Skip to main content

ΤΑΞΙΔΙ

Απολαύστε ένα Σαββατοκύριακο στη Σεβίλλη

Μια υπέροχη πόλη της Ισπανίας που αξίζει να ανακαλύψετε



Όσο πιο πολυάσχολη γίνεται η σύγχρονη ζωή, τόσο πιο δημοφιλείς γίνονται οι διακοπές του Σαββατοκύριακου μεταξύ των ταξιδιωτών που αναζητούν μια γρήγορη απόδραση από την εργασία και τις προσωπικές ευθύνες. Μεταξύ των μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων, το Πόρτο της Πορτογαλίας, έχει αφήσει το στίγμα του ως φαβορί των τουριστών. Εκτός από την επίσκεψη στον περίφημο καθεδρικό ναό του Πόρτο, οι τουρίστες παίρνουν επίσης τη δόση του πολιτισμού και της ιστορίας του Πόρτο από τη νεότερη πολιτιστική του περιοχή, τον Κόσμο του Κρασιού.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η ηλιόλουστη Ισπανία έχει πολλές πόλεις που αξίζει να εξερευνήσετε για ένα Σαββατοκύριακο, μία από τις οποίες είναι η Σεβίλλη. Ως πρωτεύουσα της περιοχής της Ανδαλουσίας, η πλούσια τέχνη, ο πολιτισμός, η ιστορία και η κουζίνα της Σεβίλλης είναι βέβαιο ότι θα ικανοποιήσουν όλες τις αισθήσεις σας. Εδώ είναι ένας οδηγός για να απολαύσετε αυτόν τον μαγευτικό προορισμό σε ένα μόνο Σαββατοκύριακο.

Εξερευνήστε τοποθεσίες πολιτιστικής κληρονομιάς

Εκτός από το ότι είναι εύκολο να ενταχθούν στο ταραχώδες πρόγραμμά σας, οι διακοπές στην πόλη ή τα σύντομα ταξίδια σε τουριστικές πόλεις όπως η Σεβίλλη είναι επίσης πολύ προσιτά και βολικά. Η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία easyJet προσφέρει τις καλύτερες προσφορές για πτήσεις, μεταφορές και διαμονή στη Σεβίλλη, μαζί με την επιλογή να απολαύσετε την κληρονομιά της πόλης περιπλανώμενοι στα αρχιτεκτονικά της ορόσημα. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ότι δεν έχετε αρκετό χρόνο για να δείτε τον μεγαλοπρεπή καθεδρικό ναό της Σεβίλλης, το υπέροχο καμπαναριό της Giralda και το εξαιρετικά αναγνωρισμένο βασιλικό παλάτι του Alcázar. Μπορείτε να επιλέξετε ξεναγήσεις και να παραλείψετε τα πάσο για να μεγιστοποιήσετε τη σύντομη διαμονή σας.

Βυθιστείτε στη σκηνή της τέχνης και του design

Ένας άλλος τρόπος για να χαρίσετε στα μάτια σας μια γιορτή είναι να βυθιστείτε στην αναπτυσσόμενη τέχνη και την ντιζάιν σκηνή της Σεβίλλης. Για να συμπληρώσουν τις παραδοσιακές επιρροές των εκκλησιών και των ανακτόρων που αναφέρθηκαν προηγουμένως, πολλά μουσεία και γκαλερί φιλοξενούν σύγχρονα έργα τόσο από τοπικούς όσο και από διεθνείς καλλιτέχνες. Αυτές περιλαμβάνουν την γκαλερί Delimbo, η οποία ειδικεύεται στην τέχνη με τις ρίζες της στο γκράφιτι και χρησιμεύει ως κατοικία για καλλιτέχνες που ασχολούνται με μοναδικά έργα και εγκαταστάσεις. Η Galería Rafael Oritz είναι ένας άλλος διάσημος χώρος τέχνης του οποίου η αίθουσα εκθέσεων φιλοξενεί μια επιλογή από πίνακες από καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως ο Jaime Burguillos και η Carmen Laffon.

Παρακολουθήστε ένα ζωντανό σόου φλαμένκο

Αν χάσετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε την ετήσια Feria de Sevilla που πραγματοποιείται γύρω στον Απρίλιο ή τον Μάιο, υπάρχει ακόμα τρόπος να δείτε και να ακούσετε το φλαμένκο για το οποίο είναι ευρέως γνωστό η Σεβίλλη. Κάντε μια στάση στο Museo del Baile Flamenco για να γνωρίσετε το υπόβαθρο και την ιστορία της μορφής τέχνης και, στη συνέχεια, συνδυάστε την επίσκεψη με μια ζωντανή παράσταση φλαμένκο μετά τις 5 μ.μ. Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε παραστάσεις σε άλλους χώρους σε όλη την πόλη, όπως το παγκοσμίως διάσημο Tablao Flamenco Los Gallos που άνοιξε το 1966 και το μικρότερο, πιο οικείο Casa LaTeatro που βρίσκεται σε μια εσωτερική αγορά.

Γευτείτε τοπικά αγαπημένα πιάτα και προϊόντα

Η βόλτα στα πλακόστρωτα σοκάκια της Σεβίλλης σίγουρα θα σας ανοίξει την όρεξη, γι' αυτό θυμηθείτε να κάνετε χώρο για τοπικά αγαπημένα ενώ βρίσκεστε εκεί. Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης είναι το Espacio Eslava, που βρίσκεται στην ιστορική γειτονιά του San Lorenzo. Εδώ, μπορείτε να απολαύσετε τάπας και ρατσιόνε σε προσιτές τιμές, παϊδάκια και καριλάδα (κοκκινιστό χοιρινό μάγουλο) μέχρι τηγανητές θαλάσσιες ανεμώνες και μποκερόν (γαύροι). Εν τω μεταξύ, το Casa Morales βρίσκεται κοντά στον καθεδρικό ναό και είναι ένα άλλο εστιατόριο της Σεβίλλης που σερβίρει ανώτερη cerveza και τάπας.

Σαφώς, ένα Σαββατοκύριακο στη Σεβίλλη δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια γιορτή για τα μάτια, τα αυτιά και το στόμα σας. Αν ποτέ κουραστείτε να κυκλοφορείτε με τα πόδια, μπορείτε επίσης να σκεφτείτε να κάνετε ποδήλατο στους ποδηλατόδρομους της πόλης δίπλα στο ποτάμι για να απολαύσετε τη μοναδική αυτή ζωντανή ταπετσαρία της γοτθικής και μαυριτανικής αρχιτεκτονικής.

Διαβάστε επίσης

ΤΑΞΙΔΙ

Σαββατοκύριακο στο Μιλάνο: ιδέες για να περάσετε υπέροχα

Πώς να αξιοποιήσετε το 48ωρό σας για να απολαύσετε περισσότερο αυτή την πανέμορφη πόλη

ΤΑΞΙΔΙ

4 ευρωπαϊκά ξενοδοχεία με ιδιαίτερο χαρακτήρα που δεν πρέπει να χάσετε

Τίποτα δεν ξεκουράζει τον νου και δεν διευρύνει το ανθρώπινο πνεύμα όσο τα ταξίδια.

ΤΑΞΙΔΙ

Οι καλύτεροι εναλλακτικοί ευρωπαϊκοί προορισμοί για την καλοκαιρινή σας λίστα

Ενδιαφέροντες προορισμοί που συχνά παραβλέπονται υπέρ πιο δημοφιλών τοποθεσιών

Προτεινόμενα

BEAUTY TIPS

Το καλύτερο tip ομορφιάς για να προλάβεις τις ρυτίδες

Βάζοντας αυτό το βήμα περιποίησης στην καθημερινότητα σου, έχεις αντιγηραντικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα σου 

CELEBS

Αθηνά Οικονομάκου – Φίλιππος Μιχόπουλος: Χωρίζουν μετά από 10 χρόνια

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση του ζευγαριού