Να γιατί το πρωί είναι η ιδανική ώρα για να γυμναστείς - AllYou.gr

Search

Να γιατί το πρωί είναι η ιδανική ώρα για να γυμναστείς

Υπάρχουν τουλάχιστον τρεις καλοί λόγοι που θα πείσουν να σηκωθείς από το κρεβάτι για να βάλεις τα αθλητικά σου.

10 Οκτωβρίου 2016

Σίγουρα το να σηκώνεσαι πρωί- πρωί από το κρεβάτι και μετά από λίγη ώρα να αρχίζεις να τρέχεις, να ιδρώνεις και να ανεβάζεις παλμούς δεν αποτελεί αυτό που αποκαλούμε «ιδανικό» ξύπνημα. Αυτοί οι 3 λόγοι όμως θα σε πείσουν να το δοκιμάσεις.

* Θα ενισχύσεις την υγεία σου. Η πρωινή άσκηση ενδέχεται να σου δημιουργήσει αρχικά μια έντονη κούραση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το σώμα ακόμα δεν έχει ζεσταθεί αρκετά για να μπει σε πρόγραμμα υψηλής έντασης. Μετά όμως τα πρώτα 10 λεπτά οι συνθήκες αλλάζουν. Έτσι, θα νιώσεις ότι έχεις προσαρμοστεί πλέον στις απαιτήσεις της γυμναστικής και οι επιδόσεις σου θα αρχίζουν να βελτιώνονται. Με το τέλος της προπόνησης, απόλαυσε ένα ντους. Ο οργανισμός σου πλέον θα λειτουργεί στο 100% δημιουργώντας ένα αίσθημα ευεξίας.

* Θα κερδίσεις χρόνο. Σίγουρα κατά την διάρκεια της ημέρας το πρόγραμμα σου είναι γεμάτο. Αρχίζεις με την δουλειά και καταλήγεις το βράδυ να κάνεις δουλειές στο σπίτι. Προφανώς, λοιπόν, είναι αρκετά δύσκολo να βρεις χρόνο για γυμναστική. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ξυπνήσεις μια ώρα νωρίτερα και να αφιερώσεις το πρωινό σου στην γυμναστική. Έτσι θα μπορείς μετά να κάνεις το πρόγραμμα σου χωρίς να σκέφτεσαι ότι μέσα σε αυτό πρέπει να καταφέρεις να βρεις και χρόνο να γυμναστείς.

* Θα αυξήσεις το μεταβολισμό σου. Είναι γνωστό ότι με την γυμναστική αυξάνεις τον όγκο των μυών σου. Αυτή η μυϊκή υπερτροφία οδηγεί σε μεγαλύτερες καύσεις. Κατά τη βραδινή άσκηση, οι καύσεις αυτές είναι πολύ μικρότερες διότι το σώμα είναι περισσότερο κουρασμένο. Η πρωινή άσκηση όμως λειτουργεί αντίθετα. Η μυϊκή υπερτροφία που επιτυγχάνεται αυξάνει τις απαιτήσεις του οργανισμού για καύσιμα. Ο οργανισμός είναι ακόμα ξεκούραστος. Αυτό σημαίνει ότι πολύ μικρότερο μέρος της τροφής αποθηκεύεται σαν λίπος μιας και μεγαλύτερο μέρος καίγεται από το σώμα σου κατά τη διάρκεια της ημέρας.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!