεια. «Ο σκύλος μας είναι ένα αξιαγάπητο λαμπραντόρ. Δυστυχώς, έχει μεγάλη τριχόπτωση γιατί είναι και λίγο μεγάλος στην ηλικία. Το χειρότερο είναι όταν προσπαθώ να βγάλω τις τρίχες από το χαλί. Τι μπορώ να κάνω;» Κι όμως, γίνεται το να απαλλαγείτε από τις τρίχες του κατοικιδίου σας!

Όπου και να κοιτάξεις τρίχες: στον καναπέ, στο χαλί, στο αυτοκίνητο, μαζεύονται στις γωνίες... Έπειτα από λίγο καιρό ή σας πιάνει μανία καθαρισμού και τις βλέπετε στον ύπνο σας ή το προσπερνάτε και συμβιβάζεστε με την κατάσταση. Συχνά αυτός είναι και ο λόγος που κάποιος δεν παίρνει κατοικίδιο. Κι, όμως, υπάρχουν λύσεις για να τις εξαφανίσετε. Δείτε μερικές από αυτές:

• Το καθημερινό και καλό χτένισμα είναι το σημαντικότερο βήμα για να μειώσετε τις τρίχες που πέφτουν από το ζώο. Κι αυτό γιατί καλύτερα να καταλήγουν στην βούρτσα (και μετά στον σκουπιδοτενεκέ) παρά στο πάτωμα.

• Το μπάνιο απομακρύνει τις νεκρές τρίχες. Το πρόβλημα είναι ότι το συχνό μπάνιο κάνει κακό στο τρίχωμα των σκύλων.

• Τα ζώα με κοντό τρίχωμα μαδάνε και αυτά. Απλώς ρίχνουν κοντές τρίχες, οι οποίες μάλιστα φεύγουν δυσκολότερα από τα υφάσματα.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μόνο online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!