FOOD
Ακόμα μια έρευνα που μας πείθει να πούμε "ναι" στους ξηρούς καρπούς
Όχι, οι ξηροί καρποί δεν είναι καλοί μόνο για να... πάει κάτω το ποτό.
Φυτικές ίνες, μαγνήσιο, πολυακόρεστα λίπη, αντιοξειδωτικά συστατικά... όλα αυτά στους ξηρούς καρπούς, τους οποίους μπορεί να έχουμε συνηθίσει να τρώμε μόνο συνοδεία ποτού αλλά αυτό πρέπει να αλλάξει! Στο παρελθόν έχει αποδειχτεί ότι η κατανάλωση τους μπορεί να ωφελήσει στη θωράκιση μας από καρκίνο, άλλες ασθένειες και φυσικά καρδιοπάθεια. Και μια πρόσφατη έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει το τελευταίο.
Ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Harvard, ανέλυσαν στοιχεία για πάνω από 210.000 ανθρώπους για χρονική περίοδο ως 32 χρόνια. Αυτό που διαπιστώθηκε, είναι ότι καρύδια, φιστίκια και γενικά ξηροί καρποί, μερικές φορές την εβδομάδα, βοηθούν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου και στεφανιαίας νόσου.
Με δεδομένο ότι η ισχαιμική καρδιοπάθεια είναι ο Νο1 λόγος θανάτου στην Ελλάδα, πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά το να βάλουμε τους ξηρούς καρπούς στη ζωή μας, δε νομίζεις;