Skip to main content

FOOD

5 σημαντικοί λόγοι για να μην το παρακάνεις με την κατανάλωση φρούτων

Κι όμως, δεν μπορείς να τρως όσα φρούτα θέλεις στην καθημερινότητά σου!



Τα φρούτα αποτελούν μια πολύτιμη κατηγορία τροφών για την υγεία του οργανισμού μας και είναι απαραίτητα στο καθημερινό μας διαιτολόγιο. Κι όμως, παρά τις προηγούμενες διαπιστώσεις, τα φρούτα δεν πρέπει να καταναλώνονται δίχως όριο, μιας που υπάρχουν σημαντικοί λόγοι που καθιστούν απαραίτητο το να μην ξεπερνούμε μια ποσότητα και πάνω. Να ποιοι είναι αυτοί.

Υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη

Πολλά φρούτα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυσικά σάκχαρα, όπως η φρουκτόζη, η οποία μπορεί να συμβάλει σε υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και να είναι προβληματική για άτομα με παθήσεις όπως ο διαβήτης.

Περιεκτικότητα σε οξέα

Ορισμένα φρούτα, όπως τα εσπεριδοειδή όπως τα πορτοκάλια και τα γκρέιπφρουτ, είναι πολύ όξινα και μπορεί να προκαλέσουν δυσφορία σε άτομα με πεπτικά προβλήματα.

Παρουσία φυτοφαρμάκων

Τα φρούτα, όπως και πολλές άλλες καλλιέργειες, μπορούν να αντιμετωπιστούν με φυτοφάρμακα και άλλες χημικές ουσίες. Η κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας φρούτων που δεν είναι βιολογικά ή από αξιόπιστη πηγή μπορεί να εκθέσει τα άτομα σε δυνητικά επιβλαβείς χημικές ουσίες.

Υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες

Αν και τα φρούτα προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία, μπορεί να είναι υψηλά σε θερμίδες, κάτι που μπορεί να προβληματίσει άτομα που προσέχουν το βάρος τους.

Μπορεί να επηρεάσουν ορισμένες δίαιτες

Ορισμένες δίαιτες, όπως η κετογονική δίαιτα, περιορίζουν την πρόσληψη υδατανθράκων και επειδή πολλά φρούτα είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, μπορεί να μην επιτρέπονται σε ορισμένα διατροφικά προγράμματα.

Διαβάστε επίσης

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη

FOOD

To top 15 των λαχανικών με χαμηλούς υδατάνθρακες που αγαπούν οι διατροφολόγοι

Μπορεί να είναι τα λαχανικά με τους χαμηλότερους υδατάνθρακες, αλλά είναι γεμάτα με θρεπτική πυκνότητα και υπέροχη γεύση

Προτεινόμενα

DO IT YOURSELF

Ποια fashion items αξίζει πραγματικά να αναζητήσεις σε καταστήματα με vintage προϊόντα;

Πες «ναι» στο vintage, ποντάροντας όμως σε πράγματα που αξίζουν πραγματικά.

BEAUTY TIPS

4 λόγοι για τους οποίους τα leave-in προϊόντα μπορούν να μεταμορφώσουν τα μαλλιά σου

Σε περίπτωση που έψαχνες κίνητρο για να τα βάλεις στη ζωή σου!