Skip to main content

FOOD

7 προτάσεις πρωινού με χαμηλές θερμίδες για να ξεκινάει η ημέρα σου γευστικά

Ιδέες για το τι μπορείς να καταναλώσεις, ξεκινώντας τη μέρα σου με νοστιμιές που δεν σε επιβαρύνουν.



Το πρωινό είναι γνωστό πως είναι ίσως το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας και είναι αυτό που μας δίνει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για ενέργεια που διαρκεί. Είναι όμως και μια διαδικασία που μπορεί να επιβαρύνει τον οργανισμό μας με περιττά σάκχαρα και λίπη, στην περίπτωση που κάνουμε λάθος επιλογές ως προς τις τροφές που καταναλώνουμε. Για να ξεκινάς λοιπόν τη μέρα σου με την πιο ισορροπημένη διατροφική επιλογή, χωρίς να λες «όχι» στη νοστιμιά, ακολουθούν επτά επιλογές πρωινού με χαμηλές θερμίδες που ξεχωρίζουν.

Γιαούρτι με προσθήκη γευστικών υλικών

Σε ένα μπολ μικρού μεγέθους, βάλε μια μερίδα στραγγιστού γιαουρτιού με 2% λιπαρά, με φρέσκα μούρα, λίγο μέλι και ελάχιστη σπιτική γκρανόλα για επιπλέον τραγανή υφή. Αυτό παρέχει πρωτεΐνη και φυτικές ίνες χωρίς υπερβολικές θερμίδες και είναι πεντανόστιμο!

Oatmeal με μούρα

Το oatmeal που μπορείς να δημιουργήσεις με βρόμη από το προηγούμενο βράδυ (προσθέτοντας την ποσότητα βραστού νερού ή γάλακτος που θα δεις στη συσκευασία της), με μια χούφτα φρέσκα ή κατεψυγμένα μούρα και λίγη κανέλα για γεύση είναι επίσης ό,τι πρέπει. Η βρόμη είναι χορταστική και παρέχει σταθερή ενέργεια μέσα στην ημέρα.

Ομελέτα λαχανικών

Χτύπα μαζί τα ασπράδια από δύο αβγά μαζί με λαχανικά κομμένα σε κύβους, όπως πιπεριές, κρεμμύδι, ντομάτα και σπανάκι. Ψήσε σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λάδι.

Τοστ ολικής αλέσεως με αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι μια υγιεινή πηγή λιπών και φυτικών ινών και μαζί με ψωμί ολικής αλέσεως που έχεις φρυγανίσει προηγουμένως θα σε κάνει να χορτάσεις. Βάλε και μπόλικα μπαχαρικά!

Τυρί cottage και φρούτα

Το τυρί cottage είναι μια πρωτεϊνική επιλογή με χαμηλά λιπαρά που μπορείς να καταναλώνεις άφοβα.  Συμπλήρωσε με φέτες από τα αγαπημένα σου φρούτα, όπως ροδάκινο, ανανά ή φράουλες. Μπορείς να συμπληρώσεις και μια μικρή ποσότητα μελιού.

Smoothie

Ένα μείγμα από σπανάκι, μια μπανάνα, γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη και ένα scoop σκόνη πρωτεΐνης αποτελούν την κατάλληλη βάση για ένα υγιεινό smoothie. Μπορείς επίσης να προσθέσεις μούρα ή μια κουταλιά της σούπας φυστικοβούτυρο για επιπλέον γεύση.

Πουτίγκα με σπόρους chia

Συνδύασε σπόρους chia με γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη ή γιαούρτι και μια ιδέα εκχυλίσματος βανίλιας για το άρωμα. Άφησέ το όλο το βράδυ στο ψυγείο για να πήξει και το πρωί συμπλήρωσε με φρέσκα και δροσερά φρούτα πριν το σερβίρεις.

Μην ξεχνάς να προσέχεις τα μεγέθη των μερίδων που καταναλώνεις, αλλά και να προσέχεις τυχόν πρόσθετα σάκχαρα ή γαρνιτούρες με πολλές θερμίδες όταν προετοιμάζεις αυτές τις επιλογές πρωινού.

Διαβάστε επίσης

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη

FOOD

To top 15 των λαχανικών με χαμηλούς υδατάνθρακες που αγαπούν οι διατροφολόγοι

Μπορεί να είναι τα λαχανικά με τους χαμηλότερους υδατάνθρακες, αλλά είναι γεμάτα με θρεπτική πυκνότητα και υπέροχη γεύση

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 29 Απριλίου

Μην κάνετε σοβαρές συζητήσεις, όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση

Μεγαλοβδομάδα: όταν το μεγάλο Α της αγάπης γεφυρώνεται με το μικρό α του ανθρώπου μέσω της κατάργησης του θανάτου και τη βεβαιότητα της Ανάστασης

CELEBS

Τόνια Σωτηροπούλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τη μαμά της - Δες πόσο μοιάζουν

Η μαμά της ηθοποιού γιόρτασε τα 74α γενέθλιά της