Πώς ο χορός με προετοίμασε για τον επόμενο αγώνα δρόμου - AllYou.gr

Search

Πώς ο χορός με προετοίμασε για τον επόμενο αγώνα δρόμου

Στο adidas Runbase έγιναν τρομερές ανακαλύψεις, την Ladies Week που μας πέρασε.

22 Οκτωβρίου 2017
Συντάκτης : Μαριέτα Χριστοπούλου

Είμαι σίγουρη ότι και για εσένα κάπως έτσι κυλούν τα πράγματα: έρχεται Σεπτέμβρης βάζεις στόχο για περισσότερη γυμναστική, έρχεται Οκτώβρης κι ακόμα κάθεσαι. Εμένα συνήθως έτσι πάνε αυτοί οι πρώτοι μήνες μετά το καλοκαίρι. Δηλαδή, έτσι πήγαιναν μέχρι φέτος που επιτέλους έγινε η διαφορά: πήρα μπρος! 

Το πώς και το γιατί, λίγη σημασία έχει. Το σημαντικό είναι ότι επιτέλους, ο 10ος μήνας του χρόνου με βρίσκει με αθλητικά στα πόδια, χαμόγελο, και όρεξη να τρέξω στο Ladies Run, στις 22/10, με αφετηρία και τερματισμό το Astir Beach. Και εντάξει, στόχο να τερματίσω πρώτη, ακόμα δεν έχω, αλλά θέλω να τα πάω καλά. Οπότε προπονούμαι... και πάνω στην προπόνηση, έχω ανακαλύψει κάτι τρομερό που θέλω να μοιραστώ μαζί σου. Κάτι που δεν σου περνάει από το μυαλό. Κάτι που πρέπει να ζήσεις για να καταλάβεις: ο χορός μπορεί να σε προπονήσει τέλεια για αγώνες δρόμου. 

Μου πήρε μία μόλις ώρα στο adidas Runbase, για να το καταλάβω. Όλα έγιναν στην Ladies Week που πραγματοποιήθηκε την δεύτερη εβδομάδα του Οκτωβρίου (9-13/10). Εγώ κι όλα τα μέλη του γυναικείου community της adidas, οι adidas Women, είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μοναδικά runs και workouts, υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένων Coaches των adidas Runners Athens αλλά και ξεχωριστών guests. Το πρόγραμμα είχε ενδυνάμωση, τρέξιμο, yoga, pilates, και χορό. Χορό με την χορογράφο και dance trainer Chali Jennings, συγκεκριμένα.

runbase1.jpg
*Shake shake*
 

Είχα κάνει σύγχρονο χορό όταν ήμουν φοιτήτρια, και όχι δεν τα θυμόμουν έτσι τα πράγματα. Το είχα πιο... διασκέδαση στο μυαλό μου. Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό, τώρα. Μέσα σε μια ώρα, ένιωσα το σώμα μου να γυμνάζεται από άκρη σε άκρη, να λαχανιάζω ενώ κάνω διαλείμματα, και να γελάω, πολύ. Η χορογραφία που είχε ετοιμάσει ειδικά για τις adidas Women, η καλλίγραμμη και γελαστή Chali, δεν ήταν εύκολη. Αλλά σίγουρα, ήταν τέτοια που να καταφέρει να με προετοιμάσει για τον αγώνα. Απροσδόκητο, αλλά:

#1. Γύμνασε τους μυς μου

Πόδια, χέρια, αυχένας, πήραν φωτιά. Προς το τέλος του dance session, έκαιγαν οι μηροί μου. Την επόμενη μέρα ήμουν πιασμένη. Bingo!

#2. Με λαχάνιασε

Ο χορός είναι αερόβια γυμναστική. Λαχάνιασα, λοιπόν, κάποια στιγμή, και ήταν λογικό. Γυμνάστηκε η καρδιά, πράγμα που το ήθελα πολύ ενόψει αγώνα.

#3. Με γέμισε αυτοπεποίθηση

Φεύγοντας ένιωθα απλά χαρούμενη. Και όχι, δεν "έφταιγε" το μασάζ που ακολούθησε ένα όροφο πάνω από το χώρο που πραγματοποιήθηκε το session. Ήταν όντως φα-ντα-στι-κό και απόλυτα χαλαρωτικό, ήταν 10 τέλεια λεπτά. Αυτό που με έκανε περισσότερο χαρούμενη, όμως, ήταν που κουτσά-στραβά, είχα καταφέρει μέσα σε μια ομάδα γυναικών, να χορέψω την χορογραφία της Chali. Και ποιός δε θέλει να έχει πίστη στον εαυτό του, πριν από έναν αγώνα δρόμου; Ειδικά όταν έχει τρέξει και κάπου στη μέση της διαδρομής, έχει ακούσει μια φωνή στο κεφάλι του να λέει "κουράστηκες, δε μπορείς να τερματίσεις" ή "κουράστηκες, δε θα τα καταφέρεις";

Με λίγα λόγια, είτε σκέφτεσαι να δηλώσεις συμμετοχή σε κάποιο αγώνα δρόμου, είτε απλά αναζητάς τρόπο να γυμναστείς φέτος, ο χορός είναι κάτι που πρέπει να σκεφτείς πάρα πολύ σοβαρά. To πού και το πώς, μπορείς να το επιλέξεις. Εγώ το καθήκον μου, να μάθεις για τo σούπερ γυναικείο community Adidas Women, και το απόλυτο fitness στέκι adidas Runbase, το έκανα.

Δέσε τα αθλητικά σου και φύγαμε!
 

adidasll.jpg
*adidas Ultra Boost, smile and run*

 

#adidasWomen #TakeChargeAthens

Βρες τις adidas Women στα social media: adidasWomen στο Facebook και στο Instagram στο επίσημο προφίλ της adidas: @adidasgr  
Περισσότερα για τους adidas Runners Athens και τις επόμενες προπονήσεις τους στο www.adidas.gr/adidasrunners.

 

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!