Skip to main content

ΣΠΙΤΙ

Πώς να επιλέξεις σωστά τα λευκά είδη για το σπίτι

Πράγματα που πρέπει να έχεις κατά νου για να διαλέξεις ποιοτικά λευκά είδη για την καθημερινότητά σου.



Η επιλογή ποιοτικών λευκών ειδών και κλινοσκεπασμάτων για το σπίτι περιλαμβάνει την εξέταση παραγόντων όπως το υλικό, την πυκνότητα του υφάσματος (για τα σεντόνια), την ανθεκτικότητα και τους τρόπους συντήρησης. Δες πώς μπορείς να διασφαλίσεις ότι επιλέγεις τα καλύτερα λευκά είδη για την καθημερινότητά σου.

Υλικά

Διάλεξε φυσικές ίνες όπως βαμβάκι (αιγυπτιακό ή Pima), λινό ή ύφασμα από μπαμπού. Το βαμβάκι αναπνέει καλά και είναι ανθεκτικό, ενώ το λινό είναι ιδιαίτερα απορροφητικό και γίνεται πιο απαλό με κάθε πλύση. Το μπαμπού είναι γνωστό για την απαλότητα και τις ιδιότητές του να απομακρύνει την υγρασία.

Πυκνότητα υφάσματος

Για τα σεντόνια, η πυκνότητα του υφάσματος έχει σημασία, αλλά δεν είναι ο μόνος καθοριστικός παράγοντας. Μια μεγαλύτερη πυκνότητα (300-800) υποδηλώνει γενικά ένα πιο απαλό, πιο λείο ύφασμα.

Τύπος ύφανσης

Προσοχή στην ύφανση. Η ύφανση από περκάλι προσφέρει μια στιβαρή και δροσερή αίσθηση, ενώ η σατέν ύφανση δίνει μια πιο μεταξένια, λεία υφή. Και οι δύο είναι καλές επιλογές, όμως η προσωπική προτίμηση είναι αυτή που καθορίζει την επιλογή σε αυτήν την περίπτωση.

Ανθεκτικότητα και μακροζωία

Αναζήτησε κλινοσκεπάσματα με δυνατές ραφές. Αυτό υποδηλώνει καλύτερη αντοχή, διασφαλίζοντας ότι αντέχουν την τακτική χρήση και το πλύσιμο χωρίς να ξεφτίσουν ή να χάσουν το σχήμα τους.

Σκέψου τη συντήρηση

Τσέκαρε τις οδηγίες φροντίδας. Τα λευκά είδη που φροντίζονται εύκολα, πλένονται στο πλυντήριο και δεν χρειάζονται υπερβολικό σιδέρωμα μπορούν να εξοικονομήσουν χρόνο και προσπάθεια.

Διαβάστε επίσης

ΣΠΙΤΙ

5 έξυπνα tips για να κάνεις τον χώρο σου να φαίνεται μεγαλύτερος

Ακόμα και τα πιο μικρά σπίτια μπορούν να δείξουν πιο ευρύχωρα, αν ακολουθήσεις μερικές έξυπνες συμβουλές

ΣΠΙΤΙ

5 στοιχεία που μπορούν να αλλάξουν την ατμόσφαιρα στον χώρο σου ακόμα κι αν διαθέτεις μικρό budget

Δεν χρειάζονται πολλά χρήματα για να ανανεώσεις την αίσθηση που σου προκαλεί το σπίτι σου κάθε φορά που επιστρέφεις σε αυτό

ΣΠΙΤΙ

Δημιουργικά tips για να διακοσμήσεις ένα παιδικό δωμάτιο

Να πώς θα γίνει πιο όμορφο το δωμάτιο των μικρών ενοίκων του σπιτιού

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 29 Απριλίου

Μην κάνετε σοβαρές συζητήσεις, όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση

Μεγαλοβδομάδα: όταν το μεγάλο Α της αγάπης γεφυρώνεται με το μικρό α του ανθρώπου μέσω της κατάργησης του θανάτου και τη βεβαιότητα της Ανάστασης

CELEBS

Τόνια Σωτηροπούλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τη μαμά της - Δες πόσο μοιάζουν

Η μαμά της ηθοποιού γιόρτασε τα 74α γενέθλιά της