4 λόγοι που σε κάνουν να πεινάς σαν λύκος - AllYou.gr

Search

4 λόγοι που σε κάνουν να πεινάς σαν λύκος

Τι φταίει και θες να κατεβάσεις ό,τι υπάρχει στο ψυγείο;

24 Νοεμβρίου 2017
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Μπορεί να περάσει μια μέρα και να ξεχάσεις κυριολεκτικά να φας. Μέχρις ότου ακούσεις το στομάχι σου να διαμαρτύρεται. Υπάρχουν όμως και άλλες που μπορείς άνετα να κατεβάσεις ό,τι περιέχει το ψυγείο και τα ντουλάπια της κουζίνας, και μετά να πας και σούπερ μάρκετ γιατί πολύ απλά... πεινάς!

Τι σε πιάνει; Τι σου συμβαίνει; Μήπως είναι το κρύο που σε κάνει να πεινάς τόσο πολύ; Μήπως ότι περιμένεις περίοδο;

Οι επιστήμονες είναι στο πλευρό σου αυτές τις δύσκολες ώρες και σε ενημερώνουν για τις αιτίες της τεράστιας πείνας σου:
 

1. Τρως υδατάνθρακες για βραδινό

Όπως έστρωσες, θα κοιμηθείς, και όπως έφαγες θα ξυπνήσεις, όπως όλα δείχνουν. Καταναλώνοντας υδατάνθρακες λίγο πριν κοιμηθείς προκαλεί αύξηση των επιπέδων του σακχάρου και απότομη πτώση τους η οποία σε κάνει να πεινάς υπερβολικά. 

2. Δεν έχεις χορτάσει ύπνο

Το ξέρεις ότι ο καλός και ποιοτικός ύπνος είναι ένα από τα μυστικά του αδυνατίσματος, έτσι; Φαντάσου τώρα τι γίνεται όταν ξενυχτάς, κοιμάσαι ελάχιστα ή ανήσυχα. Το εντελώς αντίθετο. Δημιουργείς στρες στον οργανισμό σου και περνάει το μήνυμα στον εγκέφαλο ότι πρέπει να βρει φαγητό. Έρευνες βρήκαν ότι όσοι κοιμούνται πολύ αργά το βράδυ, την επόμενη μέρα καταναλώνουν περίπου 250 θερμίδες περισσότερες από το ότι εάν κοιμούνταν νωρίς.

3. Δεν ενυδατώνεσαι

Την κρέμα σου ξέρεις να την απλώνεις στο σώμα σου λίγο πριν κοιμηθείς, λίγο νερό παραπάνω όμως δεν ξέρεις να πίνεις. Σε μαλώνω γιατί όταν είσαι αφυδατωμένη, μπερδεύεις το μέρος του εγκεφάλου που ρυθμίζει την όρεξη με αποτέλεσμα να αναζητάς τροφή. Τελικά όμως δεν πεινάς, διψάς.

4. Ένα στα γρήγορα

Το φαγητό θέλει τη ρέγουλά του, την απόλαυσή του. Γιατί τρως όπως όπως και στα γρήγορα; Μόνο καλό δεν κάνεις στον οργανισμό σου αφού ο εγκέφαλός σου θέλει τον χρόνο του για να καταλάβει ότι χόρτασες. 

Όπως καταλαβαίνεις, για όλα φταίει τελικά ο εγκέφαλός σου, με λόγια απλά, το μυαλό σου. Φρόντισε λοιπόν να του περνάς τα σωστά μηνύματα για να τρέφεσαι τελικά σωστά. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!