Skip to main content

FOOD

7 διατροφικές επιλογές για μετά την προπόνηση

Τι να καταναλώσεις για να βοηθήσεις το σώμα σου να ανακάμψει, διατηρώντας τη σιλουέτα σου



Οι διατροφικές επιλογές που κάνουμε μετά την προπόνηση και τη γυμναστική στην καθημερινότητά μας παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στην ανάκαμψη του σώματός μας από την κούραση που αυτή μας προκαλεί, όπως και στη διατήρηση της σιλουέτας μας. Να λοιπόν μερικές έξυπνες επιλογές γευμάτων, για την αποκατάσταση των μυών μας και με τις λιγότερες θερμίδες και κακά λίπη που θα έβλαπταν διαφορετικά τον οργανισμό μας.

Pixel

Protein Shake

Ένα protein shake βοηθά αποτελεσματικά στην αποκατάσταση των μυών, όπως και στην ενυδάτωση του οργανισμού μας, χωρίς περιττά λίπη και σάκχαρα που βλάπτουν.

Στραγγιστό γιαούρτι

Περιέχει υψηλές ποσότητες πρωτεΐνης και μειώνει τη μυϊκή βλάβη. Είναι επίσης χορταστικό και νόστιμο, χωρίς όμως να σε βαραίνει.

Pixel

Αυγά

Τα αβγά μετά την προπόνηση κάνουν την καλύτερη δουλειά στην αποκατάσταση των μυών και σε χορταίνουν σε μια στιγμή που σίγουρα έχει ανοίξει η όρεξή σου. Αρκεί να καταναλώνεις τα ασπράδια και όχι τους κρόκους.

Γλυκοπατάτες

Οι γλυκοπατάτες περιέχουν υδατάνθρακες για την αποκατάσταση της χαμένης ενέργειας και φυτικές ίνες για την υγεία του πεπτικού συστήματος.

Σολομός

Ο σολομός περιέχει την απαραίτητη πρωτεΐνη για την αποκατάστασή σου, αλλά και υγιή λίπη που μειώνουν τη φλεγμονή.

Ρύζι

Το ρύζι θα σου δώσει τους απαραίτητους υδατάνθρακες για την αποκατάσταση της ενέργειας που έχεις χάσει, με λίγη μόλις ποσότητα.

Μπανάνες

Οι μπανάνες περιέχουν υδατάνθρακες και κάλιο, που βοηθούν στην αποκατάσταση των μυών και αποτρέπουν τις κράμπες μετά την κούραση της γυμναστικής και την αφυδάτωση που ενδεχομένως έχει προκληθεί από την εφίδρωση.

Συνολικά, η κατανάλωση αυτών των τροφών μετά την προπόνηση βοηθά στην αναπλήρωση της χαμένης ενέργειας, στην προώθηση της αποκατάστασης και επιδιόρθωσης των μυών και στη μείωση της φλεγμονής και της μυϊκής βλάβης. Παράλληλα, όλες τους είναι σε γενικές γραμμές άπαχες, ώστε να μην θέτεις σε κίνδυνο τη σιλουέτα που με τόσο κόπο φροντίζεις. Αρκεί φυσικά να μην το κάνεις με την ποσότητα που καταναλώνεις, μιας που αυτή παίζει τον βασικό ρόλο.

Διαβάστε επίσης

FOOD

5 τροφές που είναι γεμάτες με ηλεκτρολύτες, σύμφωνα με τους διαιτολόγους

Οι ηλεκτρολύτες δεν βρίσκονται μόνο στα αθλητικά ποτά. Μπορείτε να τους πάρετε και από πολλές θρεπτικές τροφές. 

FOOD

5 συμβουλές αποτοξίνωσης για το συκώτι μας μετά το Πάσχα

Ποιες συμβουλές να ακολουθήσεις για την επαναφορά του ήπατος στην κατάστασή του πριν από το σύντομο, μα έντονο διάλειμμα των διακοπών του Πάσχα

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 17 Μαΐου

Δράστε με γνώμονα τη λογική και έπειτα με το συναίσθημα

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Theodore παρουσιάζει το νέο single και music video του με τίτλο “The Big Rip”

Σε σκηνοθεσία Κωστή Θεοδοσόπουλου και με τις Μαρία Αλιφέρη και Δήμητρα Βλαγκοπούλου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Queer Movie Nights 2024: Φεστιβάλ LGBTQΙ+ ταινιών από το περιοδικό ANTIVIRUS

Οι queer κινηματογραφικές βραδιές επιστρέφουν για 3η χρονιά στον κινηματογράφο Τριανόν και το Ινστιτούτο Γκαίτε, 16 έως 20 Μαΐου. Γράφει ο Χρίστος Δημητρίου