Skip to main content

ΣΠΙΤΙ

5 tips που κάνουν τη διαφορά για να είναι το σαλόνι σου ένας πραγματικά χαλαρωτικός χώρος του σπιτιού

Πώς θα δημιουργήσεις την cosy ατμόσφαιρα που έχεις ανάγκη.



Η δημιουργία μιας χαλαρωτικής ατμόσφαιρας στο σαλόνι σου μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη συνολική ευεξία σου, δίνοντάς σου την ευκαιρία να περάσεις ποιοτικό χρόνο στο σπίτι σου που θα σε αποσυμπιέζει από την καθημερινότητα. Ακολουθούν πέντε συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις έναν ήρεμο και φιλόξενο χώρο με cosy ατμόσφαιρα.

Διάλεξε ένα χαλαρωτικό συνδυασμό χρωμάτων

Διάλεξε απαλά, ουδέτερα χρώματα όπως ανοιχτό μπλε, πράσινο του δάσους, απαλό γκρι ή ζεστούς γήινους τόνους, όπως η ώχρα. Αυτά τα χρώματα μπορούν να δημιουργήσουν ένα ήρεμο και ζεστό περιβάλλον που ξεκουράζει τα μάτια. Εξέτασε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσεις μια σταθερή χρωματική παλέτα για τα έπιπλα, τους τοίχους και τη διακόσμησή σου για να διατηρήσεις μια συνεκτική και γαλήνια εμφάνιση.

Άνετα καθίσματα

Επένδυσε σε άνετες και φιλόξενες επιλογές καθισμάτων, όπως βελούδινους καναπέδες και καρέκλες ή και ένα πουφ ή ανάκλιντρο. Τοποθέτησε τα έπιπλα με τρόπο που προάγει τη συζήτηση και τη χαλάρωση. Μαλακά μαξιλάρια και άνετες κουβέρτες για να βελτιώσεις την άνεση και να δημιουργήσεις μια φιλόξενη ατμόσφαιρα είναι επίσης must.

Φυσικά στοιχεία

Φέρε στοιχεία από τη φύση για να δημιουργήσεις μια αίσθηση ηρεμίας. Σκέψου να ενσωματώσεις φυτά εσωτερικού χώρου, φυσικά υλικά όπως το ξύλο και η πέτρα ή ακόμα και ένα μικρό στοιχείο νερού εσωτερικού χώρου, όπως ένα μικρό ενυδρείο. Τα φυσικά στοιχεία μπορούν να έχουν μια χαλαρωτική επίδραση και να συμβάλλουν σε μια πιο γαλήνια ατμόσφαιρα.

Απαλός φωτισμός

Ο φωτισμός παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της διάθεσης. Χρησιμοποίησε απαλό, διάχυτο φωτισμό για να δημιουργήσεις μια ζεστή και χαλαρωτική ατμόσφαιρα. Ενσωμάτωσε φωτιστικά δαπέδου, επιτραπέζια φωτιστικά ή απλίκες τοίχου με λαμπτήρες ζεστού τόνου. Σκέψου επίσης να προσθέσεις διακόπτες dimmer για να ελέγχεις την ένταση του φωτός, επιτρέποντάς σου να το προσαρμόσεις ανάλογα με την ώρα της ημέρας ή τη διάθεσή σου.

Συμμάζεψε την ακαταστασία

Ένας χώρος χωρίς ακαταστασία προάγει την αίσθηση ηρεμίας. Διατήρησε το σαλόνι σου τακτοποιημένο οργανώνοντας αντικείμενα και ελαχιστοποιώντας την περιττή ακαταστασία. Χρησιμοποίησε λύσεις αποθήκευσης όπως ψάθινα καλάθια, ράφια και ντουλάπια για να κρατάς τα πράγματά σου οργανωμένα. Ένας καθαρός και οργανωμένος χώρος όχι μόνο φαίνεται καλύτερος αλλά βοηθά στη δημιουργία ενός πιο ήρεμου περιβάλλοντος.

Διαβάστε επίσης

ΣΠΙΤΙ

5 έξυπνα tips για να κάνεις τον χώρο σου να φαίνεται μεγαλύτερος

Ακόμα και τα πιο μικρά σπίτια μπορούν να δείξουν πιο ευρύχωρα, αν ακολουθήσεις μερικές έξυπνες συμβουλές

ΣΠΙΤΙ

5 στοιχεία που μπορούν να αλλάξουν την ατμόσφαιρα στον χώρο σου ακόμα κι αν διαθέτεις μικρό budget

Δεν χρειάζονται πολλά χρήματα για να ανανεώσεις την αίσθηση που σου προκαλεί το σπίτι σου κάθε φορά που επιστρέφεις σε αυτό

ΣΠΙΤΙ

Δημιουργικά tips για να διακοσμήσεις ένα παιδικό δωμάτιο

Να πώς θα γίνει πιο όμορφο το δωμάτιο των μικρών ενοίκων του σπιτιού

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 29 Απριλίου

Μην κάνετε σοβαρές συζητήσεις, όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση

Μεγαλοβδομάδα: όταν το μεγάλο Α της αγάπης γεφυρώνεται με το μικρό α του ανθρώπου μέσω της κατάργησης του θανάτου και τη βεβαιότητα της Ανάστασης

CELEBS

Τόνια Σωτηροπούλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τη μαμά της - Δες πόσο μοιάζουν

Η μαμά της ηθοποιού γιόρτασε τα 74α γενέθλιά της