Skip to main content

FITNESS

6 τρόποι με τους οποίους η yoga ενισχύει τη σεξουαλική σου ζωή

Κι όμως, η ενασχόληση μαζί της μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ και το σεξ στην καθημερινότητά σου



Η yoga και η σεξουαλική υγεία συνδέονται με πολλούς διάφορους τρόπους και η ενασχόληση με την πρώτη σε συστηματικό βαθμό μπορεί να έχει αρκετά οφέλη και στην καθημερινότητα της σχέσης και της σεξουαλικής μας ζωής. Ακολουθούν έξι τρόποι με τους οποίους η yoga μπορεί να ενισχύσει τη σεξουαλική σου ζωή, για να τη βάλεις στο πρόγραμμά σου.

Αυξημένη ευλυγισία

Η yoga βοηθά στη βελτίωση της ευλυγισίας του σώματος και ενδυναμώνοντας τους μυς του. Η ενισχυμένη ευλυγισία μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερο εύρος κίνησης κατά τη σεξουαλική δραστηριότητα, επιτρέποντας πιο περιπετειώδεις και ικανοποιητικές εμπειρίες.

Βελτιωμένη ροή αίματος

Πολλές στάσεις της yoga ενθαρρύνουν την κυκλοφορία και τη ροή του αίματος σε όλο το σώμα. Η καλύτερη ροή αίματος μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα αυξημένη ευαισθησία και λίπανση για τις γυναίκες.

Μείωση του στρες

Η yoga είναι γνωστή για τα οφέλη της που ανακουφίζουν από το καθημερινό άγχος. Κάνοντας τακτικά yoga, μπορείς να μειώσεις τα επίπεδα της κορτιζόλης (της ορμόνης του στρες) στο σώμα σου, οδηγώντας σε μεγαλύτερη αίσθηση χαλάρωσης και συνολικής ευεξίας. Τα μειωμένα επίπεδα στρες μπορούν να επηρεάσουν θετικά τη λίμπιντο και τη σεξουαλική σου απόδοση.

Ενισχυμένη σύνδεση μυαλού-σώματος

Η yoga ενθαρρύνει την επίγνωση και την παρουσία στη στιγμή. Η ανάπτυξη μιας ισχυρότερης σύνδεσης νου-σώματος μέσω της yoga μπορεί να σε βοηθήσει να συντονιστείς περισσότερο με τις δικές σου αισθήσεις και με αυτές του/της συντρόφου σου κατά τη διάρκεια των οικείων στιγμών, οδηγώντας σε βαθύτερη οικειότητα και ικανοποίηση.

Αυξημένη ενέργεια και ζωτικότητα

Η τακτική άσκηση στη yoga μπορεί να ενισχύσει τα επίπεδα ενέργειας και να βελτιώσει τη συνολική ζωτικότητά σου. Το να νιώθεις περισσότερη ενέργεια μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη επιθυμία για σεξουαλική δραστηριότητα και αυξημένη αντοχή για πλήρη απόλαυση και συμμετοχή σε σεξουαλικές εμπειρίες.

Βελτιωμένη αυτοπεποίθηση

Η yoga μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της αυτοπεποίθησης προάγοντας την αυτογνωσία και την αποδοχή. Καθώς γίνεσαι πιο άνετη και σίγουρη για το σώμα σου μέσω της άσκησης σε αυτήν, μπορεί να αισθάνεσαι πιο σίγουρη και πιο δυνατή στις σεξουαλικές σου συναντήσεις, οδηγώντας σε μια πιο ικανοποιητική σεξουαλική ζωή συνολικά.

Διαβάστε επίσης

FITNESS

5 ιδανικά είδη άσκησης για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Για να διατηρηθείς ενεργή και γεμάτη ευεξία τους μήνες που περιμένεις το μωρό σου

FITNESS

Οκτώ τρόποι για να χάσετε λίπος από την κοιλιά

Πώς να μειώσετε το σπλαχνικό λίπος

FITNESS

5 έξυπνα tips για να καις περισσότερες θερμίδες όσο περπατάς

Το περπάτημα μπορεί να βοηθήσει όχι μόνο προς μια καλύτερη φυσική κατάσταση, αλλά και στην ήπια απώλεια βάρους

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Τρίτης 30 Απριλίου

Αγκάλιασε τη φθαρτότητα ως το ανθρώπινο μεγαλείο

BLOGS

Cher, A Tribe Called Quest και Dave Matthews Band στο Class of 2024 του Rock & Roll Hall of Fame

Mary J. Blige, Ozzy Osbourne, Foreigner, Peter Frampton και Kool & The Gang εισήχθησαν επίσης στο Hall of Fame μαζί με τους Jimmy Buffett, Big Mama Thornton, MC5 και άλλους

Στο

ΒΙΒΛΙΟ

Το Πάσχα των Ελλήνων ποιητών

Ελύτης, Γκάτσος, Δημουλά, Καρέλλη, Καρούζος, Χριστιανόπουλος, Σολωμός, μας βάζουν στο κλίμα της Μεγάλης Εβδομάδας