Skip to main content

FOOD

Ποιο λάδι αποτελεί την πιο υγιεινή επιλογή;

Από το ελαιόλαδο μέχρι το σησαμέλαιο βάζουμε το λάδι στο μικροσκόπιο για το καλό σου!


Φύλλις Νικολάου

Μπορεί να καυχιέσαι ότι –όπως λέει και η γνωστή διαφήμιση- ότι ξέρεις να ξεχωρίζεις από καλό ελαιόλαδο. Σύμφωνα όμως με τους ειδικούς, είναι καλό να στοχεύεις στην ποικιλία ακόμα και σε ό,τι αφορά το λάδι. Γιατί; Από την μια πλευρά, κάνεις το φαγητό (πιο) ενδιαφέρουσα και απολαυστική εμπειρία καθώς «εκθέτεις» τους γευστικούς πόρους σου σε νέες γεύσεις και, από την άλλη, ενισχύεις τον οργανισμό σου απέναντι σε πληθώρα ασθενειών.

* Έλαιο λιναρόσπορου και καρυδέλαιο. Αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή για την παρασκευή smoothies και μιλκ σέικ. Και τα δύο είδη είναι πλούσια σε άλφα-λινολενικό οξύ, το οποίο ο οργανισμός σου μετατρέπει σε Ω-3 λιπαρά οξέα.

* Σησαμέλαιο και φιστικέλαιο. Είναι ιδανικά για απολαυστικά stir-fries. Επιπλέον, ενδείκνυνται για βαθύ τηγάνισμα μιας και διαθέτουν μοναδική αντοχή στις υψηλές θερμοκρασίες που απαιτούνται για αυτό. Γενικά, φρόντισε να προτιμάς τις σκουρόχρωμες ποικιλίες του σησαμέλαιου, αντί για τις ανοιχτόχρωμες.

* Ηλιέλαιο. Ταιριάζει με τις σαλάτες γιατί δημιουργεί ένα απαλό στρώμα στην επιφάνεια των λαχανικών χωρίς να απορροφώνται από αυτά και, έτσι, διατηρούν τη σαλάτα τραγανή. Επιπλέον, είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, η οποία έχει αποδεδειγμένη αντικαρκινική δράση. 

* Ελαιόλαδο. Αποτελεί την καλύτερη επιλογή σε περίπτωση που θέλεις να τσιγαρίσεις ή να σοτάρεις το φαγητό σου. Επιπλέον, έχει μεγάλη θρεπτική και διατροφική αξία καθώς διαθέτει υψηλή περιεκτικότητα σε μονακόρεστα λιπαρά, τα οποία προστατεύουν την καρδιά και συμβάλλουν στην καλή λειτουργία της.

 

Διαβάστε επίσης

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη

FOOD

To top 15 των λαχανικών με χαμηλούς υδατάνθρακες που αγαπούν οι διατροφολόγοι

Μπορεί να είναι τα λαχανικά με τους χαμηλότερους υδατάνθρακες, αλλά είναι γεμάτα με θρεπτική πυκνότητα και υπέροχη γεύση

FOOD

Ποια πολύτιμα οφέλη προσφέρει στον οργανισμό σου το ρόφημα με δεντρολίβανο

6 σημαντικά οφέλη υγείας του τσαγιού δεντρολίβανου

Προτεινόμενα

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η ματαιοδοξία είναι η αγαπημένη μου αμαρτία» Al Pacino

Γιορτάζει τα 84 του χρόνια κι εμείς απολαμβάνουμε μαζί του μια κινηματογραφική ζωή

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε