Skip to main content

FOOD

4 υλικά για να κάνεις γρήγορες και γευστικές σούπες

Τώρα που κάνει κρύο, πες ναι στις σούπες! Δε χρειάζεσαι πολύ χρόνο για να τις ετοιμάσεις.


Φύλλις Νικολάου

Το ήξερες ότι ξεκινώντας το γεύμα σου με μια αχνιστή και απολαυστική σούπα, θα καταναλώσεις έως και 20% λιγότερες θερμίδες; Με άλλα λόγια, καλό είναι να βάζεις της σούπα στο καθημερινό μενού ακόμα κι όταν δεν είσαι άρρωστη! Ειδικά τώρα, πού το φθινοπωρινό κρύο κάνει την εμφάνιση του, είναι η τέλεια εποχή για ένα χορταστικό μπολ ζεστής σούπας. Και αν το μόνο σου αντεπιχείρημα είναι ότι δεν έχεις χρόνο να την φτιάξεις, τότε σου έχουμε νέα: χρησιμοποιώντας ορισμένα έτοιμα υλικά και προσθέτοντας λίγο νερό, μπορείς να απολαύσεις με ελαφριά και νόστιμη σούπα σε λιγότερο από 30 λεπτά. Παρακάτω σου παρουσιάζουμε τι χρειάζεται για να τα καταφέρεις:

Κατεψυγμένα Λαχανικά 
Για μια νόστιμη σπιτική σούπα δεν χρειάζεται να χαλάς το χρόνος σου καθαρίζοντας και κόβοντας λαχανικά, για ευκολία προτίμησε τα κατεψυγμένα που έχουν την ίδια σχεδόν διατροφική αξία με τα φρέσκα.

Ζυμαρικά 
Η προσθήκη ζυμαρικών ή ρυζιού στη σούπα μπορεί να τη μετατρέψει σε ένα πλήρες γεύμα. Μπορείς να επιλέξεις νούντλς αβγού ή ζυμαρικά φτιαγμένα με αβγό για να δώσει όγκο στη σούπα σου. Για ακόμα περισσότερες ευεργετικές ιδιότητες, προτίμησε ζυμαρικά ολικής αλέσης ή μαύρο αναποφλοίωτο ρύζι.

Φασόλια 
Σε όλα τα σούπερ μάρκετ θα βρεις φασόλια σε κονσέρβα τα οποία στην ουσία είναι ήδη βρασμένα και καθαρισμένα. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τα προσθέσεις στη σούπα σου. Τα φασόλια είναι πηγή πρωτεΐνης, φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών ουσιών. 

Κρουτόν 
Τα κρουτόν κάνουν μια σούπα πιο νόστιμη αλλά και τραγανή. Έχουν κακή φήμη γιατί πολλά κρουτόν είναι τηγανισμένα και αρκετά λιπαρά. Τα κρουτόν ολικής αλέσης, όμως, είναι και πλούσια πηγή πρωτεΐνών.

Διαβάστε επίσης

FOOD

Σαρακοστή: Μια καλή αφορμή για να γίνεις vegan!

Σου έχουμε πολλούς λόγους 

FOOD

Ταχίνι: το πολύτιμο διατροφικό του προφίλ

Θα θες να το τρως κάθε μέρα μόλις διαβάσεις πόσο ωφέλιμο είναι!

Προτεινόμενα

CELEBS

Μαρίνα Σάττι - Η απάντηση για το: «Είχατε και στο χωριό σας ρεγκετόν»

Ευχαρίστησε τις τηλεοπτικές εκπομπές που προβάλλουν τη δουλειά της

BEAUTY NEWS

Η Natalie Portman φέρνει το άρωμα της άνοιξης

Η Natalie Portman αποπνέει χαρά και αισθησιασμό καθώς κάνει το μεγάλο άλμα για αγάπη για το νέο άρωμα Miss Dior του Dior.